Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Έτσι βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τους νέους - Θέτουν θέμα… «εξαγοράς»...Ως εκεί φτάνουν...


Τάσος Ευαγγελίου

Μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το freedom pass, την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ για τους νέους 18 – 25 ετών, καταδεικνύει αφενός το τρόπο με τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει τους νέους αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να «εξαγοραστούν» αφετέρου τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ότι συμβάλλει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τη μη προσέλευση των πολιτών και ξεχνώντας τον ανοιχτό και επίσημο πόλεμο στελεχών του όπως ο Παύλος Πολάκης.Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θεωρεί πως οι νέοι αυτών των ηλικιών κρίνουν μέσα από ανάλογες διαδικασίες και επιχειρεί να θέσει θέμα εξαγοράς τους από την κυβέρνηση με 150 ευρώ. Μάλιστα επαναφέρει όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας μη τυχόν και κάποιος νέος «τσιμπήσει» σαν «ψάρι» και αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση «τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα.

Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, τη διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας».

Τα παραπάνω αφορούν στους νεους που δεν πρέπει κατά ΣΥΡΙΖΑ να τσιμπήσουν και να «τσιμπηθούν», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών ενόψει και των συνθηκών που τείνουν να διαμορφωθούν μέσα από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Ουσιαστικά η Κουμουνδούρου αφήνει να εννοηθεί πως οι νέοι που θα κάνουν χρήση του freedom pass θα «εξαγοραστούν» και άρα θα είναι στην πλευρά του δωρολήπτη αν υιοθετηθεί η άποψη ότι η κυβέρνηση τους…. δωροδοκεί.

Προχωρά όμως και ένα βήμα παραπέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με τους άνω των 65 και καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών όπως υποσχόταν, έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.»

Βέβαια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν. Θέτοντας όμως θέμα εξαγοράς των νέων δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει. Και κυρίως ότι τους θεωρεί άβουλα όντα που κινδυνεύουν να παρασυρθούν και να… ξεχάσουν τα κατά ΣΥΡΙΖΑ δεινά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρέπει δε να σημειωθεί πως ήδη δημοσιεύματα μέσων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν υπονοούμενα ότι οι νέοι που θα λάβουν το freedom pass θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα κυρίως για ακτοπλοϊκές μεταφορές, δηλαδή στη ναυσιπλοΐα και κατ επέκταση (χωρίς βέβαια να γίνεται σαφής αναφορά) στους εφοπλιστές και άρα στην… ελίτ. Ως εκεί φτάνουν...







Δεν υπάρχουν σχόλια: