Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού από τον καθηγητή Δημήτρη Κούβελα



Ισχυρισμός 1:

Νέα μελέτη κατέδειξε πως η πρωτεΐνη που παράγουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, προκαλεί ζημιά στα αγγεία και θρομβώσεις.

Συμπέρασμα 1:

Η εν λόγω μελέτη κατέγραψε τη ζημιά που προκαλεί η αρχική πρωτεΐνη του ιού όταν κινείται ελεύθερα στα αιμοφόρα αγγεία, αλλά η πρωτεΐνη που φτιάχνουν τα εγκεκριμένα εμβόλια παραμένει προσκολλημένη στα κύτταρα που την παράγουν, και δε βρίσκεται σε σημαντικές ποσότητες στο αίμα. Επίσης, τα εγκεκριμένα εμβόλια εκτός αυτού της AstraZeneca, δίνουν τις οδηγίες για τη σύνθεση μιας έκδοσης της εν λόγω πρωτεΐνης που αναμένεται να μη μπορεί να προκαλέσει ζημιά, ακόμα και αν μπορούσε να κινείται ελεύθερα στο αίμα. Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά από δεκάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς στην ΕΕ δεν έχει αναφερθεί ούτε προκαταρκτική έρευνα ζημιάς στα αγγεία λόγω της αναφερόμενης πρωτεΐνης. Η εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων που μπορεί να προκαλέσει αυτό το εμβόλιο, έχει αναφερθεί και σε άλλο εμβόλιο της ίδιας πλατφόρμας, και οι ειδικοί συλλογικά θεωρούν πιο πιθανή την αιτιώδη σύνδεση με την πλατφόρμα, παρά με την παραγωγή της πρωτεΐνης. Επιπλέον, η μελέτη που κατέγραψε ζημιά στα αγγεία λόγω της πρωτεΐνης, δεν έκανε κανένα λόγο για τη σύνδεσή της με θρομβώσεις.

Ισχυρισμός 2:

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέσυρε το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες κάτω των 40 και άνω των 60, έπειτα από αναφορά υπερβολικά μεγάλου αριθμού θρομβώσεων.

Συμπέρασμα 2:

Ο αρμόδιος θεσμός υγείας JCVI συμβούλεψε μόνο υπέρ της προσφοράς και άλλου τύπου εμβολίου σε όσα άτομα κάτω απ' αυτή την ηλικία δεν θα παρουσίαζαν υψηλό κίνδυνο βαριάς νόσησης με κορωνοϊό, και δεν θα καθυστερούσαν σημαντικά να εμβολιαστούν με κάποιο άλλο εμβόλιο. Ο ίδιος και ο άλλος αρμόδιος θεσμός MHRA, έκαναν λόγο για εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια, που εμφανίστηκε πολύ λίγες φορές αναλογικά με τα εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν. Επιπλέον, η σύσταση βασίστηκε στις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των μαζικών εμβολιασμών στους οποίους συνέβαλε προφανώς και το εμβόλιο της AstraZeneca, και σημειώθηκε ότι η σύσταση θα μπορούσε να ανακληθεί αν οι συνθήκες επιδεινώνονταν και πάλι.

Ισχυρισμός 3:

Tα θύματα του κορωνοϊού χάνουν κατά μέσο όρο ένα έτος ζωής.

Συμπέρασμα 3:

Πρόκειται για διαστρέβλωση χρήσης του προσδόκιμου ζωής. Διεθνής μελέτη εκτίμησε ότι το μέσο θύμα έχανε 16 χρόνια ζωής, και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι το προσδόκιμο αυξάνεται μαζί με την ηλικία στην οποία καταφέρνει να φτάσει το εκάστοτε άτομο.

Ισχυρισμός 4:

Ο εμβολιασμός των παιδιών δε συμβάλει καθόλου στο τείχος ανοσίας, καθώς δε μειώνει τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού.

Συμπέρασμα 4:

Οι θεσμοί υγείας CDC και ECDC, σε ανασκοπήσεις τους έχουν τεκμηριώσει ότι στην περίπτωση που κάποιος εμβολιασμένος μολυνθεί με τον ιό, εκτός της ατομικής προστασίας παρουσίαζει και σημαντικά μικρότερη μεταδοτικότητα προς τρίτα άτομα, ενώ συχνά η μεταδοτικότητα εξαλείφεται πλήρως. Η προσέγγιση της ανοσίας αγέλης θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη χωρίς τον εμβολιασμό και των παιδιών.

Ισχυρισμός 5:

Ακόμη και η έμμεση υποχρέωση εμβολιασμού είναι καθολικά παράνομη.

Συμπέρασμα 5:

Ο Γιάννης Κτιστάκις, δικαστής στο αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραπέμπει σε αποφάσεις από το προαναφερόμενο Δικαστήριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που υποστηρίζουν το δικαίωμα απαίτησης εμβολιασμού υπό ειδικές συνθήκες, όπως τη συμμετοχή ευάλωτων παιδιών σε νηπιαγωγεία.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: