Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Εξωτερική πολιτική υπό καθεστώς φόβου δεν γίνεται

Ύστερα από τις καθημερινές υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος τουρκικών αεροπλάνων πάνω από ελληνικά νησιά και την ψήφιση από την τουρκική Βουλή νόμου για την διενέργεια ερευνών για πετρέλαιο στην ελληνική θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου – και την σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης – ο Αχμέτ Νταβούτογλου κλιμακώνει τις προκλήσεις της Τουρκίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, απειλεί την Κύπρο ότι αν δεν βρεθεί λύση από τις συνομιλίες των Χριστόφια και Ταλάτ τότε η Τουρκία «θα μπορούσε να έχει εναλλακτικές λύσεις».

Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι «εναλλακτικές λύσεις»; Απειλεί η Άγκυρα την Κύπρο με στρατιωτική επέμβαση; Και η Αθήνα – η κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη – τι έχει να πει για τις δηλώσεις αυτές; Που γίνονται μάλιστα στην μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο;

Αυτά γράφει σήμερα η http://www.olympia.gr/.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Νταβούτογλου στην  hurriyetdailynews: «foreign minister has made a warning over the fate of peace talks between Turkish and Greek Cypriot leaders, saying negotiations would either end the division of the island or “we would all have to consider alternative ways΄».

Εμείς δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε αυτό που έχουμε πει δεκάδες φορές εδώ.

Όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, κάθε καινούργια πρόκληση καταλήγει σε μια ακόμα υποχώρηση της Ελλάδας, σε ένα ακόμα «τετελεσμένο». Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία αναλώνεται σε μια εσωτερική διαπραγμάτευση για το μέγεθος της επόμενης εθνικής υποχώρησης και σε ποιον θα επιμετρηθούν οι περισσότερες ευθύνες.

Από το 1981 και εντεύθεν όποιος τολμούσε να μιλήσει για τα «εθνικά δίκαια»  χαρακτηριζόταν αυτόματα «φασίστας» και «προβοκάτορας». Ενώ όσοι καλλιεργούσαν τον ενδοτισμό στο όνομα της «φιλίας των λαών» της «διεθνούς ειρήνης» και του «εξευρωπαϊσμού», ήταν εξ΄ ορισμού «προοδευτικοί», «αριστεροί» και «σωστοί» Έλληνες.

Είναι οι ίδιοι που υπεραμύνονταν των δικαιωμάτων πάσης ανά την υφήλιο μειονότητας και έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ στα σπίτια τους στην Εκάλη και τη  Φιλοθέη, επειδή δεν μπορούσαν να δώσουν λύση στο δράμα των αδελφών μας των Κυπρίων.

Οι ίδιοι που αποδείχτηκαν ανεξίτηλοι στο χρόνο και κατηγορούν συνεχώς τους άλλους για διαπλοκή, ενώ έχουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες και διατηρούν offshore εταιρείες στην Κύπρο και τις Μπαχάμες για να μην πληρώνουν δασμούς στο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος.

Και που θα πάει; Αργά η γρήγορα θα γίνει και η Μύκονος θέρετρο των πασάδων για να συναντούνται εκεί οι επίγονοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με όλους εκείνους τους λάτρεις της ελληνοτουρκικής φιλίας που γλεντάνε εκεί τα κλοπιμαία σε βάρος των κορόιδων.

Για να έλθουν έτσι όλα στην θέση τους, Πηγή: antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: