Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Νεοκλής Σαρρής : Tομές 1/12



Μέρος 1ο : Η περιφανής νίκη Σαμαρά. Πολυδιάστατη η ερμηνεία της νίκης του Αντώνη Σαμαρά: η αντιπαράθεση στην πολιτική φεουδαρχία και στα πολιτικά τζάκια, η πρόκληση της μη αιτιολογημένης μεγάλης περιουσίας της οικογένειας Μητσοτάκη, η αντιπάθεια που εκπέμπει το πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη, και κυριότερο η ελλιπής πολιτική της Νέας Δημοκρατίας πάνω στα Εθνικά θέματα. (σχετικά λίνκ 1)

Μέρος 2ο : H ιστορία τριών βέτο. Tρία βέτο αναστάτωσαν την EE κατά τη διάρκεια του 2009. Tο ένα από αυτά είναι το κυοφορούμενο και προαναγγελθέν ελληνικό βέτο κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της EE με την ΠΓΔM. Tα άλλα δύο ανήκουν ήδη στην Iστορία, καθώς ολοκλήρωσαν με ριζικά διαφορετική έκβαση τον κύκλο τους. [...] H παγίδα που απειλεί την ελληνική κυβέρνηση συνίσταται στο να την πιέσουν οι Ευρωπαίοι να επιτρέψει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - ΠΓΔM, αλλά να υποσχεθούν στην Αθήνα ότι δεν θα ολοκληρωθεί η ένταξη, αν προηγουμένως δεν έχει ρυθμιστεί το ζήτημα του ονόματος. Αποδοχή μιας τέτοιας διαδικασίας θα αποτελούσε ολέθριο λάθος. (σχετικά λίνκ 1 )

Μέρος 3ο : Τουρκία: Επ' ουδενί διχοτόμηση. Η Τουρκία ζητά να ελέγχει ολόκληρη τη Κύπρο και θα πολεμήσει σε κάθε περίπτωση τη διχοτόμηση όσο πολέμησε και στο παρελθόν την Ένωση.
Επιπλέον με τους εποίκους θα αποκτήσουν πληθυσμιακή πλειοψηφία στην Κύπρο και μέσα σε μία τριακονταετία η Κύπρος θα είναι ότι είναι η Ίμβρος και η Τένεδος σήμερα. Το σχετικό άρθρο του Υποστράτηγου Ανδρέα Πενταρά είχαμε δημοσιεύσει στον "Εν Κρυπτώ" στις 18 Νοεμβρίου.(σχετικά λίνκ 1 )

Μέρος 4ο : Το ελβετικό δημοψήφισμα. Σχολιασμός του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ελβετία για την έγκριση, ή μη, ανέγερσης νέων μιναρέδων στη χώρα.

Μέρος 5ο : Κατάλογοι ανθελλήνων. Σχολιασμός άρθρου του κ. Ριχάρδου Σωμερίτη με θέμα « Κατάλογοι ανθελλήνων», που δημοσιεύτηκε στο Βήμα στις 26.11.09. Επισημαίνεται το σοβαρότατο ολίσθημα δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών που έγινε την Πέμπτη 26.11.09, όταν οι κ. Τρεμόπουλος (Οικολόγοι) και Σκυλακάκης (ΝΔ) υπερψήφισαν τροπολογία η οποία εξισώνει την Τουρκία και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για επίλυση του Κυπριακού. (σχετικά λινκ 1 , 2)


Πηγή: enkripto

Δεν υπάρχουν σχόλια: