Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Μέσα στις 10 πιο βελτιωμένες χώρες ως προς τις συνθήκες που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις, καταγράφει την Ελλάδα η έκθεση Doing Business που βγάζει κάθε χρόνο η Παγκόσμια Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι... στην Ελλάδα είναι πλέον ευκολότερο να εκδώσει κανείς μία οικοδομική άδεια, ότι ενισχύεται η προστασία των επενδυτών με μεγαλύτερες απαιτήσεις διαφάνειας, ενώ γίνεται αναφορά και στο νέο πτωχευτικό κώδικα. Παραμένει όμως, εξαιρετικά δύσκολο στη χώρα να ξεκινήσει κανείς μία νέα επιχείρηση.

«Η Ελλάδα, καθοδηγούμενη εν μέρει από την οικονομική κρίση… βελτίωσε το ρυθμιστικό περιβάλλον με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών» αναφέρει η έκθεση. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 78η θέση σε σύνολο 185 , ενώ τον προηγούμενο χρόνο βρισκόταν στην 89η θέση. «Μέρος της λύσης στο υψηλό χρέος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και υπάρχει ευρεία αναγνώριση ότι δημιουργείται ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες και αυτό είναι ουσιώδες για την επίτευξη του στόχου» αναφέρει η έκθεση.

Πρώτη στη λίστα κατατάσσεται η
Σιγκαπούρη. Ακολουθεί το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Ζηλανδία και στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ. Τη μεγαλύτερη βελτίωση κατέγραψε η Πολωνία όπου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, έγιναν μεγάλα βήματα για τη βελτίωση της φορολογίας, την εφαρμογή συμβολαίων, την αντιμετώπιση χρεοκοπιών κλπ

http://greece-salonika.blogspot.com/2012/10/blog-post_3030.html



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: