Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Οι αυταπάτες περί συναίνεσης τελείωσαν..

Το antinews βασισμένο όχι μόνο στην δημοσιογραφική εμπειρία του, αλλά και στην στοιχειώδη πολιτική ανάλυση επέμεινε σταθερά ότι συναίνεση με αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει.

Αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση μας επιβεβαίωσε καταθέτοντας στην Βουλή πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας που αφορά όμως μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ της τελευταίας πενταετίας και ειδικότερα το έτος της απογραφής (2004) και την περίοδο 2007 – 2009.

Οι πρώτες αντιδράσεις εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ήταν υψηλότατων τόνων – ενδεικτικές του τι θα ακολουθήσει από σήμερα κιόλας στην αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων και τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αργά χθες το βράδυ, έκανε την εξής δήλωση: «Σε μία στιγμή, που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαράς κινείται μεταξύ Κύπρου και Βρυξελλών, για να προωθήσει κρίσιμα θέματα, που αφορούν τον Ελληνισμό στο σύνολό του, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την οξύτητα και την ένταση. Η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, έχει σκοπό να κρύψει και όχι να αποκαλύψει την αλήθεια. Είναι εξεταστική επιτροπή κομματικής σκοπιμότητας, που επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό, σε μία περίοδο που απαιτείται κλίμα ενότητας και ομοψυχίας».

Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι προκλητική αφού η πρότασή του αφήνει εκτός διερεύνησης:

1. Τις διαδικασίες δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και διαμόρφωσης των spread που ακολούθησε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου από τον περασμένο Οκτώβριο και στις οποίες πρωταγωνιστεί η GOLDMAN SACHS

2. Αφήνει έξω την οκταετία μετά το 1981 («κυβέρνηση Αλλαγής») κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ τριπλασίασε το ελάχιστο χρέος του 30% του ΑΕΠ που παρέδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

3. Αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση Σημίτη μαζί με τις περίφημες συμφωνίες με την Goldman Sachs για την «μείωση του ελλείμματος» και τα στοιχεία που απεστάλησαν στην Ε.Ε. 4. Μόλις προχθές ο πρώην Γενικού Γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ότι «φούσκωσε» τα στοιχεία για το έλλειμμα και με τον τρόπο αυτό εξέθεσε τη χώρα διεθνώς και την παρέδωσε βορά στα νύχια των κερδοσκόπων. Είναι υπεύθυνο για την άνοδο των spreads και για το αυξημένο κόστος δανεισμού της χώρας.

Πως σκέφτονται λοιπόν όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και σε όλη την αντιπολίτευση να αντιμετωπίσουν μια κυβέρνηση ο πρωθυπουργός της οποίας με την χθεσινή ενέργειά του δηλώνει κυνικά: «Ναι, σας ξεζουμίζουμε, θα έχουμε τρία χρόνια τουλάχιστον σκληρής λιτότητας, παίρνουμε πίσω τις εξαγγελίες μας, όμως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: