Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Το μήνυμα ..εστάλη !

Πηγή : politis-gr

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες αποτέλεσε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Βούλγαρη στη Ρωσία που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-11 Ιουλίου.

Μέσα στους σκοπούς της επίσκεψης περιλαμβάνονταν η ανταλλαγή απόψεων με τον ομόλογο του στρατηγό Αλεξέι Φεοντοροβίτς Μασλόφ για θέματα κοινού στρατιωτικού ενδιαφέροντος , αλλά και η περαιτέρω εκβάθυνση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας.

Μέσα στα πλαίσια των νέων γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών συμφωνιών Πούτιν – Καραμανλή είχε αποφασιστεί και η ανωτέρω συνάντηση καθώς έθετε την τελευταία ..πινελιά των ήδη ταχέως δρομολογούμενων …. «SMS» προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Το μήνυμα λιτό σε λέξεις , περίτεχνα επιτηδευμένο όμως ως προς την ουσία του.

«Η Ρωσία και η Ελλάδα προχωρούν στην διοργάνωση κοινών ασκήσεων , αρχής γενομένης ήδη από το τρέχον έτος ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός στρατός επιχειρεί με ρωσικά οπλικά συστήματα εδώ και αρκετά χρόνια (κατευθυνόμενα βλήματα εδάφους – αέρος SA 8B Osa, TOR-M1, αντιαρματικά βλήματα μεγάλης εμβέλειας FAGOT, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων RM-70 , BMP-1κ.α).
Σύντομα δε αναμένετε να ενταχθεί στο οπλοστάσιο του και το νέο ΤΟΜΠ / ΤΟΜΑ τύπου ΒMP-3.

Οι εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς φέρνουν και αντιδράσεις στο εσωτερικό του Στέιτ Ντιπάρμεντ.
Ήδη το σκιώδες «six plus three» του κυβερνητικού και γραφειοκρατικού μηχανισμού καταβάλει προσπάθειες να περιμαζέψει όσον το δυνατόν περισσότερο την κατάσταση, που με την πολιτική Bush φαίνεται να έχει ξεφύγει από τα πλαίσια που ανέκαθεν επιθυμούσαν.
Οι κατηγορίες όσο αφορά την αστοχία της εξωτερικής πολιτικής στο θέμα της Ελλάδας έρχονται με μορφή ..χιονοστιβάδας.
Από την άλλη πλευρά γίνονται προσπάθειες μέσω Ράις , Φρίντ και της υπόλοιπης …παλιοπαρέας να εξοφληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα …γραμμάτια που παραμένουν ανεξόφλητα ,αδιαφορώντας για την επόμενη ημέρα , αφού άλλωστε οι ίδιοι δεν θα βρίσκονται στις επιθυμητές γι` αυτούς θέσεις.
Όμως ,το SMS αυτοί που έπρεπε να το λάβουν ….το έλαβαν.

ΥΓ. SMS προς Daniel Fried : Τι το ήθελες το :''αυτό είναι το πιο γελοίο δημοσίευμα που έχω δει για αρκετά χρόνια''.. Προτιμάς ακόμη και τώρα στην δύση της καριέρας σου να κρυφθείς πίσω από το off the record που όντως τότε στην συνάντηση συμφωνήθηκε.
Όμως αυτό για ….διαφόρους λόγους έσπασε. Μην επιμένεις να αυτογελοιοποιήστε.
Η αλήθεια είναι ΜΟΝΟ αυτή που εσύ ο ίδιος άλλωστε την είπες στην συνάντηση της Ουάσιγκτον 12/6/03 : «όταν προσπαθούσαμε να πείσουμε την Τουρκία να επιτρέψει το πέρασμα των στρατευμάτων μας από το έδαφος της προς το Βόρειο Ιράκ, της προσφέραμε δυο κίνητρα, έναν αριθμό δισεκατομμυρίων σε δάνεια και παροχές, και την Κύπρο υπό την μορφή του Σχεδίου Ανάν.»
Έτσι είναι τα πράγματα Daniel αυτό ΕΙΠΕΣ και ο Άρης είχε απόλυτο δίκιο!!!!!

ΥΓ. SMS προς αναγνώστες: Για να καταλάβετε πως παίζεται το παιχνίδι με τους δημοσιογράφους.
Πριν λίγες ημέρες, στις 9 Ιουλίου 2008, στις 5 το απόγευμα, πέντε δημοσιογράφοι, τρεις Έλληνες και δύο Ελληνοκύπριοι, συναντήθηκαν κατόπιν προσκλήσεως τους με ανώτερο αξιωματούχο στο γραφείο του, σε πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών .
Υπό τον όρο να μη μεταδώσουν ή να γράψουν οτιδήποτε για την συνάντηση , τους ενημέρωσε για σοβαρό εθνικό θέμα.
Αποδέχθηκαν τον όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: