Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ιεροσόλυμα 2008 μ.Χ: Το Τείχος της Ντροπής...

ΙΣΡΑΗΛ: Το νέο Απαρτχάιντ είναι εδώ...θαυμάστε το!

Πηγή : HELLAS ORTHODOXY

Στην εποχη μας,νομιζουμε οτι ζουμε περιοδο απολυτης δημοκρατιας,ελευθεριας και ισοτητας.Ειναι ομως ετσι τα πραγματα;Αρκει να κοιταξουμε γυρω μας,οχι πολυ μακρια,ετσι ωστε να διαπιστωσουμε το ακριβως αντιθετο.Για παραδειγμα,το ανεκδιηγητο,φρικιαστικο και βγαλμενο απο μελλοντολογικο σεναριο ταινιας Τειχος των Ισραηλινων,που χτιζεται εδω και 7 χρονια κατα μηκος της Δυτικης Οχθης στην Παλαιστινη:ενα αποτροπαιο δημιουργημα,που ειναι ντροπη για το συγχρονο ανθρωπινο πολιτισμο και ονειδος γι'αυτους που δηθεν κοπτονται για τα ανθρωπινα δικαιωματα,αλλα επιτρεπουν στους ισχυρους της περιοχης να καταφευγουν σε ναζιστικες μεθοδους,δημιουργωντας ουσιαστικα τεραστια στρατοπεδα συγκεντρωσης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το Τείχος του Μίσους:έτσι βαπτίστηκε το τείχος που κατασκεύασαν οι Ισραηλινοί για να προστατευθούν από τις επιθέσεις αυτοκτονίας των Παλαιστίνιων. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας μειώθηκαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ισραηλινών∙ στην πραγματικότητα όμως, απλά αντικαταστάθηκαν από επιθέσεις με ρουκέτες. Το τείχος, όταν ολοκληρωθεί, θα έχει μήκος 703 χιλιόμετρα,ενω το πλατος του φτανει τα 60 μετρα,με υψος 10 μετρα (διπλασιο απ'το τειχος του Βερολινου)!!!Κατα μηκος του υπαρχουν πολλοι πυργοι-παρατηρηρια,ενω το απεχθες σκηνικο φυλακης ολοκληρωνεται με συρματοπλεματα,αισθητηρες κινησης και καμερες παρακολουθησης (δειτε το πολυ κατατοπιστικο σχεδιαγραμμα δεξια).

Η κατασκευή του Τείχους της Ντροπής, οδηγεί 250.000 Παλαιστίνιους στο να απομονωθούν από τη Δυτική Όχθη. Οι συνέπειες, για μερικά κομμάτια του πληθυσμού, είναι τραγικές. Άλλοι έχασαν τη γη τους (τη δυνατότητα δηλαδή να βιοπορίζονται), σε ορισμένες περιπτώσεις, η ιατρική περίθαλψη είναι σχεδόν αδύνατη∙ αποστάσεις δέκα λεπτών μετατράπηκαν σε δύο ώρες. Ολόκληρα χωριά αποκλείστηκαν μέσα στις ελικοειδείς διαδρομές του τσιμεντένιου ογκόλιθου∙ χωριά που κατοικούνται από «ελεύθερους» πολιορκημένους Παλαιστίνιους.

Το αδυσωπητο Τειχος,κυριολεκτικα μπηκε στις αυλες των σπιτιων των φτωχων Παλαιστινιων,ενω οι ιδιοι,ακομα και για να πανε στη δουλεια τους,υποκεινται σε εξευτελιστικους ελεγχους στα περιφημα checkpoints,εχοντας παντα στραμμενες τις καννες των εβραικων οπλων εναντιων τους.Στοιβαζονται σα τα ζωα περιμενοντας σε ατελειωτες ουρες,προκειμενου να περασουν στα εδαφη που καποτε τους ανηκαν.Οι φωτογραφιες,αδιαψευστος μαρτυρας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ:

Τι κι αν η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με 150 ψήφους υπέρ, έξι κατά και δέκα αποχές υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και να προχωρήσει στην κατεδάφιση του Τειχους;Το αυτι των σιωνιστων δεν φαινεται να ιδρωνει.Μαλιστα,υπέρ της απόφασης ψήφισαν και οι 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η ομάδα των αραβικών κρατών που το κατέθεσε προς ψήφιση ενέκρινε σειρά τροποποιήσεων που πρότειναν οι χώρες της ΕΕ στη διάρκεια αρκετών ημερών έντονων διαπραγματεύσεων.

Πάντως οι Ηνωμένες Πολιτείες (κλασικα!!!),ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ, ψήφισε «όχι», όπως και το Ναούρου και φυσικά το Ισραήλ, όπως και ακόμη τρεις χώρες.

Ο Αμερικανός αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Τζέιμς Κάνινχαμ προειδοποίησε πως η απόφαση ήταν «ελλιποβαρής» και θα μπορούσε να θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο το στόχο μιας Μέσης Ανατολής στην οποία το ισραηλινό και το παλαιστινιακό κράτος θα ζουν δίπλα-δίπλα εν ειρήνη.

«Όλες οι πλευρές έχουν επικεντρωθεί τώρα στην μερική απόσυρση (του Ισραήλ) από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη (...) για να υπάρξει και πάλι πρόοδος για την εκπλήρωση αυτού του οράματος» είπε.

«Ευχαριστούμε το Θεό που η μοίρα του Ισραήλ και του ιουδαϊκού λαού δεν αποφασίζεται σ' αυτή την αίθουσα» δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Νταν Γκίλερμαν. «Αυτή η απόφαση δε μπορεί παρά να ενισχύσει εκείνους που είναι οι αληθινοί εχθροί του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού» προσέθεσε.Κοινως,οχι μονο προκαλει αλλα το παιζει και...ειρηνιστης ο οπαδος του νεου Απαρτχαιντ...

Το «τείχος ασφαλείας», διατείνεται το Ισραήλ, είναι ένα προσωρινό μέτρο με σκοπό την αναχαίτιση βομβιστών αυτοκτονίας, ενώ οι Παλαιστίνοι θεωρούν αρπαγή της γης που αποτελεί την πατρίδα τους.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι το τείχος είναι παράνομο διότι διεισδύει βαθιά στη Δυτική Όχθη για να εγκολπώσει εποικισμούς που κτίσθηκαν από το Ισραήλ σε περιοχές που κατέλαβε στον πόλεμο του 1967.Με 14 ψήφους υπέρ έναντι μιας κατά, το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως το Τείχος παραβιάζει το διεθνές νομικό πλαίσιο, συνεπώς πρέπει να κατεδαφισθεί και να αποζημιωθούν οι Παλαιστίνιοι ιδιοκτήτες γης, η οποία κατασχέθηκε για την ανέγερσή του.

Το Ισραήλ δήλωσε πως δε θα συμμορφωθεί με την απόφαση, γιατί το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφαίνεται για πολιτικά θέματα και επί πλέον δεν έλαβε υπ’όψιν του την υπόθεση της Παλαιστινιακής τρομοκρατίας.

Σφοδρή επίκριση στο Ισραήλ έκανε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, για το τείχος ασφαλείας που έχτισε στη Δυτική Όχθη, το οποίος, όπως λέει η Επιτροπή, αντιβαίνει το διεθνή νόμο. Μάλιστα, ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι αυτή τη φορά το Ισραήλ το "παράκανε". Το Ισραήλ από την άλλη ισχυρίζεται ότι το τείχος χτίστηκε προκειμένου να μην επιτρέψει την είσοδο σε βομβιστές-καμικάζι. Οι Παλαιστίνιοι αμφισβητούν τη νομιμότητα του τείχους και λένε πως δεν είναι τίποτε άλλο από μία "κατάληψη" γης.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αναφέρει πως το τείχος στερεί από χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσβαση στο νερό και τις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Επίσης, έχει προκαλέσει ζημιές στη γη και τις περιουσίες των Παλαιστινίων. Στη δήλωσή της η Επιτροπή τονίζει πως το τείχος αντιβαίνει τη διεθνή ανθρωπιστική νομοθεσία, για αυτό καλεί το Ισραήλ να μη διατηρήσει το τείχος στην κατεχόμενη περιοχή. Βέβαια, η Επιτροπή επισημαίνει πως σέβεται το δικαίωμα του Ισραήλ να επιθυμεί την προστασία του από τους καμικάζι.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

Ο γραφων,επισκεφτηκε τα Ιεροσολυμα το Νοεμβριο του 2006.Οταν ειδα το συγκεκριμενο Τειχος,ενα ποταμι οργης,αγανακτησης και απεραντης θλιψης με κυριευσε.Αν δε το δει καποιος απο κοντα δυσκολα θα πιστεψει οτι γινονται τετοια πραγματα στις μερες μας.Αν δε ζησει την εξαθλιωση,την τρομοκρατια και ουσιαστικα τη χουντα που επιβαλλει το δηθεν δημοκρατικο εβραικο κρατος οχι μονο στους Παλαιστινιους,αλλα ακομα και στους τουριστες (!!!) ισως νομισει οτι "υπερβαλλουμε".Ταυτοχρονα,ειναι πολυ πιθανο να μας κολλησει και τη γνωστη ταμπελα του "αντισημιτη",μιας και...τολμησαμε να κατηγορησουμε τους "καημενους εβραιους"...

Εμεις,δεν ειμαστε τιποτα απο τα παραπανω.Θελουμε ειρηνη στην περιοχη αλλα και δικαιοσυνη.Και κατι τετοιο δε μπορει να γινει με τη μια πλευρα να χτιζει ΠΑΡΑΝΟΜΑ τεραστια τειχη που εχουν ως στοχο τον πληρη διαχωρισμο της με την αλλη.Αληθεια,πού ειναι ολες αυτες οι ανθρωπιστικες οργανωσεις που κοπτονται για τα δικαιωματα του καθε πικραμενου,αλλα σιωπουν μπροστα σ'αυτο το εγκλημα;Γιατι δεν υψωνουν τη φωνη τους;Ετσι θ'αφησουν να περασει αυτο το μεγαλο εγκλημα κατα της ανθρωποτητας;Γιατι τα παγκοσμια Μμε υποβαθμιζουν το θεμα και υπαρχουν παρα πολλοι οι οποιοι δε γνωριζουν καν την υπαρξη του συγκεκριμενου τερατουργηματος;Δε φτανουν οι δολοφονιες,η αρπαγη της γης,οι περιορισμοι και οι εξευτελισμοι που υφισταται ο παλαιστινιακος λαος χρονια τωρα;Πρεπει να προστεθει και νεο καρφι στο σταυρο του μαρτυριου τους;

Επιτελους,ας ξυπνησουμε κι ας ασχοληθουμε με κατι πραγματικα σοβαρο.Και πρωτο βημα,η σωστη ενημερωση ολων μας γι'αυτο το αισχος.Διαδωστε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια: