Γράφει ο Δρ Ηλίας Καλλιώρας
Η πικρή αλήθεια είναι, θεωρώ, ότι οι περισσότεροι έλληνες δεν έχουν καταλάβει τι πράγματι έχει συμβεί στη χώρα μας! Η Ελλάδα είναι «πρώτη είδηση» στα διεθνή ΜΜΕ εδώ και τέσσερεις περίπου μήνες. Τα αρνητικά σχόλια, οι αναλύσεις και τα σκόπιμα ή τροχιοδεικτικά δημοσιεύματα περισσεύουν. Ήδη δε, η χώρα μας βρίσκεται επισήμως και με υπουργική υπογραφή κάτω από τον «ζυγό» του ΔΝΤ και της περίφημης Τρόικας. Η μέχρι σήμερα διεθνής ιστορική περιήγηση και μελέτη έχει δείξει ότι, όπου «μπήκε» το ΔΝΤ, οι χώρες κατεδαφίσθηκαν. Μαράζωσαν. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο πολιτικό και οικονομικό «πειραματόζωο» της υφηλίου, για την Ένωση. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτή τη δεινότατη και πρωτοφανή θέση δεν μας έφερε το ΔΝΤ, αλλά οι πολιτικοί μας, αυτοί κυρίως που είχαν δικαίωμα υπογραφής.
Αυτή η σημερινή Ελλάδα χρειάζεται πλέον κάτι σαν μια νέα Φιλική Εταιρεία! Για τους μυημένους στα διεθνή οικονομικά και σχέσεις, οι σύγχρονοι έλληνες χρειαζόμαστε μορφές και επαναστατική διάθεση, παράλληλη με αυτή των Ξάνθου, Σκουφά και Τσακάλωφ. Αυτό μπορεί ίσως να ακούγεται, αλλά δεν είναι αστείο ή κάτι τέτοιο. Διαβάζοντας το περιβόητο Μνημόνιο του ΔΝΤ, κάποιος καταλήγει αβίαστα στο δραματικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα και οι έλληνες πρέπει σήμερα να δώσουν τον δικό τους «απελευθερωτικό αγώνα», κατά του ΔΝΤ: στο νόημα, τη φιλοσοφία και την κινητικότητα της τότε Φιλικής Εταιρείας. Την μεγάλη μάχη πρέπει να την δώσει, κυρίως, η υπό κατάρρευση μεσαία τάξη.
Ενώ βεβαίως σήμερα δεν βρισκόμαστε ούτε στο 1814, ούτε στη Οδησσό, εντούτοις, όμως, τα πράγματα – για όσους γνωρίζουν σε βάθος από οικονομικά και διεθνείς σχέσεις – είναι σχεδόν παράλληλα και μας χρειάζεται εντόνως η παρουσία ενός σημερινού Ρήγα Φεραίου, για παράδειγμα. Η παράδοση της χώρας μας στο ΔΝΤ έχει πληγώσει κάθε σκεπτόμενο έλληνα και όχι μόνο. Κρυφά βαθιά μέσα τους, πολλοί έλληνες είναι βαθιά πληγωμένοι και θυμωμένοι, γιατί ο τόπος μας έφτασε μέχρι αυτό το έσχατο πράγματι σημείο. Στα τάρταρα. Κατ’ ουσία, σήμερα χρειάζεται μια νέα ιδιότυπη «επανάσταση», ένα νέο ξεκίνημα, πράγμα που το καταλαβαίνουν καλύτερα οι έλληνες που βρίσκονται εκτός Ελλάδας, ο απόδημος κυρίως ελληνισμός.
Οι απόδημοι είναι βαθιά θυμωμένοι και ανήσυχοι, για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα, που αυτή πρώτη έδωσε τα πολλαπλά φώτα της στη υπόλοιπη οικουμένη. Στην Ελλάδα μας. Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι και η νικηφόρος τότε Ελληνική Επανάσταση δεν εμφανίσθηκε από το πουθενά, ως κεραυνός εν αιθρία. Όχι! Αντιθέτως, η επανάσταση του 1821 ήταν αποτέλεσμα μεγάλων και μακρόχρονων διεργασιών, κυρίως σε πνευματικό και ιδεολογικό επίπεδο. Τότε η φιλοδοξία ήταν προετοιμαστεί το έδαφος για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Σήμερα έχουμε, για τους πλέον μυημένους, αντιστοίχως, το ΔΝΤ. Η Ελλάδα χρειάζεται γνήσιους έλληνες πατριώτες, που θα διεκδικήσουν τα δίκαια της πατρίδος μας.
olympia.gr
Μοιραστείτε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου