Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Προβληματισμός για τους νέους αρχηγούς ΕΛ.ΑΣ. και Π.Υ.

Αναμενόμενες αλλά και ... προβληματικές οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής .
Ο Λευτέρης Οικονόμου είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Στέφανος Στεφανίδης αναλαμβάνει τα ηνία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο μεν Οικονόμου δεν έχει καμία επιχειρησιακή εμπειρία, στον δε Στεφανίδη καταλογίζονται ευθύνες για την καταστροφή της Ανατολικής Αττικής τον περασμένο Αύγουστο.
Ο Οικονόμου ήταν εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για την τρομοκρατία , έχει επαφές με τις διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας αλλά ουδέποτε συμμετείχε σε αστυνομικές επιχειρήσεις και ως εκ τούτου γνωρίζει μόνο από άσκηση διοίκησης.
Επί Νέας Δημοκρατίας τον έκαναν αντιστράτηγο αναθέτοντας του καθήκοντα γενικού επιθεωρητή Νότιας Ελλάδας.
Στον τομέα ευθύνης του ήταν και η Αττική κι ως εκ τούτου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την έξαρση της εγκληματικότητας και των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Το κακό επίσης είναι ότι όλοι οι συνάδελφοί του, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή του.
Τα ίδια συμβαίνουν και στην Πυροσβεστική με τον Στεφανίδη , ο οποίος ελέγχεται ακόμη για την πύρινη καταστροφή καθώς το πόρισμα του Ρακιντζή έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια υπουργικά γραφεία.
parapolitika

Σε ποιόν έδωσαν την Πυροσβεστική;

Ο Γ. Παπανδρέου χαιρετά τον υπεύθυνο του ολοκαυτώματος. Η επιλογή σήμερα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), του έως τώρα υπαρχηγού κ. Στ. Στεφανίδη στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος δείχνει πως εννοούν το σεβασμό στις ανεξάρτητες αρχές ο Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του.
Στα σκουπίδια πετάνε το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο επέρριπτε ευθύνες για το
ολοκαύτωμα της Βορειοανατολικής Αττικής στον κ. Στ. Στεφανίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» ( 12-9-2009), στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, «καίγονται» κάποιοι εκ των στρατηγών του Σώματος για «κακή εκτίμηση του κινδύνου τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, κακό συντονισμό, ασυνεννοησία μεταξύ τους και καθυστερημένη ενεργοποίηση των εναέριων μέσων». Συγκεκριμένα, πληροφορίες από το 23σέλιδο πόρισμα αναφέρουν
ότι, κατʼ αρχάς «εγκαλείται» ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, για αργοπορημένη μετάβαση στο μέτωπο της φωτιάς, καθώς προκύπτει ότι πέταξε με ελικόπτερο μετά τις 11 π.μ. του Σαββάτου.
Ο δεύτερος αξιωματικός που «εγκαλείται» στο πόρισμα είναι ο υπαρχηγός της Π.Υ. αντιστράτηγος Στ. Στεφανίδης στον οποίο καταλογίζεται εσφαλμένη εκτίμηση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, στη χαράδρα και το γεγονός ότι καθησύχασε την πολιτική ηγεσία τα ξημερώματα Σαββάτου λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο αντιστράτηγος Στ. Στεφανίδης σε ερώτηση του πολιτικού του προϊσταμένου Χρ. Μαρκογιαννάκη για το τι μέσα σκόπευε να ζητήσει από την Ελευσίνα, φέρεται να απάντησε: «Στην Ελευσίνα υπάρχουν τα πάντα. Μας αρκούν όμως δύο αεροσκάφη και δύο ρίψεις για να την καθαρίσουμε τελείως...».

http://naxios.blogspot.com

Ρήξεις κορυφής για τις επιλογές στην ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: