Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα - Δωρεάν και όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο

"Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά θα αντέξει"


Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Στο Ιπποκράτειο μετέβη αρχικώς στις 9 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης όπου ενημερώθηκε για τις κλίνες ΜΕΘ και την κατάσταση του νοσοκομείου, την περίοδο αυτή της μεγάλης πίεσης εξαιτίας του κορονοϊού,

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο Ιπποκράτειο θα γίνει δωρεά 30 ΜΕΘ από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το ΕΣΥ πιέστηκε και πιέζεται όμως άντεξε και θα αντέξει

 
«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το σύστημα δουλεύει στα κόκκινα. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να ωραιοποιήσουμε καμία απολύτως κατάσταση. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στήριξη σε όλους. Κάνετε όλοι σας σπουδαία δουλειά, σας είμαστε όλοι βαθιά υποχρεωμένοι. Όλη η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ΕΣΥ πιέστηκε και πιέζεται όμως άντεξε και θα αντέξει», επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον υποδέχτηκε.

«Το ΕΣΥ θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την προσωπική μου φροντίδα. Εσείς, όμως στέλνετε το μήνυμα ότι μέχρι να περάσει αυτή η κρίση πρέπει όλοι να προσέχουμε. Έχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι μειώνεται ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


«Να φτιάξουμε το νέο σύστημα υγείας»


«Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση το σύστημα υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό, σε επίπεδο εξοπλισμού και προσωπικού. Με το καλό όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», σημείωσε.

«Απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο»

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικό». Επιπροσθέτως προανήγγειλε και μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία.

«Στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας και κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω από όλα οι γιατροί και οι ειδικοί, θα ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο που θα αρχίσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας» σημείωσε.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός  εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα.

Στις 14.00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: