Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Διεθνές Ρεζιλίκι στην ΕΕ



Παπακωνσταντίνου στο Ecofin: “Η στατιστική υπηρεσία μέχρι τώρα δεν ήταν ανεξάρτητη. Στους επόμενους δύο μήνες θα καταθέσουμε στη Βουλή νομοσχέδιο για την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ”.

Το 2004 η νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει την κυβέρνηση κάνει απογραφή και παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια αναξιόπιστη χώρα η οποία έλεγε ψέματα στην ΕΕ μέσα από χαλκευμένα στατιστικά στοιχεία. Ακολουθούν μύδροι της τότε αντιπολίτευσης και η ενέργεια της τότε κυβέρνησης παρουσιάζεται περίπου ως εθνική μειοδοσία για πολλά χρόνια.

Το 2009 το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την κυβέρνηση κάνει «καταγραφή» και παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια αναξιόπιστη χώρα η οποία έλεγε ψέματα στην ΕΕ μέσα από χαλκευμένα στατιστικά στοιχεία.  Η Κυβέρνηση διασύρει   μια ελληνική αρχή -την οποία δεν έχει καταγγείλει δημόσια ως όφειλε – για να κρυφτεί πίσω της.

Αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο.  Η Ελλάδα γίνεται ρεζίλι διεθνώς εκ νέου.

Ας μην εξοργιστούμε. Ας κλάψουμε απλώς την μοίρα μας και ας μείνουμε στο ότι έκλεισε ένας εφιαλτικός πολιτικός κύκλος από τον οποίο απεκόμισαν οι πάντες τα όσα έδωσαν.

Ως αναμένονταν η Ελλάδα έχασε, ας ελπίσουμε ότι μάθαμε κάτι.

ΥΓ.: Ευτυχώς  ο Γιώργος μιλούσε με τον Τρισέ και τον Αλμούνια προεκλογικά γιατί θα μας έδερναν.

 Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: