Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Προς εκπλήρωση μας πάγιας συμμαχικής επιθυμίας;

Το δημοσίευμα της Κύρας Αδάμ στην Ελευθεροτυπία που αναπαρήγαγε και το Antinews (Σχέδιο για αποστρατιωτικοποίηση του μισού Αιγαίου) θέτει ενα καίριο θέμα που δυστυχώς μέσα στον οικονομικό ορυμαγδό των ημερών θα περάσει απαρατήρητο.

Η ενδεχόμενη «αποστρατιωτικοποίηση» του Αιγαίου απο τον 250 μεσημβρινό και ανατολικότερα ΔΕΝ είναι ευσεβής πόθος κάποιων αθεράπευτα προσβεβλημένων απο σύνδρομα «φιλίας των λαών», «θαλασσών ειρήνης και συνεργασίας» κλπ ανιστόρητα και εθνικώς επικίνδυνα.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ του ΝΑΤΟ – διάβαζε των ΗΠΑ, οι αλλοι απλώς …συμμαχούν – με την φόρμουλα του ‘’pairing’’ ητοι της αναθέσεως απο κοινού σε Ελλάδα – Τουρκία του αεροπορικού ελέγχου στην περιοχή, οχι σε Εθνική πλέον βάση αλλά στην βάση μιας ζώνης ‘’TCA, Track Continuity Area , με απλά λόγια μια «ζώνη» οπου τα «ιχνη» των «εισβολέων» (του …Ιράν !) θα ανιχνεύονται και θα ιχνηλατούνται απο τα «ζευγαρωμένα» Κέντρα Ελέγχου Περιοχής των δυο χωρών, π.χ. το ραντάρ της Σαντορίνης ομού μετά του ραντάρ της Datca (αυτού που απειλεί καθημερινώς τα εναέρια μέσα της FRONTEX μέσα σε Ελληνικό εναέριο χώρο !) θα εξασφαλίζουν τον «ελεγχο» και την εγκαιρη προειδοποίηση στην περιοχή τους υπο τον επιχειρησιακό ελεγχο του CAOC της Λάρισσας και της Σμύρνης… Η περιοχή αυτή του TCA εμφανίζεται ως ενας κυανού χρώματος διάδρομος στον συνημμένο χάρτη και οντως διέρχεταο και απο τον 250 μεσημβρινό ενώ περικλείει την Λήμνο -και το ραντάρ της που πάντα «καθόταν στον λαιμό»  των Τούρκων και  ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ απο το ΝΑΤΟ ! – και βεβαίως εκτείνεται πρός το ΝΑ Αιγαίο οπου και εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον της Τουρκίας λόγω των πετρελαίων…

Η «αποστρατιωτικοποίηση», εάν ευσταθούν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα δεν είναι παρά ενα πρώτο βήμα για την επίτευξη του περιγραφέντος σχεδιασμού στα πλαίσια της «νέας δομής» της Συμμαχίας  (μαζί με τον Τούρκο Διοικητή του CAOC Λάρισσας…)  και βεβαίως υπο την κάλυψη της «εξοικονομήσεως» χρημάτων και διάφορα ομιχλώδη περί αυξήσεως των εισπράξεων απο τις διελεύσεις πολιτικών αεροσκαφών εχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Ειρήσθω εν παρόδω οτι και το EUROCONTROL (Ευρωπαικός οργανισμός εναέριας κυκλοφορίας) «ενδιαφέρεται» για μια «εξομάλυνση» στην περιοχή και την «Κοινοτική» διαχείριση του FIR Αθηνών ! Δηλαδή η Μάλτα, η Ιταλία και γιατί οχι και μια «συνδεδεμένη» Τουρκία ! θα συναποφασίζουν και θα διαχειρίζονται τον Εθνικό Εναέριο Χώρο σαν να επρόκειτο για την υπέρπτηση του …Λουξεμβούργου  !

 Δείτε επίσης το δημοσίευμα του πτεράρχου Ν. Κουρή στο Παρόν με τίτλο «Οι Τούρκοι διχοτομούν το Αιγαίο», 16/08/09 και την εκπομπή «τα γεγονότα της εβδομάδος» του Α. Μυλωνάκη στο Βlue Sky του Σαββάτου 27 Φεβ. 2010 σχετικά με το θέμα καθώς και το συναφές της Ερεύνης – Διασώσεως.

PARSIFAL


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: