Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Η εξελικτική διαδικασία του «αντιφασισμού»

Έχει γίνει ψωμοτύρι στα χείλη όλων των «προοδευτικάριων» ο όρος Φασίστας. Είναι φασίστας όποιος κρατήσει στα χέρια του την Ελληνική σημαία και δεν την καίει. Είναι φασίστας όποιος εκστομίσει τις απαγορευμένες λέξεις Ελλάδα, σημαία, Εθνική συνείδηση και ό,τι έχει να κάνει με αυτά. Δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα προοδευτικός και «ανοιχτόμυαλος» όποιος ασχολείται με αυτές τις «αηδίες»!
Είναι «ρατσίστας», «φασίστας», «Εθνικάρας», «κολλημένος» …
Θυμάμαι ήδη από το σχολικά μου χρόνια....... τη δεκαετία του ’90 να είναι της μόδας οι ισοπεδωτικές λογικές τύπου «κάψτε τις σημαίες και τα σύμβολα», «ζήτω οι πανανθρώπινες αξίες του οικουμενισμού και του ανθρωπισμού», «Δεν υπάρχουν Έθνη και Πατρίδες», «Πατρίδα μας η γη», «κάτω τα κράτη κι οι στρατοί» και άλλα τέτοια που κυοφορούνταν από τότε μέσα στα σχολεία.
Θυμάμαι μάλιστα αυτούς τους 5-6 συμμαθητές που ήταν οι «μπροστάρηδες» σε κάτι τέτοια. Αυτούς που από τα 15-16 τους χρόνια μπορούσαν να αναλύουν και να ερμηνεύουν τα πάντα υπό το Μαρξιστικό πρίσμα. Που γοήτευαν τους υπόλοιπους με τις απόψεις τους και τα πιστεύω τους. Που σύχναζαν σε μέρη, ντύνονταν με ρούχα και σχολίαζαν με τρόπο του στα υπόλοιπα παιδιά προκαλούσαν ίσως δέος, σεβασμό και αποτελούσαν πρότυπο!
Τώρα βέβαια πότε πρόλαβαν στα 15 τους να διαβάσουν Μαρξ, να τον εμπεδώσουν και να μετουσιώσουν τις απόψεις αυτές σε τρόπο ζωής, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το θέμα όμως είναι πως το γενικότερο κλίμα στο σχολείο δε «σήκωνε» από τους υπολοίπους άλλη «γραμμή». Το να θέλεις, ας πούμε, να πάρεις μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ή της 25ης Μαρτίου ήταν κάτι που ήξερες πως θα περνούσε από τον «έλεγχο» κάποιων συμμαθητών. Όλοι όσοι περάσαμε απο τις σχολικές αίθουσες αντιλαμβανόμαστε τι θα πει αυτού του είδους ο «έλεγχος» από τους συμμαθητές και μάλιστα στις περίεργες αυτές ηλικίες. Αυτομάτως λοιπόν θα ήσουν «αυτός» που θέλει να πάει στην παρέλαση! Ο «Εθνικάρας»! Το θύμα της «αστικής αποχαύνωσης του λούμπεν προλεταριάτου» και άλλα τέτοια που στα αυτιά των 15χρονων ηχούν μελωδικά και γοητευτικά…
Το κλίμα του αντεθνικού φασισμού άρχισε λοιπόν να διαμορφώνεται από τη δεκαετία του ’90 εντός των σχολείων.

Στα Πανεπιστημιακά αργότερα χρόνια το κλίμα αυτό συνέχισε να συντηρείται από κάποιους συμφοιτητές. Ο έλεγχος εδώ βέβαια ήταν μικρότερος αλλά οι δράσεις αυτών περισσότερες και «ποιοτικότερες». Δε θα ήσουν «in» εάν ως φοιτητής με αίμα που βράζει δεν είχες τις συγκρούσεις σου με το σύστημα. Δε νοείται - βρε παιδί μου - να μη βάλεις και μια αφίσα του Che πάνω από το κρεβάτι σου! Να μη συμμετάσχεις σε μια πορεία. Να μη παίξεις λίγο ξύλο με τους μπάτσους στο δρόμο. Θα μου πείτε, καλά… νέος είσαι, άμα δε τα κάνεις τότε πότε θα τα κάνεις. Συμφωνώ, αλλά οι ινστρούχτορες του προοδευτισμού αυτό το ξέρουν. Ξέρουν τι θα πει νέος με αίμα που βράζει και μυαλό έτοιμο να καταβροχθίσει τα πάντα!
Αφού λοιπόν όλοι μας έχουμε περάσει από τα «χωνευτήρια» αυτά του σχολείου και του Πανεπιστημίου, το ρόλο αυτό κατόπιν αναλαμβάνει η τηλεόραση με διαφορετικά μέσα, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο του αποπροσανατολισμού από πατροπαράδοτες αρχές, αξίες και ιδανικά. Γιατί ο στόχος τους είναι αυτές οι έννοιες. Αυτές οι αξίες. Αυτά τα ιδανικά.
Μέσω της τηλεόρασης αυτά θέλεις δε θέλεις θα τα ακούσεις. Οι απόψεις τους θα περάσουν. Θα ακουστούν. Θα γίνουν μόδα και η μόδα ιδεολογία. Η ισοπέδωση πια αναλαμβάνεται από τον κάθε εγκάθετο δημοσιογράφο, από το κάθε «πουστράκι» των πρωινάδικων και την κάθε «ξεκωλιάρα» που κάνει τηλεόραση δείχνοντας τα φυσικά της προσόντα στο γυαλί. Από όλους αυτούς που για να «προοδεύσουν» πούλησαν στο διάολο την ψυχή και στον παραγωγό του προγράμματος το σώμα τους.

Από κοντά και τα λοιπά συμμαχικά Μέσα της νέας τάξης. Περιοδικά και εφημερίδες. Εντυπα του κώλου τύπου FAQ ή ΑΤΗΕNS VOICE. Μόνο την αηδία σου προκαλούν ξεφυλλίζοντάς τα. Αυτές οι δήθεν προοδευτικές απόψεις του κάθε αυτοπροσδιοριζόμενου προοδευτικού. Προοδευτικού βέβαια λόγω ενδυματολογικών ή ιδιαίτερων σεξουαλικών προτιμήσεων. Έτσι κάπως στοιχειοθετείται ο προοδευτισμός πια. Όσο περισσότερο προκαλείς το κοινό αίσθημα, τις αξίες και τις ιδέες των άλλων, τόσο περισσότερο progressive είσαι! Αν είσαι και gay ή by ακόμα καλύτερα.

Κι εμείς πάλι γοητευόμαστε. Όπως γοητευόμασταν από τους «προχωρημένους» συμμαθητές και τους «θερμόαιμους» συμφοιτητές… και οι απόψεις πλασάρονται. Εμμέσως σου σφυρηλατούν ιδεολογίες. Οι αντιστάσεις χαλαρώνουν. Μόνο αν είσαι «φασίστας» δε θα ασχοληθείς με αυτά αλλά θα μείνεις κολλημένος στις αξίες σου. Ο κόσμος πάει μπροστά σου λέει!! Η νέα τάξη περνά από πάνω μας σαν οδοστρωτήρας κι εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι. Τα ιδανικά μας πια μπορεί να μην ελέγχονται από τους προοδευτικούς συμμαθητές αλλά από τις σωματικές μας ορμές, βλέποντας το προκλητικό στήθος της τηλεπαρουσιάστριας!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: