Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Πέπλο μυστηρίου πάνω από το προεκλογικό τοπίο

Ενώ η «από» και «παρά» πληροφόρηση δίνει και παίρνει από κανάλια και μπλογκς οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους ο Καραμανλής οδηγήθηκε σε εκλογές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Τα σενάρια ότι κάποιος πάει για να χάσει επειδή μυστήριες δυνάμεις του το είπαν, ή λόγω κούρασης, είναι για μικρά παιδιά.

Άρα δύο είναι τα ενδεχόμενα

Πρώτον, εξελίξεις που δρομολογήθηκαν σε άκρα μυστικότητα και τις αναμένουν στη ΝΔ το ερχόμενο διάστημα – βλ. Χριστοφοράκο

Δεύτερον, προσδοκούν στη ΝΔ ότι το κλίμα θα πολωθεί τόσο που θα ισοφαρίσουν με ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα θα επιδιώξουν τη νίκη, εάν λάβουμε υπόψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά σε ποσοστό ακόμα και με τη σικέ δημοσκόπηση του Μπόμπολα, το 37% (σε αναγωγή ψήφων), με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους τελειωμένους και το ΚΚΕ σε τέλμα. Φυσικά υπάρχει και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση και ίσως και η μεθεπόμενη…

Τρίτον, είναι προφανές ότι ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ θα είναι ταυτόχρονα και μια αναμέτρηση «καραμανλικών» – «μητσοτακικών, με τους πρώτους να χρεώνουν στους δεύτερους όχι μόνο τις πρόωρες εκλογές αλλά και τις κακοδαιμονίες της κυβέρνησης Καραμανλή. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πειθαρχική δίωξη του ανακριτή της Ζήμενς Ν. Ζαγοριανού που υπονοεί αποκαλύψεις για το ρόλο της Αγίας Οικογενείας και ξεκαθάρισμα, μέσω των εκλογών προς το παρόν.

Εν κατακλείδι. Το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο Καραμανλής λέει σε εσωκομματικούς και εξωκομματικούς αντιπάλους: αφού δεν με αφήνετε να κυβερνήσω, πάμε στις κάλπες να μετρηθούμε.

Και ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ που θα βγει από αυτές τις κάλπες θα είναι μια άλλη Νέα Δημοκρατία.


Ότι αυτό θα γινόταν στο τέλος ήταν εξαρχής βέβαιον (ως εξαρχής εννοώ το 2004). Οι διαφωνίες ήταν για την επιλογή της ημερομηνίας.

Dubai Expatriate

Πηγή: antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: