Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τριπλάσιο το επιτόκιο δανεισμού από τον “Μαύρο Δεκέμβρη”. Η ΕΕ βλέπει Παπακωνσταντίνου και… γελάει!

...Από την άλλη, είχαμε έναν Καραμανλή με ισχνή πλειοψηφία Δαϊλάκηδων και Γιακουμάτων, με αντιπολίτευση κουκουλοφόρων και τα ΜΜ“Ε” του κάθε επίορκου κακούργου να τη σφυροκοπούν αλύπητα. Με νωπή την κατάρρευση της Αμερικανικης οικονομίας και τις Ευρωπαϊκές πτωχεύσεις τραπεζών.
Και όμως, ο Καραμανλής μπόρεσε και διαφύλαξε στα μέτρα του δυνατού τους “πλειστηριασμούς...



Επιβάλλεται η Νέα Δημοκρατία να ανακόψει την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας και να κάνει επικοινωνιακή αντεπίθεση, αφού η συναίνεση με ανθρώπους μαύρα πρόβατα για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι προς όφελος της χώρας.

Τραγωδία για την Ελληνική οικονομία και μέγα φιάσκο Παπακωνσταντίνου – ΠΑΣΟΚ: Δανειστήκαμε 2 Δισ με τριπλάσιο επιτόκιο! Περίγελος η “Νέα Διακυβέρνηση” στην Ευρώπη! Συγκεκριμένα:

Η Ελλάδα δανείστηκε με επιτόκιο στα εξάμηνα έντοκα 1,38% αντί 0,59% του “Μαύρου Δεκέμβρη”! Όταν η Αθήνα καιγόταν δηλαδή και τα διεθνή μέσα μετέδιδαν εικόνες καταστροφής σε όλο τον πλανήτη.

Στα ετήσια, τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά: 2,20% αντί 0,91% του προηγούμενου δανεισμού!

Ήδη πριν λίγες εβδομάδες δανειστήκαμε άλλα 2 δις Ευρώ με spread ρεκόρ 250 μονάδες βάσης.

Επιπλέον, πλησιάζει το τελικό Βατερλώ αφού βγαίνουμε στην αγορά για τα έντοκα των 13 ημερών όπου προβλέπεται και κει νέο ρεκόρ.

Αυτά τα γεγονότα δεν έχουν προηγούμενο, έχουν όμως σαφείς εξηγήσεις. Θυμηθείτε την άθλια προβοκάτσια του Δεκεμβρίου ‘08. Παρά την δυσφήμιση της χώρας, η προσφορά των Ελληνικών ομολόγων είχε υπερκαλυφθεί επτά (7) φορές!

Εκείνη την περίοδο λοιπόν, οι σημερινοί κυβερνώντες (ως αντιπολίτευση) έκαναν δυσφημιστικά “road – shows”, περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη και διατυμπανίζοντας πόσο άχρηστη είναι η κυβέρνηση και σε τι άθλια κατάσταση έχει οδηγήσει την Ελληνική οικονομία. Ένας άθλιος εκβιασμός, μία ελεεινή αντιπολιτευτική τακτική. Οι Ευρωπαίοι αυτά τα θυμούνται αρκετά καλά, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς το ποιόν των ανθρώπων που τώρα ζητούν “κατανόηση”.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Το μεγάλο πλιάτσικο των χρημάτων της ΕΕ που έγινε επί Σημίτη, είχε συγκεκριμένους μοχλούς και μεθοδεύσεις. Ο μόνος τρόπος να ληστευθούν τα δημόσια ταμεία (αφού η ίδια η ΕΕ έλεγχε την κατεύθυνση των πόρων) ήταν να γίνει μέσω “εκλεκτών” εταιρειών της Φρανκφούρτης, όπως η Siemens.

Ο κύριος δίαυλος της ληστείας ήταν ο ΟΤΕ όπως πλέον γνωρίζουμε. Ακολουθούν ΟΣΕ, ναυπηγεία, αεροδρόμιο κλπ. Πάντα με τις εκλεκτές, Γερμανικές εταιρείες.

Τα μέλη των ΔΣ του ΟΤΕ εκείνα τα έτη λοιπόν, είχαν βασική ευθύνη, είτε ως συνεργοί είτε γιατί δεν αντελήφθησαν τίποτα. Ένα από τα μέλη ήταν και ο σημερινός υπουργός οικονομικών, κύριος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα βεβαίως με την Ελληνική δικαιοσύνη που ως γνωστόν έχει κάνει “τεράστιες προόδους” στο θέμα της Siemens, o κύριος Παπακωνσταντίνου δεν είχε ποινικές ευθύνες για τα χαμένα δισ. Δεν παύει όμως να ήταν μέλος γεγονός που η ΕΕ το γνωρίζει καλά, ιδιαίτερα οι Γερμανοί που γνώριζαν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ τα πρόσωπα κλειδιά στη μεγάλη μεθόδευση.

Τώρα λοιπόν, αυτές οι ίδιες περσόνες παρουσιάζονται στην ΕΕ ως “εγγυητές” του συμφώνου σταθερότητας και της ανάκαμψης της οικονομίας. Ποιοί; Αυτοί που διέσπειραν φήμες ως αντιπολίτευση, που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΟΤΕ, που ανέσυραν ακόμα και τον Προβόπουλο σε ρόλο hitman της Ελληνικής οικονομίας.

Έχοντας μάλιστα την απόλυτη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την απόλυτη στήριξη των μέσων, την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο…

Από την άλλη, είχαμε έναν Καραμανλή με ισχνή πλειοψηφία Δαϊλάκηδων και Γιακουμάτων, με αντιπολίτευση κουκουλοφόρων και τα ΜΜ"Ε" του κάθε επίορκου κακούργου να τη σφυροκοπούν αλύπητα. Με νωπή την κατάρρευση της Αμερικανικης οικονομίας και τις Ευρωπαϊκές πτωχεύσεις τραπεζών.
Και όμως, ο Καραμανλής μπόρεσε και διαφύλαξε στα μέτρα του δυνατού τους “πλειστηριασμούς”.


Οι σημερινοί; Με όλες τις συνθήκες υπέρ τους, καταφέρνουν να διαλύουν ότι έχει απομείνει και να επιτρέπουν στους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι. Γιατί;

Πως θα εμπιστευθεί αυτούς τους ανθρώπους η ΕΕ; Ακόμα και η ΕΚΤ; Όταν εξ’ αιτίας τους θησαύρισαν οι αγαπημένοι της Φρανκφούρτης;

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τον προδότη, ουδείς. Πόσο μάλλον να τον εμπιστευθεί…

Διαβάστε τι γράφαμε στις 20 Νοεμβρίου: Όταν διογκώνεις τεχνητά το έλλειμα σου και χάνεις 50εκ Ευρώ την ημέρα από την αύξηση των επιτοκίων, πως χαρακτηρίζεται κύριε Προβόπουλε;

olympia.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: