Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

«Ψεκασμένοι» φωνάζουν στις εκκλησίες για να κερδίσουν τις εντυπώσεις


Δύο απανωτά περιστατικά τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια λειτουργίας δείχνουν πόσο δύσκολη είναι η μάχη απέναντι στις φωνές «ψεκασμένων» που επιχειρούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Αν και στο χώρο της εκκλησίας, οι παροξυσμοί της θρησκοληψίας, οι σειρήνες του αποπροσανατολισμού και οι φωνές όσων καλλιεργούν στο έδαφος της συνωμοσιολογίας έχουν μειωθεί, εντούτοις τα περιστατικά δεν λείπουν. Και δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τους «ψεκασμένους» να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ενώ ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρούπολης Βαρνάβας κήρυττε υπέρ του εμβολιασμού, πιστός άρχισε να φωνάζει «αίσχος για τα εμβόλια», διακόπτοντας την ομιλία του. Αναφερόμενος στο συμβάν ο ίδιος έκανε σαφές ότι έπρεπε να εμβολιαστεί ως πρόεδρος του Γηροκομείου που είναι. αναφέρονταν στο γεγονός. «Όπως είπα και εγώ με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Γηροκομείου, έπρεπε να κάνω το εμβόλιο για να προστατέψουμε τους γέροντες αδελφούς μας, που είναι σεβαστά πρόσωπα, και εκεί ακούστηκε ένα άτομο να φωνάζει “αίσχος για τα εμβόλια”». Ερωτηθείς για τον αν οι ιερείς ακολουθούν τις εγκυκλίους και τις οδηγίες της Ιεράς Μητρόπολης ανάφερε: «Πιστεύω πως ναι. Κοιτάω και εγώ και το ελέγχω. Όλα καλά».Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Έκρυθμο ήταν το κλίμα προχθές και στην Ζάκυνθο, στο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στα Πηγαδάκια και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγ.Παντελεήμονα. Την ώρα που ακούγονταν οι ψαλμωδίες, ο εφημέριος του ναού στο κήρυγμά του κάλεσε το ποίμνιο να είναι προσεκτικό με τα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να τελειώσει η πανδημία. Σε μία αποστροφή του δε, κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Στο σημείο αυτό, πολίτης εξαγριώθηκε με την προτροπή για εμβολιασμό φωνάζοντας «αίσχος» και παρ' ολίγον να σημειωθεί σύρραξη όταν ηλικιωμένος προσπάθησε να του κλείσει τον δρόμο προς τον εφημέριο χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Το θετικό νέο είναι ότι σε σχέση με την προ μηνών εικόνα, περιστατικά σαν τα παραπάνω είναι μεμονωμένα. Σε αυτό έχουν συμβάλλει σημαντικά και προβεβλημένοι ιεράρχες, όπως ο Χρυσόστομος Μεσσηνίας, ο Αργολίδος Νεκτάριος και ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως που απευθύνουν δημόσιο κάλεσμα να πάψουμε να παρασυρόμεθα από τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, τις παραφωνίες της συνωμοσίας, το σκοτάδι της δεισιδαιμονίας και να ακούσουμε τη φωνή της λογικής, της επιστήμης και της ανθρωπιάς μας.

Στο μεταξύ, την Κυριακή αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η εγκύκλιος που απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με σκοπό να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

«Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» είναι ο τίτλος της εγκυκλίου «Προς τον λαό», η οποία συνίσταται σε 12 ερωτήσεις-απαντήσεις, με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς. Στην εγκύκλιο υπάρχει εκτενής μνεία στην μετάλλαξη Δέλτα με αναφορά ότι όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο.

liberal.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: