Στηρίζουμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της Κύπρου, επειδή αγωνιούμε για το μέλλον της Μεγαλονήσου. Η κρίσιμη ιστορική περίοδος που περνά δεν επιτρέπει την παραμικρή εκτροπή από τον δρόμο μιας σοβαρής, νηφάλιας και με διεκδικητικό χαρακτήρα επεξεργασίας των δεδομένων που οδηγούν σε μια δίκαιη, βιώσιμη και σύμφωνη με τις αρχές του ΟΗΕ λύση του Κυπριακού, που συνεχίζει να αποτελεί ένα ζήτημα εισβολής και κατοχής. Οι νωπές τραυματικές εμπειρίες από την απροκάλυπτη προσπάθεια ξένων κέντρων εξουσίας να επιβάλουν, μέσω του Σχεδίου Ανάν, μια νόθα και καταστροφική λύση, καθώς και η αδυναμία πολιτικών παραγόντων της Κύπρου να εκτιμήσουν σωστά τη φιλοσοφία του Σχεδίου Ανάν, επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε τη στήριξη του Τάσσου Παπαδόπουλου, εγγυητή της ενότητας και της ομοψυχίας του κυπριακού λαού στο εθνικό θέμα. Ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέρα από διαφωνίες ή συμφωνίες με επίμέρους θέσεις, απέδειξε ότι διαθέτει διορατική πολιτική κρίση. Με την ιστορική παρέμβασή του συνέβαλε αποφασιστικά στην επιλογή του σωτήριου Όχι σε ένα σχέδιο που παγίδευε το μέλλον της Κύπρου και οδηγούσε τον λαό της σε νέες τραγικές περιπέτειες. Με τη στάση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που ανέλαβε –σχέσεις με τη Γαλλία, με τη Ρωσία, συμφωνίες για την πετρελαϊκή έρευνα κ.λπ.– κατοχύρωσε το Όχι και ενίσχυσε το κύρος της Κύπρου, παρά τις ποικίλες κινδυνολογίες. Η επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα αποτελεί μια βασική εγγύηση για τη συνέχιση του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού και για την τελική δικαιωσή του. Γι' αυτό εξάλλου και όλοι οι εχθροί της Κύπρου τον έχουν μετατρέψει σε βασικό στόχο τους. Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, επειδή σε κρίσιμες ιστορικές περιστάσεις έλαβε δύσκολες και στοχαστικές αποφάσεις, οι οποίες επικυρώθηκαν με τη συντριπτική ψήφο του κυπριακού λαού, καθώς εξέφραζαν το βάθος της συλλογικής συνείδησης και την ελπίδα για αντίσταση. Κοινοποιούμε τις σκέψεις μας αυτές, επειδή πιστεύουμε ότι τις μοιραζόμαστε με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και καλούμε όλους τους Έλληνες, στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και την ελληνική κυβέρνηση, να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα των Κυπρίων αδερφών μας για δικαίωση και απελευθέρωση.
Όχι στο Σχέδιο Ανάν!
Το 76% των Ελληνοκυπρίων έδωσε την απάντησή του!
Βροντοφώναξε με σθένος: ΟΧΙ!
Ένα ΟΧΙ - πέλεκυς στα αυτιά ορισμένων.
Ταυτόχρονα, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει:
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!
http://www.OxiStoSxedioAnan.com - η πληρέστερη σελίδα για το Σχέδιο Ανάν
Πανεθνικό δίλημμα: επανεκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου ή ημερομηνία λήξης του Κυπριακού Ελληνισμού;
του Σταύρου Καρκαλέτση
ιστορικού-συγγραφέα
πολιτευτή Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ. || 11. Φεβρουαρίου 2008 | 13.4
Λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, απασχολεί όλο και πιο έντονα την κοινή γνώμη το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Για την πλειοψηφία των Ελλήνων, τόσο στην μητροπολιτική Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, έχει ήδη από την εποχή του δημοψηφίσματος καταστεί σαφές ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός θα διασφαλίσει την επιβίωσή του στα πάτρια εδάφη μόνο μέσα από μια επανεκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Πρέπει να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι παραμονές του σχεδίου Ανάν, βάσει δημοσκοπήσεων στην Αθήνα (π.χ. «Ελευθεροτυπία»), οι Ελλαδίτες που αντιτάσσονταν σε αυτό άγγιζαν το 70%. Ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, η κοινή γνώμη στην Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί μια αξιοθαύμαστη συνειδησιακή αυτονομία. Δεν έχουν ξεχάσει οι Ελλαδίτες ποιος προδίκαζε νέα Μικρασία, εάν λέγαμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Κύπρου και σκύβαμε το κεφάλι στους υπερατλαντικούς πάτρωνες του ΝΑΙ. Δεν περνά απαρατήρητος στην Αθήνα ο ανέξοδος λαϊκισμός του κάθε Κασουλίδη, όταν υπόσχεται 14μηνη θητεία, την ώρα που στα κατεχόμενα καραδοκούν 40.000 Αττίλες. Δεν έχει ξεχάσει ο κόσμος στην Ελλάδα ποιο πολιτικό κόμμα στην Κύπρο πρωταγωνιστεί διαχρονικά σε ανθελληνισμό, χωρίζοντας το έθνος σε Έλληνες και κάτι «άλλο» που είναι Κύπριοι. Και ο κάθε Χριστόφιας, παραδομένος με αφέλεια στα επαναπροσεγγιστικά του οράματα, γνωρίζουμε πως θα απομακρύνει την Κύπρο από τον Ελληνισμό.
Παρομοίως, ας θυμηθούμε ποιοί στην Ελλάδα έσπευδαν να δώσουν διαπιστευτήρια στα αφεντικά της Νέας Τάξης, καλώντας τους Έλληνες Κύπριους να αποδεχθούν την μέσω Ανάν διάλυση της Κύπρου: Γιώργος Παπανδρέου (πρώτος με διαφορά!), Κώστας Καραμανλής (με μισόλογα) και φυσικά το τροχοφόρο (αριστερό υποτίθεται) της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα: Ο ΠΛΗΝ, που λέγεται και ΣΥΝ. Μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. στάθηκε και στέκεται με ξεκάθαρες θέσεις πλάι στον κυπριακό Ελληνισμό, στηρίζοντας τις εθνικές επιλογές του ηγέτη του. Μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης τολμά να χαρακτηρίσει την Κύπρο αυτό που αυθεντικά η ίδια είναι: μια δεύτερη Ελλάδα!
Προεξοφλώ, ζώντας και γνωρίζοντας το πείσμα των Κυπρίων, ότι ο εκεί Ελληνισμός θα σταθεί και πάλι πιστός στο ραντεβού με την ιστορία. Γνωρίζουμε πως με πρόεδρο τον Χριστόφια ή τον Κασουλίδη, η Κύπρος αποκτά ημερομηνία λήξης. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει αποδείξει με τους μέχρι τώρα χειρισμούς του ότι είναι ο μόνος που μπορεί να ορθώσει αντιστάσεις. Και υπάρχει η βεβαιότητα στην μητροπολιτική Ελλάδα, σε μεγάλες πλειοψηφίες του κοινωνικού σώματος, ότι είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης με πανεθνικό παρονομαστή.
Η επανεκλογή του σημαίνει Κύπρο ασφαλή, με ακέραιο τον ελληνικό της χαρακτήρα. Αυτό δεν συνιστά αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά προϊόν κοινής λογικής. Ναι, είμαι σίγουρος, οι Έλληνες της Κύπρου θα κάνουν στις 17 (και 24) Φεβρουαρίου αυτό που πρέπει!
Ο Τάσσος και οι… «μεταλλαγμένοι»
Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21
14η Φεβρουαρίου 2008
Πριν από 4 χρόνια ο Τάσσος Παπαδόπουλος, έκανε τη μεγάλη ανατροπή:
* Ακύρωσε τον εκβιασμό ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος ενός μικρού λαού. Η καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρου υπήρξε το πρώτο ηχηρό ράπισμα στην παγκοσμιοποίηση. Ακολούθησε άλλα δύο ραπίσματα: η καταψήφιση του ευρω-συντάγματος σε Γαλλία και Ολλανδία..
* Αψήφησε τους εκβιασμούς ισχύος. Τον απείλησαν, ότι αν δεν αποδεχόταν το Σχέδιο Ανάν θα ακολουθούσε διεθνής αναγνώριση του ψευδοκράτους, ότι θα τον απομόνωναν, ότι θα ακύρωναν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τίποτε απΆ όλα αυτά δεν έγινε.
* Αντέστρεψε τους διεθνείς συσχετισμούς. Μέχρι πρόσφατα ήταν η Τουρκία που, διατηρώντας στρατό κατοχής στα βόρια, πίεζε ασφυκτικά την Κύπρο να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της εισβολής. Σήμερα είναι η διεθνής κοινότητα που πιέζει την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο. Τόσο απλά…
* Αν ο Κυπριακός Ελληνισμός είχε αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν, αν δεν είχε βρει στο πρόσωπο του Τάσσου Παπαδόπουλου ένα αληθινό ηγέτη, σήμερα η Κύπρος θα ήταν ένα θλιβερό προτεκτοράτο, διοικούμενο από ένα συνταγματικό εξάμβλωμα που θα εξίσωνε την πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων με το κατοχικό καθεστώς, θα νομιμοποιούσε πλήρως τα τετελεσμένα της εισβολής και θα υπέτασσε το νησί στην επιδιαιτησία εξω-χώριων διορισμένων δικαστών, που δεν θα εκλέγονταν και δεν θα λογοδοτούσαν στο λαό της Κύπρου.
* Το προτεκτοράτο αυτό θα ήταν απομονωμένο μέσα στην Ευρώπη, διότι οι συνταγματικές πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν θα το δέσμευαν να στηρίζει ανυποχώρητα την Τουρκική ένταξη. Τώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν αλλάξει γνώμη και δεν θέλουν την Τουρκία ανάμεσά τους…
Πρόσφατα ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι προτιμά πλέον την «ειδική σχέση» της Τουρκίας με την Ευρώπη, όχι την πλήρη ένταξή της. Ο ίδιος ο κ. Σημίτης είχε την ευχέρεια να αλλάξει γνώμη. Αν είχε περάσει το Σχέδιο Ανάν - που ο κ. Σημίτης τόσο πεισματικά υποστήριξε - ολόκληρη η Κύπρος δεν θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη…
Τον Τάσσο Παπαδόπουλο τον πολεμάει στην Κύπρο, μια «μεταλλαγμένη Αριστερά» – χωρίς διάθεση αντίστασης - και μια «μεταλλαγμένη Δεξιά» – χωρίς αίσθηση εθνικής αξιοπρέπειας. Ενδεχόμενη νέα νίκη του θα παίξει καταλυτικό ρόλο - όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Καραμανλής αντέστρεψε την προηγούμενη πολιτική Σημίτη και στήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο το 2004. Μια νέα νίκη του Τάσσου σήμερα, θα στηρίξει τον Κώστα Καραμανλή, για τη μεγάλη «φυγή προς τα μπρός» που τόσο έχει ανάγκη. Και ο ίδιος και η Ελλάδα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου