Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Η κυβέρνηση του... λαού και οι ΣΥΡΙΖΑ friendly επιχειρηματίες


Τάσος Ευαγγελίου

Είναι Αύγουστος του 2018 και ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη ανακοινώνει το τέλος των μνημονίων και κηρύσσει για μια ακόμη φορά ανένδοτο κατά της επιχειρηματικής και της πολιτικής ελίτ από την κυβέρνηση του... λαού που ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούσε.

Μόνο που τελικά όσο ο καιρός περνά το θέμα της σχέσης που είχε αναπτυχθεί με τον «μεγάλο πλούτο» δείχνει να αναδεικνύει και τα όσα έγιναν και τον τρόπο με τον οποίο είχε επιτευχθεί η υποστήριξη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τους ανήκει, τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Έλληνες πειθήνιοι υπήκοοι της» δήλωνε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και τότε πρωθυπουργός για να εδραιώσει στο μυαλό του... λαού, των πολλών, την αίσθηση της νέας... αντίστασης στο πλαίσιο της «μεταδημοκρατίας» στην οποία αρέσκονται οι καθοδηγητές της Κουμουνδούρου.
Φευ! Κάτι ο Σταύρος Κοντονής με τον Ποινικό Κώδικα κάτι οι αναφορές σε νομοθετικές ρυθμίσεις για να μην φορολογούνται εμπορικές επιχειρήσεις που με τον νόμο 89 εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα το παζλ δείχνει να αποκτά μια άλλη εικόνα από αυτή που αποτυπώνει ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα της αριστεράς που κυρίαρχο σύνθημα και σημαία έχει ένα «ηθικό», κληρονομικό από αγώνες άλλων, πλεονέκτημα.

Ο Σταύρος Κοντονής έχει καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προχώρησε τον νέο Ποινικό Κώδικα το 2019 καθυστερώντας μέχρι και την ημερομηνία των εθνικών εκλογών (παρά τις σχετικά εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα) ψηφίζοντας 1.000 άρθρα σε μια ημέρα εξυπηρετώντας συμφέροντα που ξεκινούν από υποθέσεις δωροδοκίας και φτάνοντας μέχρι και τις ποινές για εγκληματικές οργανώσεις, που οδήγησαν μάλιστα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίσουν λιγότερα χρόνια φυλάκισης για την εγκληματική τους δράση.

Ανεξάρτητα από τα όσα φέρεται την ίδια στιγμή να καταθέτει στη Βουλή, στο πλαίσιο της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά, ο Κυριάκος Τόμπρας που ενεπλάκη άμεσα στην υπόθεση της συνεργασίας Καλογρίτσα – CCC για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας το 2016 το σημείο στο οποίο κάνει λόγο για αλλαγές σε νόμο προκειμένου η εταιρεία των αδερφών Χούρι να αποκτήσει φορολογικές απαλλαγές.

Μάλιστα από όσα δήλωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα φέρεται να απασχόλησε τις συζητήσεις και πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού αλλά και μετά με τις αλλαγές να γίνονται με ρύθμιση σε νόμο την 1η Απριλίου του 2019, λίγο πριν τις ευρωεκλογές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Το γεγονός κατά τον ίδιο, ότι η κυβέρνηση το 2016 είχε αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα περί των απαλλαγών αυτών (η φορολογία είχε επιβληθεί στις εταιρείες του νόμου 89 από την Κυβέρνηση Σαμαρά) είχε κάνει την εταιρεία ΣΥΡΙΖΑ friendly...

Πάντως, όταν έναν χρόνο μετά το μήνυμα Τσίπρα και το δριμύ κατηγορώ για την φοροασυλία της ελίτ γίνεται θέμα απαλλαγών φόρου αν μη τι άλλο χρίζει απαντήσεων.

Τουλάχιστον προς τον... λαό, τους πολλούς που και σήμερα βρίσκονται ενώπιον μιας νέας ταξικού περιεχομένου αντιπολιτευτικής τακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στο σημείο αφενός να καταγγέλλει διαρκώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αφετέρου να εγείρει θέματα που αγγίζουν και την διαχείριση της πανδημίας με αναφορές στην μεσαία τάξη, όψιμος υποστηρικτής της οποίας εμφανίζεται...







Δεν υπάρχουν σχόλια: