Τάσος Ευαγγελίου
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση και να προκαλέσει την οργή των πολιτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η απαγόρευση μετακινήσεων για το Πάσχα με τον ίδιο να δηλώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα, μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι» αλλά «Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του».
Η στάση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνολικά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δείχνει να υιοθετεί πλήρως την τακτική της κορονοκαπηλείας με στόχο την εκμετάλλευση της κόπωσης των πολιτών και την μετατροπή της σε αγανάκτηση για μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς λόγος.
Έτσι μετά την αλλαγή στάσης για την εστίαση, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στις 31 Μαρτίου πως είναι παραλογισμός ενδεχόμενο άνοιγμα με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και των θανάτων, τώρα παρενέβη στο θέμα του Πάσχα και της απόφασης να μην καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα μετακινήσεων από νομό σε νομό που ελήφθη μάλιστα κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου lockdown και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε» και ότι «με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε».
Για να συνεχίσει λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα, μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του».
Και αυτό παρά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά υπουργών της κυβέρνησης που συζητούσαν στις αρχές του μήνα το άνοιγμα των μετακινήσεων όπως για παράδειγμα η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου στις 6 Απριλίου ο οποίος στηλίτευε δηλώσεις του Α. Σκέρτσου και του Γ. Γεραπετρίτη λέγοντας μάλιστα ότι συζητούν το θέμα των υπερτοπικών μετακινήσεων «την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέο ρεκόρ κρουσμάτων και το ΕΣΥ παραμένει στο όριο της κατάρρευσης».
Η νέα αυτή παρέμβαση δείχνει την αγωνία που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση της πανδημίας. Και επιβεβαιώνει τον πρωθυπουργό ο οποίος πρόσφατα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναρωτηθεί τι θα κάνει όταν θα μείνει... χωρίς βαρβάρους. Όταν δηλαδή το θέμα της πανδημίας στο οποίο έχει εστιάσει όλη την αντιπολιτευτική του τακτική θα ομαλοποιηθεί και η διαχείρισή του θα είναι οριστική ανοίγοντας το δρόμο για την ανάταξη της οικονομίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να μιλήσει και για τους εμβολιασμούς. Όχι για να καλέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να θέσει προ των ευθυνών τους αυτούς που το αποφεύγουν ενδεχομένως και από τον φόβο που δημιουργείται σχετικά με ορισμένα εκ των εμβολίων αλλά για να κατηγορήσει και γι αυτό τον Πρωθυπουργό.
«Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη όμως και για το άνοιγμα της εστίασης βρήκε να πει κάτι. «Και το ερώτημα είναι» ανέφερε «βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό που δεν μπορεί να αποφασίσει για σήμερα, προκαταβολικά αποφασίζει και ανακοινώνει για μετά το Πάσχα;» για να αναρωτηθεί επίσης «Βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες;».
Παραβλέποντας το γεγονός πως και οι ίδιοι επιχειρηματίες σημειώνουν πως χρειάζονται χρόνο για να ανοίξουν τα καταστήματα της εστίαση ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις πλατείες και τα κορονοπάρτι, δίνοντας άλλοθι σε όσους συνωστίζονται αδιαφορών για τα μέτρα προστασίας της υγείας και κλείνοντας το μάτι σε όσους θεωρούν πως με τη στάση αυτή «κάνουν αντίσταση» στο κράτος.
Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι έχει μετατρέψει σε μονόδρομο την τακτική του πετροπόλεμου με την ελπίδα να υπάρξει κάποια ρωγμή στο κυβερνητικό οικοδόμημα αδιαφορώντας για την ίδια την χώρα και την πορεία της. Άλλωστε ετοιμάζει το κόμμα για νέες κινητοποιήσεις με πρόσχημα τα εργασιακά δεχόμενος ενδεχομένως εκ νέου το ρίσκο για τη διασπορά του κορονοϊού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου