Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει τη μάσκα! ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Πηγή : ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά τις τρεις συνιστώσες ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΟΚΚΙΝΟ και Διεθνιστική Εργατική Αριστερά ... επίσημη ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ εμφάνιση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του παραρτήματος του Υμηττού.(βλέπε φώτο επάνω). Εκδρομή στα Σκόπια διοργανώνουν διάφορα "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ" του ΣΥΡΙΖΑ στις 16 Μαΐου. Τα Σκόπια αποκαλούνται Μακεδονία χωρίς ντροπή και λίγο παρακάτω κάνουν και χιούμορ (γνωστές κρυάδες με τις οποίες δικαιολογούν την φιλοσκοπιανή τους στάση) για Σκοπιανό χαρτονόμισμα που είχαν προωθήσει μερικοί κύκλοι στα Σκόπια. (Φυσικά ο Ψωμιάδης Ζορρό παρών) . ΔΕΝ απορούμε ιδιαίτερα διότι αυτή η ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ πρωτοβουλία έχει έδρα την Αθήνα καθώς κάτι παρόμοι στην Μακεδονία ... δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Στην αφασία και την ασφάλεια που προσφέρει η απόσταση της πρωτεύουσας από τα σύνορα, τέτοια φαινόμενα που ενθαρρύνονται από φιλοσόφους Βορείων Προαστείων όπως ο Νίκος Δήμου κ.ά. είναι αναμενόμενα πλέον και δυστυχώς αυτά είναι που θα ωθήσουν τους Μακεδόνες να σκεφτούν σοβαρά τον επαναπροσδιορισμό των πολιτειακών τους σχέσεων με την Αθήνα. Αυτήν την αφασία έφερε στην επιφάνεια ο Ζουράρις στην ομιλία του στο Παλαί-Ντε-Σπορ κι έμειναν άφωνοι οι γνωστοί κύκλοι των ΜΜΕ και όλων αυτών που ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ το ξεπούλημα της Μακεδονίας αλλά δήθεν εκπλήσσονται (!) από τον θυμό του Άνθιμου, του Ζουράρι και του Ψωμιάδη. Βέβαια οι Μακεδόνες είναι 2.500.000 κόσμος και τα ΜΜΕ επιτηδευμένα επιλέγουν ΜΟΝΟ τους προαναφερθέντες να μιλήσουν για τη Μακεδονία προκειμένου να απαξιώσουν τις ανησυχίες των Μακεδόνων και να γίνουν αντικείμενο χλευασμού. Ο μέσος ΜΗ Μακεδόνας θα σκεφτεί ότι αφού οι Μακεδόνες έχουν τέτοιους "αυθόρμητους" και υπερβολικούς ηγέτες ... γιατί να λάβουμε υπόψη τις υπερβολικές τους ανησυχίες ; Από το hELLENIc REVENGE ακολουθεί σχετικό άρθρο...
Μετά τις συνιστώσες του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία"....... τώρα και το ΕΠΙΣΗΜΟ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Αυτά για να μην μας δουλεύει το Αλαβανοτσιπρέικο. Οι μάσκες πέσανε και ο λύκος που κρύβανε καλυμένος με την μάσκα του πρόβατου έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό.

Δουλέψτε κανέναν αφελή Αλαβανοτσίπρηδες. Τα ανθελληνικά σας σχέδια τα έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Ο νεοταξικός σας φασισμός είναι πλέον ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΣ και δεν πείθετε ούτε τους εαυτούς σας .
Το ΑΡΘΡΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΥΜΗΤΤΟΥ...
Πολίτες από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, με αντιεθνικιστική και αντιμιλιταριστική συνείδηση, θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν συναινούμε στο θέατρο που παίχτηκε στις χώρες μας τον τελευταίο καιρό με πρωταγωνιστή το ΝΑΤΟ, που αναδείχθηκε σε αντικείμενο υπερηφάνειας από τη μια πλευρά και αντικείμενο του πόθου από την άλλη. Αντίθετα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη μηχανή πολέμου της σύγχρονης ιστορίας, που διεξάγει στρατιωτικές επεμβάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, πλέον, σήμερα. Απαιτούμε τη διάλυση αυτού του πολεμικού οργανισμού, και παράλληλα την έξοδο της Ελλάδας από αυτόν και την μη είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε πολεμική μηχανή και κάθε στρατιωτική συνεργασία, επειδή διεκδικούμε έναν κόσμο ειρήνης. Θα συναντηθούμε σε δημόσια εκδήλωση στα Σκόπια, για να προετοιμάσουμε την ειρήνη, να καταγγείλουμε το μιλιταρισμό και να ενώνουμε τα χέρια μας για να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα στους λαούς μας.
Πιστεύουμε στον αυτοκαθορισμό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την ειρηνική συμβίωση των δύο λαών και των δύο κρατών, στη φιλία των καθημερινών ανθρώπων των δύο λαών που δεν έχουν τίποτα να μοιράουν. Απορρίπτουμε την προγονολατρεία που δημιουργεί εθνικισμούς βασισμένους σε πολεμικά πρότυπα και φιγούρες που αναδείχθηκαν πριν δυόμισυ χιλιάδες χρόνια, και εμπνεόμαστε από άλλους προγόνους, που πριν επίσης δυόμιση χιλιάδες χρόνια αντιστάθηκαν στους τότε διαρκείς πολέμους, όπως μας δείχνει το έργο Αχαρνής του δραματουργού Αριστοφάνη.
Ζητούμε επίσης την αναγνώριση του εθνικού αυτοκαθορισμού των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είτε ονομάζονται Μακεδόνες, είτε Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι, Βόσνιοι, καθώς και την αναγνώριση των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Ζητούμε την αναγνώριση και την προστασία των γλωσσών των δύο χωρών, των επισήμων και των μειονοτικών, γιατί θεωρούμε ότι κάθε γλώσσα είναι ένας πολιτιστικός πλούτος και καμιά γλώσσα δεν μπορεί να καταστέλλεται για να ικανοποιούνται οι εθνικισμοί και οι μεγαλοϊδεατισμοί.

Ζητούμε ελευθερία μετακίνησης των ανθρώπων, πολύ περισσότερο την άμεση ελευθερία επιστροφής των πολιτικών προσφύγων που θεωρούνται ή αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες ελληνικού γένους, και είναι πλέον λίγες χιλιάδες ηλικιωμένοι αγωνιστές και αγωνίστριες στον αγώνα εναντίον του ναζισμού, που «ανταμείφθηκαν» γι' αυτή τους τη συμμετοχή με την δια βίου απαγόρευση της επιστροφής τους στη χώρα όπου γεννήθηκαν και έζησαν. Όλοι οι άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες επέστρεψαν στην Ελλάδα, από το 1983, εκτός από αυτούς και αυτές.
Σκοπεύουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη συνεργασία των λαών των Βαλκανίων, και ιδιαίτερα των δύο λαών μας, με βάση αξίες που τις θεωρούμε σύγχρονες και ανάγκες που τις θεωρούμε επείγουσες.
Για την πολυεθνική κοινωνία και την ισότιμη αναγνώριση εθνοτικών, γλωσσικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών πλειοψηφιών και μειοψηφιών.
Για το δικαίωμα στη δουλειά για όλους και όλες, χωρίς εκμετάλλευση και αποικιοκρατικές συνθήκες εργασίας, για ισότητα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών/μεταναστριών εργαζομένων.
Για την καταπολέμηση του τράφικινγκ, διακίνησης γυναικών και παιδιών με σκοπό την πορνεία, που έχει μεγάλες διαστάσεις στα Βαλκάνια.
Για την προστασία του περιβάλλοντος που κινδυνεύει και για τη μείωση των ρύπων που μετακινούνται χωρίς εθνότητα και χωρίς διαβατήριο, συμβάλλοντας στο βαθμό που τους «αντιστοιχεί» στην κλιματική αλλαγή.
Για την αποτροπή της δημιουργίας πυρηνικών εργοστασίων στα Βαλκάνια, που ξαναέρχονται στη «μόδα» για να «λύσουν» το ενεργειακό πρόβλημα δμιουργώντας τεράστιους κινδύνους.
Θα συναντηθούμε στα Σκόπια, στις 17 Μαιου 2008, σε δημόσια και ανοιχτή εκδήλωση, για να συνομιλήσουμε και να διαδηλώσουμε εναντίον των εθνικισμών, εναντίον της προγονολατρείας, εναντίον του μιλιταρισμού, για κοινωνική δικαιοσύνη και για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τη στηρίζουν:
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Πρώην μέλη της Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης
Νεολαία Συνασπισμού
ΟΚΔΕ(Σπάρτακος)
Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο
Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού
Από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας την εκδήλωση οργανώνουν οι αντιρρησίες συνείδησης, αντιπολεμικές και αντιμιλιταριστικές συλλογικότητες


Η αποστολή θα ξεκινήσει από την Αθήνα την Παρασκευή 16/5 στις 11 μ.μ. για Θεσσαλονίκη - Σκόπια και θα επιστρέψει στην Αθήνα την ίδια ώρα, Κυριακή 18/5.

Για την οικονομική στήριξη της αποστολής στα Σκόπια το Σάββατο 17 Μαΐου. Την Παρασκευή 9 Μαΐου διοργανώθηκε πάρτι στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13Α Εξάρχεια, όπου έγινε ενημέρωση για το πολιτικό περιεχόμενο και τα οργανωτικά ζητήματα της αποστολής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της αποστολής αλληλεγγύης είναι το εξής:
Παρασκευή 16-5, 11 μ.μ. αναχώρηση από το Μουσείο (Πατησίων).
Σάββατο 17/5, 6 π.μ. άφιξη και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη (σταθμός ΟΣΕ).
11 π.μ. άφιξη στα Σκόπια.
1 μ.μ. δημόσια συγκέντρωση στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Σκοπίων.
5 μ.μ. διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων.
7 μ.μ. συναντήσεις με οργανώσεις, συνδικάτα, έντυπα και διανοούμενους από τη γειτονική χώρα.
Κυριακή 18/5, 11 π.μ. αναχώρηση από τα Σκόπια.
Κόστος μεταφοράς από την Αθήνα 60 ευρώ, από τη Θεσσαλονίκη 30 ευρώ.
Για όσους/όσες το επιθυμούν έχει εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή, καθώς και φτηνά ξενοδοχεία.

θα Συναντηθούν αντιεθνικιστικές και αντιμιλιταριστικές από την Ελλάδα και τα Σκόπια το Σάββατο 17 Μαΐου θα συμμετέχουν Οργανώσεις από την Ελλάδα και τα Σκοπια όπου θα διαδηλώσουν στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.
Από την Ελλάδα:
ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τη στηρίζουν:
• Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
• Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
• Πρώην μέλη της Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης
• Νεολαία Συνασπισμού
• ΟΚΔΕ (Σπάρτακος)
• Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο
• Αυτονομία ή Βαρβαρότητα
• Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού

Από τα ΣΚΟΠΙΑ:
• Peace Action
• Citizens' Association for Democracy, Peace and Τolerance, AURORA
• “We don’t drink οil” Initiative for the withdrawal of Macedonian troops from Iraq




Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι «ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ». Σε μια περίοδο που με αιχμή το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας αναπτύσσεται ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές των συνόρων και παράλληλα η εξάρτηση από το ΝΑΤΟ και τα μιλιταριστικά κέντρα και στις δύο χώρες υπάρχουν οργανώσεις και κινήματα που πιστεύουν ότι η λύση δεν βρίσκεται στα βέτο, τους αποκλεισμούς, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τη μισαλλοδοξία, αλλά στην καλή γειτονία, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, τη συνεργασία όλων εκείνων που πιστεύουν ότι η μοίρα των λαών των Βαλκανίων ή θα είναι κοινή ή τραγική.

Με αυτό το σκεπτικό η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία (στην οποία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ(Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού) από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή - AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” – Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να «βαφτίσει» τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.

Θέλουμε και από τις δύο πλευρές οι μειονότητες, οι εθνικές διαφορές, οι διαφορετικές γλώσσες να είναι πλούτος, γέφυρα φιλίας και όχι αιτία διαιρέσεων, ανταγωνισμού και μίσους. Δεν χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ, γιατί θέλουμε την ειρήνη. Δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς, γιατί επιθυμούμε τη συνύπαρξη.

Στις 17 Μαΐου το μήνυμά μας από τα Σκόπια θα είναι το ίδιο που στείλαμε και την περίοδο του 1992: Οι γειτονικοί λαοί δεν είναι εχθροί μας, όχι στον εθνικισμό, αλληλεγγύη των λαών των Βαλκανίων.


Σας επισυνάπτουμε την κοινή δήλωση των οργανώσεων από τις δύο χώρες

ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
Κοινή Δήλωση – Κοινή Εκδήλωση στα Σκόπια 17-5-08

Ειρηνιστές και ειρηνίστριες, αντιμιλιταριστές και αντιμιλιταρίστριες από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσουμε δημόσια εκδήλωση στα Σκόπια στις 17 Μαΐου. Και οι δύο πλευρές θέλουμε να προωθήσουμε μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Σκοπός αυτής της κοινής προσπάθειάς μας είναι η δημόσια έκφραση όσων επιθυμούν συνεργασία, ανεκτικότητα και κατανόηση μεταξύ των δύο λαών. Επιπλέον, η εκδήλωση θα διατρανώσει την αντίθεσή της στην πρόσφατη αύξηση του μιλιταρισμού και εθνικισμού στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα θέσει στο επίκεντρο τη δέσμευσή της υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ως ακτιβιστές και ακτιβίστριες της ειρήνης από τις δύο αυτές χώρες, θέλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας σε μια κοινή προσπάθεια να αντιπαρατεθούμε στην εικόνα που παρουσιάζουν οι πολιτικοί και τα μίντια των χωρών μας, μια εικόνα άδικης σύγκρουσης εξουσιών που επικεντρώνεται κυρίως στη σημασία του μιλιταρισμού με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αύξηση του εθνικισμού στις δύο χώρες και αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο γειτόνων.

Σε αντίθεση προς μια σχέση βασισμένη στη βία μεταξύ των χωρών μας, εμείς προβάλλουμε ως εναλλακτική λύση την ειρηνική συνεργασία που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα. Το κοινό έδαφος που έχουμε διαμορφώσει βασίζεται στις ακόλουθες κοινές μας απόψεις:

• Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία, περιλαμβανομένης αυτής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και επιδιώκουμε μη-βίαιες εναλλακτικές λύσεις για την οικοδόμηση της παγκόσμιας ειρήνης.
• Πιστεύουμε στην αυτοδιάθεση όλων των λαών. Επιπλέον, προωθούμε τις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Μακεδονίας, βασισμένες στην αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών.
• Απαιτούμε την αναγνώριση των εθνικών δικαιωμάτων της πλειοψηφίας και μειοψηφιών στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, είτε αυτοί ονομάζονται Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι ή Βόσνιοι, καθώς και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
• Απαιτούμε την αναγνώριση και την προστασία των γλωσσών των δύο χωρών, των επίσημων και των μειονοτικών, με βάση την πεποίθηση ότι κάθε γλώσσα είναι φορέας πολιτιστικής κληρονομιάς και σπουδαιότητας, γι’ αυτό και πρέπει να προστατεύεται.
• Επιμένουμε στην ελευθερία μετακίνησης των ανθρώπων, που αφορά τόσο το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, όσο και την ελευθερία επιστροφής των πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα που προς το παρόν ζουν στη Δημοκρατία της Μακεδονίας ή αλλού, ώστε να μπορούν να γυρίσουν στη χώρα απ’ όπου κατάγονται.
• Επιπλέον, πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία οι λαοί της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να συνεργαστούν σε κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία βιώσιμης και διαρκούς ειρήνης. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων των κοινωνιών μας, που θα επικεντρώνονται στη συνεργασία με βάση τη μη-βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: