Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Μεταρρυθμίσεις εναντίον καταστροφολογίας, η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη - Τσίπρα


Κώστας Αλεξανδρής
Στο πεδίο της οικονομίας θέλει να μεταφέρει το πολιτικό «παιχνίδι» το Μέγαρο Μαξίμου, πρόθεση που μέρα με την μέρα την κάνει και πιο ξεκάθαρη.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο κυριαρχεί η άποψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ενδιαφέρεται κυρίως για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Προς επίρρωσιν μάλιστα της συγκεκριμένης θέσης κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται τα ποιοτικά στοιχεία όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων με τελευταία αυτή της Metron Analysis, στην οποία η νούμερο ένα προτεραιότητα που έθεταν οι ερωτώμενοι ήταν η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει σε συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην καταστροφολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιλογή που απέτυχε.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αποτυπώνει το στίγμα που θα δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στις επόμενες κινήσεις του, σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και με τις βασικές πολιτικές επιλογές που θα εκφραστούν στο άμεσο μέλλον.

Με τις προσεχείς του δημόσιες παρεμβάσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης θα θα επιχειρήσει να κάνει σαφές στην κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πλευρά της οπισθοδρόμησης και της μιζέριας και θα τον διαχωρίσει ξεκάθαρα από τις προοδευτικές δυνάμεις.

Η αρχή άλλωστε έγινε από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία ομιλία που «ενόχλησε» ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα πατήσει «γκάζι» στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης του, κάνοντας ακόμα πιο ευδιάκριτη την απόσταση που χωρίζει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις προτεραιότητες του είναι:

- Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

- Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

- Η υλοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η οποία και θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα υπουργικά συμβούλια.

- Η ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης μέσα από και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τη Δευτέρα μάλιστα θα δημοσιευθεί και η πρόσληψη του προσωπικού για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.


Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο Σεπτέμβριος μπορεί να βρει τη χώρα στην αφετηρία μίας νέας πορείας , με ορίζοντα το 2023 όταν και ολοκληρώνεται η κυβερνητική θητεία.







Δεν υπάρχουν σχόλια: