Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Άδωνις Γεωργιάδης στο BN: Ο κόσμος να χαλάσει οι φόροι θα μειωθούν αρχή γενομένης από ΕΝΦΙΑ - Υπάρχει σχέδιο για την ΔΕΗ

Άδωνις Γεωργιάδης στο BN:  Ο κόσμος να χαλάσει οι φόροι θα μειωθούν αρχή γενομένης από ΕΝΦΙΑ - Υπάρχει σχέδιο για την ΔΕΗ
Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθήνας στο bankingnews.gr
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και αντιπρόεδρος του κόμματος, δεν έχει φτιάξει υπουργικό κουστούμι καθώς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει «λυμένα τα χέρια» ώστε να συνθέσει την κυβέρνηση που επιθυμεί. 
Αυτήν ήταν η απάντηση του Α. Γεωργιάδη στο ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ΔΕΗ.

Αποκάλυψε ότι το θέμα απασχολεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον αυριανό  πρωθυπουργό λέγοντας απλά και κατανοητά  ότι αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσει η χώρα.
Ο μαχητής Άδωνις Γεωργιάδης λέει ορθά –κοφτά: Ο κόσμος να χαλάσει οι φόροι  θα μειωθούν σταδιακά αρχή γενομένης από τον ΕΝΦΙΑ. 
Ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας θεωρεί ότι πρέπει να  αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα με τα διαγνωστικά  κέντρα  λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τον έλεγχο στη  υγεία.  
Λέει για τον Π. Πολάκη ότι δεν ήταν κάτι προσωπικό αλλά με τη στάση του συνέβαλε στην αποδόμησή του.    

Ακολουθεί η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη  στο δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωρόπουλο
Tο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών φέρνει τη ΝΔ μία ανάσα από τον στόχο της, που είναι η ανάληψη της εξουσίας και ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Πιστεύετε ότι οι εκλογές της 7η Ιουλίου θα επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών που λένε για αυτοδυναμία; 
Υπάρχει η πιθανότητα ανατροπής; 


Άδωνις Γεωργιάδης: Χαίρομαι πάρα πολύ για τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων και τις διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον, είτε μας συμφέρουν, είτε δεν μας συμφέρουν. 
Θα μου επιτρέψετε μόνο να σας πω, ότι τις εκλογές δεν τις κερδίζει ούτε η MRB, όσο καλή εταιρεία και να είναι, ούτε η Metron Analysis, ούτε η GPO, ούτε η Public Issue, ούτε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. 
Τις εκλογές τις κερδίζει ο ελληνικός λαός. Αυτός αποφασίζει. Άρα, βεβαίως τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα είναι ανοιχτά.

Είναι προφανές ότι η ΝΔ επιθυμεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τις δίνει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. 
Πόσους βουλευτές χρειάζεται η ΝΔ για να  υλοποιήσει το πρόγραμμα της; Θα συνεργαστείτε με άλλο κόμμα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου;  


Άδωνις Γεωργιάδης: Ασχέτως της επιτεύξεως αυτοδυναμίας ή όχι, έχουμε πει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις. 
Αλλά, φυσικά και στο θέμα του εκλογικού νόμου που χρειαζόμαστε 200 ψήφους για να ισχύει η αλλαγή από την επόμενη Βουλή, ένας  λόγος παραπάνω να αναπτύξουμε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις. Αυτό θα το κάνουμε λοιπόν εις πάσαν περίπτωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει  ως βασικό άξονα τη μείωση της φορολογίας στη μεσαία τάξη. Ακόμη διαμορφώνει περιβάλλον γενικότερης  μείωσης της φορολογίας. Είναι προφανές ότι όλοι θέλουν λιγότερους φόρους  όμως οι ανάγκες του κράτους θα το επιτρέψουν;  
Πότε εκτιμάτε ότι οι φορολογούμενοι θα δουν τα πρώτα αποτελέσματα;


Άδωνις Γεωργιάδης:  Από το 2020 θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 15% και μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 24%. 
Από το 2021 θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ άλλο ένα 15% και μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 24% στο 20%. Αυτά θα γίνουν ο κόσμος να χαλάσει για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία.

Η δομή του κράτους επιτρέπει τη σύσταση ενός μικρού και ευέλικτου  υπουργικού συμβουλίου; Το πολυπληθές υπουργικό συμβούλιο πιστεύετε ότι ήρθε η στιγμή να περάσει στο παρελθόν;

Άδωνις Γεωργιάδης:  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει σε ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα. Έχει προαναγγείλει πολλές φορές το πώς ονειρεύεται την Κυβέρνησή του, του έχω εμπιστοσύνη γιατί έχω δει τον τρόπο που δουλεύει και το πόσο αποτελεσματικός είναι. Άρα πιστεύω ότι ακριβώς αυτά που λέει αυτά ακριβώς θα πράξει.

Έχετε διατελέσει  στο παρελθόν και υπουργός Υγείας το πρόσφατό  θέμα  που προέκυψε με τα διαγνωστικά  κέντρα θα αντιμετωπισθεί από τη νέα  κυβέρνηση;  Μπορεί ο πολίτης να πληρώνει τις εξετάσεις του και να περιμένει να πάρει  τα χρήματα του μετά από 12 μήνες από το κράτος;

Άδωνις Γεωργιάδης Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε όλες τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία. Για αυτό και το claw back και το rebate έχουν φτάσει σε τόσο δυσθεώρητα ύψη. Δεν μπήκε κανένα από τα μέτρα που είχα ψηφίσει, όπως ο οικογενειακός γιατρός, η ηλεκτρονική κάρτα υγείας και το πλαφόν συνταγογράφησης που θα επέτρεπαν την ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας χωρίς να καταστρέφονται οι πάροχοι από τα υπερβολικά μέτρα του claw back και του rebate.
Θα σας πω ένα παράδειγμα: στο φάρμακο επί των ημερών μου το claw back και το rebate ήταν 330 εκατομμύρια ευρώ και πέρυσι έφτασε στα 1.570.000 εκατομμύρια. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τον έλεγχο στην υγεία.
Συμφωνώ μαζί σας. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι όπως έχει τώρα διαμορφωθεί και θα πρέπει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να βρει λύση.

Είσθε έτοιμος να αντιμετωπίσετε την χρεωκοπημένη ΔΕΗ στην περίπτωση που αναλάβετε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας; 

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτον και κυριότερων, δεν γνωρίζω ποιο Υπουργείο θα αναλάβω και δεν γνωρίζω αν θα αναλάβω Υπουργείο καν. 
Δεν έχω καμία προσυμφωνία με τον κύριο Μητσοτάκη και θέλω να το ξεκαθαρίσω δημόσια για να είμαστε όλοι μεταξύ μας καθαροί.
Δεν θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι θα έχω Υπουργείο. 
Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα να φτιάξει την Κυβέρνησή του όπως εκείνος νομίζει. Όταν φτιάξει την Κυβέρνησή του, και αν με συμπεριλάβει στο υπουργικό του σχήμα, πολύ ευχαρίστως να με ρωτήσετε για τα καθήκοντά μου.
Όσον αφορά την ΔΕΗ, σας διαβεβαιώνω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλήρη εικόνα και σχέδιο και είναι από τα ζητήματα που θα ασχοληθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και όποιος υπουργός επιλέξει, γιατί όπως έχω ήδη πει, “αν πέσει η ΔΕΗ πέφτει η χώρα”.

Όταν έρθετε στην κυβέρνηση θα θυμηθείτε όσα έγιναν με τον  κ. Π. Πολάκη ή διαμάχη σας θα περάσει στο παρελθόν; 

Άδωνις Γεωργιάδης:  Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική διαμάχη με τον κύριο Πολάκη. 
Αυτή είναι μία μεγάλη δημόσια παρεξήγηση. Εγώ αναγκάστηκα να μπω μπροστά όταν διαπίστωσα ότι με το τραμπούκικό του ύφος είχε προκαλέσει κάποιου είδους bullying στην κοινοβουλευτική μας ομάδα και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. 
Βγήκα λοιπόν μπροστά, με στοχοποίησε, κατηγόρησε την οικογένειά μου, έκανε εξεταστικές επιτροπές, δεν βρήκαν τίποτα. 
Προφανώς, έπαθα και εγώ ζημιά στη δημόσια εικόνα μου από την έστω και έμμεση ταύτισή μου με τον κ. Πολάκη, όμως κάποιος έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά και να δείξει στην Ελλάδα το αληθινό του πρόσωπο. Πιστεύω ότι συνετέλεσα στην αποδόμησή του. 
Φυσικά η θητεία του θα διερευνηθεί όπως για όλα τα μέλη της κυβέρνησης με συνταγματικά νόμιμο τρόπο και χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού.

Έχετε κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για  όσα έκανε στη χώρα. Πρέπει όμως  να αναγνωρίσετε ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα  θα επιλέξει Πρόεδρο  της  Δημοκρατίας χωρίς η χώρα  να  οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Η αναθεώρηση του Συντάγματος και χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει ένα τέλος στις πρόωρες  εκλογές  λόγω του ΠτΔ. 

Άδωνις  Γεωργίαδης: Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γίνεται λόγω ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγω Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένα άρθρο όντας βέβαιος, αν θυμάστε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα το καταψηφίσει. Η απόφασή μας να υπερψηφίσουμε το άρθρο τους έφερε προ εκπλήξεως. Θυμίζω την ημέρα που υπήρχαν διαρροές ότι 20-30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν τελικά την πρότασή τους για να μην φτάσουμε στον αριθμό των 180. Τελικά εγκλωβίστηκαν από μία πολύ έξυπνη τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ποτέ δεν ήθελαν να μας δώσουν αυτό το εργαλείο. Άλλωστε οι ίδιοι είχαν ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά με το πρόσχημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

www.bankingnews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: