Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Περί ελλείματος: Εγκληματική η πολιτική που ακολουθεί ο αλαζονικός «κουμπαράς» κύριος Παπακωνσταντίνου.

Απειλούν ακόμα και την ομαλότητα της πολιτικής ζωής του τόπου, οι ….. κύριοι του Πασόκ.
Με εκπληκτική υποτίθεται «ειλικρίνεια» και με την σύμπραξη Προβόπουλου, δίνουν έλλειμμα 12,5%, χαντακώνοντας το μέλλον της Ελλάδας, κάνοντας ρόμπα τη χώρα μας και θάβοντας οριστικά τις παροχές που έταζαν στο δύσμοιρο ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτός ήταν και ο αρχικός τους σχεδιασμός. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονταν την ανάγκη να κοστολογήσουν και συγκεκριμενοποιήσουν τις άφθονες παροχές τους….
Δίνουν εξωφρενικά πλασματική εικόνα σε ό,τι αφορά το έλλειμμα. Μεταφέρουν δαπάνες του 2010 στο 2009 και έσοδα του 2009 στο 2010 καταγγέλοντας παράλληλα την φοροεισπρακτική κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή! Η θεωρία του "φουσκωμένου αφρού" επελέγη για να δικαιολογηθεί απόλυτα ο δανεισμός που είχαν και έχουν στο μυαλό τους, τα περίφημα μυαλά που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό της καρδιάς μας. Το …. Γιωργάκη. Μας «δίνουν» κανονικά και χωρίς ντροπή. Κανονικό κάρφωμα με κουκούλα! Αυτοί που είχαν σχέδια και σωτηρίες. Αυτοί που το έπαιζαν Μεσσίες και φορείς μιας «νέας πολιτικής» που θα άλλαζε το μέλλον μας!.
Το επόμενο στάδιο που τους έμεινε (όπως διαδίδεται) είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Οι κύριοι του Πασόκ αρνούνται πεισματικά τη συμμετοχή των δικών τους κυβερνήσεων στην αύξηση του ελλείμματος . «Φορτώνουν» ανεύθυνα και απερίσκεπτα το έλλειμμα στην προηγούμενη κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν έτσι την ληστρική επιδρομή που ετοιμάζουν κατά του ελληνικού λαού αλλά και την επιλογή του δυσβάστακτου δανεισμού, το αμέσως προσεχές διάστημα. Η «κακοδιαχείριση» που επικαλούνται οι μακιαβέλληδες του Πασόκ περιορίζεται μόνο στα πεντέμισι τελευταία χρόνια και άρα το υπερβολικό έλλειμμα αφορά μόνο τον Καραμανλή ο οποίος και φέρει προσωπικές και πολιτικές ευθύνες. Ίσως ποινικά «διερευνήσιμες» και κολάσιμες!!! Οι κύριοι του Πασόκ είναι ικανοί για όλα. Προκειμένου να δικαιολογήσουν την αθέτηση των προεκλογικών τους εξαγγελιών μπορούν να φτάσουν ακόμα και στην εκτροπή από την ομαλότητα !

Πηγή: exastal

Περίεργο παιχνίδι με το έλλειμμα...

Πρίν ένα μήνα, λίγες μέρες μόλις πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας έλεγε ότι το φετινό έλλειμμα θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 6%. Σήμερα πάλι μετά από δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλου το έλλειμμα φαίνεται να ξεπερνά το 10 ίσως και το 12%!!! 

Πως γίνεται άραγε αυτό; Πως μέσα σε ένα μήνα διπλασιάστηκε το έλλειμμα; Πότε έλεγε αλήθεια η Τράπεζα της Ελλάδος; Τότε ή τώρα; Τι παιχνίδι παίζεται με το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας;

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την ομιλία του πρώην Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανασίου στην Βουλή στην διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων:

"Βλέπουμε σήμερα μία Κυβέρνηση να κάνει αυτό το οποίο δεν θα έκανε κανένας νοικοκύρης οικογενειάρχης, να μεταθέτει, δηλαδή, πολιτικές που ενισχύουν τα έσοδα για το επόμενο έτος και να επιταχύνει πολιτικές που αυξάνουν τις δαπάνες φέτος. Γιατί να μετατεθεί χρονικά η είσπραξη τουλάχιστον 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ από την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων και μάλιστα σε μία εποχή που το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τα έσοδα; ...

Γιατί να μετατεθεί χρονικά ο διαγωνισμός, ή να καθυστερήσει, για το «ΞΥΣΤΟ», όταν πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να εισπράξει το κράτος μέσα στο 2009; Γιατί να μετατεθεί χρονικά η είσπραξη του ΕΤΑΚ, ή των νέων τελών κυκλοφορίας; Γιατί δεν έχει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα κινητοποιηθεί –μάλιστα μας κατηγορούσατε γι’ αυτό- ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και η ΥΠ.Ε, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα, τα οποία λόγω της κρίσεως υστερούν; Και κυρίως, γιατί θα πρέπει μία σειρά από δαπάνες κάθε μορφής να πληρωθούν όλες τώρα, φέτος, τη στιγμή που λόγω της κρίσεως τα έσοδα υστερούν τραγικά και όχι σταδιακά, όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος;

Είναι προφανές: Γιατί σας εξυπηρετεί να εμφανίσετε φέτος το έλλειμμα υψηλότερο και για μικροκομματικούς λόγους και για να μας πείτε του χρόνου τάχα ότι πετύχατε μεγάλη μείωση. Είναι δικαίωμά σας, αλλά είναι και δική σας η ευθύνη. Δεν παίζουμε κομματικά παιχνίδια με το έλλειμμα όταν η χώρα πληρώνει περισσότερα χρήματα για τόκους απ’ ό,τι για την εκπαίδευση των παιδιών μας και για την υγεία όλων μας. Όσοι το κάνουν αυτό θα το βρουν μπροστά τους και από τις αγορές και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα απαιτεί περισσότερα και σκληρότερα μέτρα που τελικά θα τα πληρώσουμε όλοι μας και η ευθύνη είναι όλη δική σας."


Πηγή: atithasos

Δεν υπάρχουν σχόλια: