Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Παρέλαση της Εθνικής απέναντι στα Σκόπια! Ηταν μια ηχηρή απάντηση τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στον εξωαγωνιστικό τομέα

Με εντυπωσιακό τρόπο συνδύασε την πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας η Εθνική του Γιόνας Καζλάουσκας. Νίκησε με το ευρύ 86-54 την ομάδα της πΓΔΜ. Ηταν μια ηχηρή απάντηση τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στον εξωαγωνιστικό τομέα. Γιατί στο περιθώριο του αγώνα είχε αναπτυχθεί ολόκληρη παραφιλολογία σχετικά με το πώς θα εμφανιστούν οι αντίπαλοί μας και τι ονομασία θα αναγράφεται στις φόρμες και τις φανέλες τους. Τελικά, εμφανίστηκαν κάποια πανό και κασκόλ με τη λέξη «Μακεδονία», έγινε ο σχετικός θόρυβος στις εξέδρες , αλλά στο φινάλε το πανό κατέβηκε.
Στον αγωνιστικό τομέα, η περιφερειακή άμυνα «έπνιξε» τους παίκτες του Αρσιτς και μόνο ο ...νατουραλιζέ Μάσεϊ ήταν απειλητικός για τους άσους της Εθνικής μας. Ο Λιθουανός κόουτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και με κορυφαίο όλων τον Σπανούλη, δόθηκε ρεσιτάλ ρυθμού, πάσας και λέι απ!Τα δεκάλεπτα: 28-13, 52-28, 69-37, 86-54.Ελλάδα: Καλαμπόκης 5, Μπουρούσης 11, Ζήσης 8, Σπανούλης 17, Καλάθης 4, Φώτσης, Πρίντεζης 6, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 3, Κουφός 6, Περπέρογλου 10, Σχορτσιανίτης 11.πΓΔΜ: Β. Στεφάνοφ 3, Μιρακόφσκι 3, Ρ. Στεφάνοφ 2, Β. Στογιανόφσκι 6, Μπλαζέφσκι, Τασόφσκι, Γκετσέφσκι 9, Αντιτς 9, Ντ. Στογιανόφσκι 2, Μάσεϊ 12, Σαμαρτζίνσκι 8.

www.tanea.gr

greeknation


Τραγελαφικές καταστάσεις στην ΕΡΤ

Τραγελαφικές καταστάσεις συνέβησαν χθες στην ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα μπάσκετ Ελλάδας – Σκοπίων... Για μία ώρα περίπου στις οθόνες όλου του κόσμου τα Σκόπια αναφέρονταν στον πίνακα του σκορ με τα αρχικά MKD, δηλαδή «Mακεδονία». Όταν το πήραν χαμπάρι οι φωστήρες της Λ. Μεσογείων, ειδοποίησαν τον υπό προθεσμία πρόεδρο της ΕΡΤ (και αγαπημένο παιδί του Ρουσόπουλου μην ξεχνάμε). Ο πρόεδρος δεν ήταν στο κτίριο και έδωσε μια απίστευτη εντολή. Από τον πίνακα σβήστηκε το όνομα της αντιπάλου της Εθνικής ομάδας και φαινόταν μόνο τα αρχικά GRE και το σκορ των δύο ομάδων. Μόνο, όμως, στην Ελλάδα είχε μπει…. φούμο στο όνομα των Σκοπίων αφού όλη η Ευρώπη έβλεπε μια Εθνική Ελλάδας να παίζει με μια Εθνική Μακεδονίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικράτησε πανζουρλισμός στην ΕΡΤ, έπεσαν τηλέφωνα από ψηλά αφού το θέμα έκαιγε και τέτοιες ώρες δεν είναι να αποκτήσει η κυβέρνηση ένα ακόμη πρόβλημα ενώ το ΛΑΟΣ παραμονεύει από τα δεξιά.

Κατά τα λοιπά οι γείτονες απέφυγαν να εμφανιστούν με φανέλες με το όνομα Μακεδονία, όμως, πολλοί Σκοπιανοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο και ξεδίπλωσαν σημαία με τον ήλιο.

Τα διαβήματα που έγιναν στην Πολωνία, τη διοργανώτρια χώρα του Eurobasket ήλθαν κατόπιν εορτής…

Κατά τα άλλα, η ελληνική απάντηση στις σκοπιανές προκλήσεις ήταν μια 32άρα στο κεφάλι! Εντυπωσιακή, η Ελλάδα συνέτριψε με 86-54 την ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας πάτησε γκάζι από την αρχή και απλά… χάθηκε από τους Σκοπιανούς.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: