Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

“Gel burda” αν σας βαστάει Μπαχτσελί… παράκρουση τουρκική με “ΗΝΙΟΧΟ ’21”


Τα «μάτια» της τουρκικής αεράμυνας «κλέβουν» οι πτήσεις και οι εκπαιδεύσεις που διεξάγονται εντός του FIR Αθηνών, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 21». Τα Μη Επανδρωμένα Μέσα της Άγκυρας δεν σταματούν να πετούν- χωρίς να κάνουν παραβιάσεις- επιχειρώντας να ενισχύσουν τα μέσα με τα οποία θέλουν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τι σχεδιασμό και πως το κάνουν οι Έλληνες αεροπόροι, μαζί με τους συναδέλφους τους από άλλες επτά χώρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Μέσα στις γνωστές, για την Πολεμική Αεροπορία και ως «hot» περιοχές, συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις των αεροπόρων από τις 8 χώρες που μετέχουν στον «Ηνίοχο 21». Κι αυτό το δεδομένο, όπως και η συμμετοχή καίριων συμμάχων, είναι που κάνει τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το πολιτικό δεκανίκι του προέδρου Ερντογάν να «βράζει» και να επιχειρεί να κουνήσει το δάχτυλο τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς το εσωτερικό ακροδεξιό ακροατήριο της Τουρκίας.

«Χρειάζονται στενή παρακολούθηση των ασκήσεων που διεξάγονται υπό την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και συμμετέχουν οι ΗΠΑ, Καναδά, Ελληνοκύπριοι, Ισραήλ, Σλοβενίας, Ισπανίας και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.», σημείωσε ο ακροδεξιός του κυβερνητικού σχηματισμού του Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Με μια γεμάτη εβδομάδα μπροστά τους, η συνάντηση των «γερακιών» από Ελλάδα ως οικοδέσποινα, των ΗΠΑ, της Γαλλίας με τα μελλοντικά αποκτήματα της HAF, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ισπανίας, οι γείτονες βλέπουν την αναβάθμιση του Ελληνικού «Ηνίοχου» και τη διεθνή αναγνώριση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και την αποδοχή του συνολικού εύρους του FIR Αθηνών από τους συμμάχους.

Και αυτό σαφώς είναι κάτι που τους απασχολεί και τους ενοχλεί ιδιαιτέρως μιας και το εύρος του Ελληνικού FIR ουδέποτε το αποδέχτηκαν ενώ ταυτόχρονα και διαχρονικά επιχειρούν να διχοτομήσουν το Αιγαίο από τον ουρανό έως την θάλασσα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια: