Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ο Χρυσοχοϊδης καταργεί τις σκοπιές στα Α.Τ

Το επόμενο "πειραματικό" βήμα του κ. Χρυσοχοϊδη θα είναι προφανώς ο ...αφοπλισμός της Αστυνομίας...

Καταργούνται από την επόμενη εβδομάδα όλες οι ένοπλες σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Με τη σχετική απόφαση του υπουργείου, περίπου 2.000 αστυνομικοί αναμένεται να αποδεσμευθούν σε ημερήσια βάση από τη φρούρηση των αστυνομικών καταστημάτων με στόχο να διατεθούν στις διοικητικές υπηρεσίες, στις πεζές περιπολίες και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γειτονιά.
Την άποψη ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φρούρια, αλλά ...δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη υποστήριξε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Βούληση του Υπουργείου είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να προσφέρουν άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να μετατραπούν σε χώρους φόβου και ταλαιπωρίας, τόνισε.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ΔΕΝ συντρέχουν συνθήκες για νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία,   καθώς στην τρομοκρατία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η περιστολή δικαιωμάτων και ο φόβος, αλλά περισσότερη δημοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, ανοιχτός νους και επαγγελματισμός.
Για την κατάργηση της διαδικασίας φρούρησης σε Αστυνομικά Τμήματα, αναμένεται να εκδοθεί σχετική διαταγή - εγκύκλιος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το επόμενο "πειραματικο" βήμα του κ. Χρυσοχοϊδη θα είναι προφανώς ο ...αφοπλισμός της Αστυνομίας.
Στο μεταξύ η επιλογή νέου αρχηγού της αστυνομίας παίρνει αναβολή για την προσεχή εβδομάδα, μετά και την επιστροφή του πρωθυπουργού από το εξωτερικό.

gianniotis

Δεν γίνεται έτσι κ. Χρυσοχοΐδη… Πρέπει να αλλάξετε ρότα, όσο είναι καιρός


Νίκος Χιδίρογλου
Η πολιτικά κουτοπόνηρη και αριστεριστικής έμπνευσης τακτική του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αποδείχθηκε λανθασμένη. Και αρχίσανε τα ζόρια. Πολλοί οι τραυματίες αστυνομικοί, μεταξύ τους και μια 20χρονη κοπέλα, αλλά και ένας πολίτης, από την τυφλή επίθεση των τρομοκρατών στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Και όλα αυτά, μετά τις «διαβουλεύσεις» του κ. υπουργού, με διάφορους απίστευτους ακροαριστερούς, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους. Η μέθοδος «sleeping with the (ideological) enemy», ελληνιστί, «κοιμούμενος με τον (ιδεολογικό) εχθρό», δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ούτε η αριστεριστική ρητορεία, ούτε τα καλοπιάσματα και οι (αναίτιες) συγνώμες, ούτε τα πολύ φαιδρά περί «φασιστικής απειλής» (ή πώς λέμε, οι Γερμανοί ξανάρχονται).
Αντίθετα, όλα αυτά αποθράσυναν την άκρα αριστερά, που παρακολουθούσε με προσοχή, απασφαλίζοντας παράλληλα τα όπλα της. Η πολιτική «προκάλυψη & παραλλαγή» εκ μέρους του υπουργού (έτσι εξέλαβαν προφανώς τις πρωτοβουλίες του τα καταγώγια των Εξαρχείων), δεν τους απέτρεψε από το να αποπειραθούν να σκοτώσουν. Εξάλλου, δεν δείχνουν να έχουν και πολλούς ενδοιασμούς.

Δεν γίνεται δουλειά με καλοπιάσματα…

«Τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι που είχαν πρόσωπο και ταυτότητα σε αντίθεση με τους τρομοκράτες». Έτσι δηλώσατε κ. υπουργέ. Είχαμε όμως την εντύπωση, ότι η κυβέρνησή σας ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία, δια μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, να καταργήσει τη νομοθετική διάταξη για την κουκούλα, χωρίς να λάβει υπόψη της ότι έτσι διευκολύνονται κάποιοι ψυχοπαθείς φονιάδες. Ορίστε και το ευχαριστώ από την άκρα αριστερά, που ποτέ δεν αποποιήθηκε τη βία, αλλά την είχε πάντα ως άσσο στο μανίκι της. Τώρα θα περιμένουμε και τις «προοδευτικές» εφημερίδες που τόσο στηρίζουν την κυβέρνησή σας, να δημοσιεύσουν και την προκήρυξη, όταν αυτή δοθεί στη δημοσιότητα (χρήσιμο πράγμα οι κάδοι…) από τους αριστεριστές και αντιεξουσιαστές εγκέφαλους, που θέλουν να «μαζικοποιήσουν» το «αντάρτικο πόλεων» (α λά Ερυθρές Ταξιαρχίες) και προτρέπουν νέα παιδιά σε μια στείρα και βίαιη αντιπαράθεση με τις αρχές ασφαλείας.
Παρεμπιπτόντως κ. υπουργέ, όταν εμείς ήμασταν πιτσιρικάδες και ψαχνόμασταν, πηγαίναμε για πετροπόλεμο. Σε συγκεκριμένο χώρο, όπου η διασάλευση της τάξης – εντός του οικοπέδου - αποτελούσε το εθιμικό Δίκαιο της γειτονιάς. Σας πληροφορούμε ότι εδώ και πολλά χρόνια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι λαθρομετανάστες που τόσο «φροντίζει» πολιτικά ο αναπληρωτής σας, μας πήξανε στα καλάσνικοφ και σε άλλου τύπου όπλα, ενώ έτσι που το πάτε με τις απελευθερώσεις λαθρομεταναστών και τις πολιτογραφήσεις, μετατρέποντας τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, βλέπουμε σύντομα να πλακώνουν και άλλοι βίαιοι τύποι, με καθαρά θρησκευτική & φονταμενταλιστική στόχευση.

Έχουν στόχευση και καθοδήγηση

Οι επιτιθέμενοι ήθελαν να «ξεβρακώσουν» το σύστημα. Να αποδείξουν πόσο ευάλωτη είναι η ΕΛΑΣ (πρέπει, εξάλλου, να ζητά συνεχώς συγνώμη σε όσους αριστερούς συλλαμβάνει…), να την εκφοβίσουν, αλλά και να αποτρέψουν σε βάθος χρόνου όσους νέους επιθυμούν να ενταχθούν στα σώματα ασφαλείας, από το να το κάνουν (δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας κυρίως στους γονείς-«μην πας παιδί μου εκεί, θα σκοτωθείς»). «Όποιος φοράει τη στολή, είναι στόχος. Μην τη φοράτε λοιπόν», είναι το μήνυμα των καταγωγίων των Εξαρχείων. Γι’ αυτό και επιτίθενται συνεχώς στην αστυνομία, με κάθε τρόπο. Έχουν συγκεκριμένη στόχευση όλοι αυτοί. Νομίζουν, οι αφελείς, ότι έτσι θα θέσουν υπό ομηρία την κοινωνία. Ξανά…

Ζητούνται λογικοί!

Και ποιος θα καταπολεμήσει την αριστεριστική τρομοκρατία; Ο Βούγιας; Εδώ γελάμε! Ο κύριος αυτός ασχολείται με τα «δικαιώματα» των λαθρομεταναστών και το κλείσιμο των κέντρων κράτησής τους, κάνοντας ενίοτε και «λογοτεχνικές» αναφορές. Έχουμε δηλαδή τους γηγενείς «Ερυθρούς Χμερ», πρέπει να αποκτήσουμε και Αλ Κάιντα…
Δεν πάει έτσι, αυτά είναι ανεύθυνα πράγματα. Απαιτούνται άλλες λογικές και αποφασιστικότητα. Καταρχήν, ουδεμία ανοχή και ουδεμία πολιτική διαπραγμάτευση με την άκρα αριστερά. Ανήκουν στο πολιτικό περιθώριο (οι ίδιοι το επέλεξαν) και εφόσον παρανομούν, πρέπει να αντιμετωπισθούν με πυγμή. Διάλογος με ηθικά και ανθρωπιστικά ανεξίθρησκους τύπους, οι οποίοι υποθάλπουν με τον τρόπο τους και τη ρητορική τους τη βία, δεν πρέπει να γίνεται. Αλλιώς, δίνετε κ. υπουργέ πολύ κακό παράδειγμα στην κοινωνία και ενδέχεται έτσι να πειστούν κάποιοι ότι η βία αποδίδει.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και άλλοι…

«Να πάμε σε μέτρα για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας», ζήτησε ο Τσίπρας στις 23 Οκτωβρίου 2009, μιλώντας στη ΝΕΤ. Κοινώς, ζήτησε τον περαιτέρω ευνουχισμό της ΕΛΑΣ (πώς λέμε, «θα είχατε την καλοσύνη να σταματήσετε να θρυμματίζετε αυτή τη βιτρίνα, γιατί μπορεί να κοπείτε» ή «θα σας παρακαλούσα να αφήσετε αυτό το μπουκάλι με το στουπί που κρατάτε, διότι ενδέχεται να καείτε»). Εσείς μέχρι στιγμής κ. Χρυσοχοΐδη, θεωρούμε εμείς τουλάχιστον, ότι παίξατε πολιτικά το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, που (κατά τη γνώμη μας πάντα) δεν δείχνει να ενοχλείται και πολύ από την τρομοκρατία (καθώς «άλλοι» την πληρώνουν). Άλλωστε, αν συλληφθεί κανείς, φίλα προσκείμενοι στην Κουμουνδούρου δικηγόροι θα τρέξουν…
Δεδομένου όμως ότι εσείς είστε υπουργός περί τις 20 ημέρες, έχετε καιρό να αλλάξετε ρότα. Η 6η Δεκεμβρίου, εξάλλου, πλησιάζει και αυτό αποτελεί για την ΕΛΑΣ μια ακόμη πρόκληση. Να σας θυμίσουμε τα λόγια σας, σε συνέντευξη που παραχωρήσατε στις 21 Φεβρουαρίου 2009: «Οι εμπειρίες που βιώνουμε στην Αθήνα δεν αρμόζουν σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Καλώ την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα. Ο ελληνικός λαός διαθέτει μνήμη και κρίση και θυμάται ποιος εξάρθρωσε την τρομοκρατία στη χώρα». Αυτό να το θυμάστε: η άκρα αριστερά δεν θα σας συγχωρήσει την εξάρθρωση της 17Ν με τίποτα! Όπως και τα άλλα που είπατε: «Χάνεται το κύρος της χώρας και η καλή της εικόνα ,πράγμα που συνεπάγεται τεράστια προβλήματα σε σχέση με την οικονομία της χώρας». Γι’ αυτό, ή εξαρθρώστε την τρομοκρατία, πριν χυθεί κι άλλο αίμα ή τραβήξτε για άλλες πολιτείες.

Ομολογία φυγομαχίας και ήττας…

Αν αληθεύει αυτό που ακούσαμε στην τηλεόραση και επιβεβαίωσε μάλιστα και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ότι ένας εκ των αστυνομικών του ΑΤ Αγίας Παρασκευής προσπάθησε να πυροβολήσει έναν εκ των επιτιθέμενων τρομοκρατών και ένας συνάδελφός του, του τράβηξε το χέρι αποτρέποντάς τον, «για να τον προστατέψει» (από τι, αλήθεια, από την οργή του γνωστού κόμματος ή των δικηγόρων του, ή του υπουργού;), τότε η άκρα αριστερά έχει πετύχει αυτό που θέλει: αστυνομικούς «ευνούχους», απροστάτευτους, πρόβατα επί σφαγή, έρμαια στις διαθέσεις του κάθε εκκολαπτόμενου Τσε Γκεβάρα. Κατά τα άλλα, είμαστε μια ευρωπαϊκή και ευνομούμενη κοινωνία. Και μη χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: