Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το διπλό παιχνίδι της Goldman Sachs σε βάρος της χώρας μας.

Επιμένω και θα συνεχίσω να επιμένω. Κάποια στιγμή θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας και την «μυστηριώδη» εμπλοκή της Goldman Sachs.

Πλέον το παιχνίδι έχει ανοίξει και στο χορό των αποκαλύψεων και των ουσιαστικών προβληματισμών μπήκε και μια ακόμη από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες . Η «Liberation» , όπου σε πρωτοσέλιδο άρθρο της καταγγέλλει το διπλό παιχνίδι της Goldman Sachs σε βάρος της χώρας μας...

Η γαλλική εφημερίδα γράφει ότι η Goldman Sachs από τη μια συμβούλευε την ελληνική κυβέρνηση ( κάτι για το οποίο έχω γράψει επανειλημμένα τονίζοντας την εμπλοκή στις συναντήσεις και του ίδιου του πρωθυπουργού μας κ. Γ. Παπανδρέου)  και από την άλλη πρότεινε στους πελάτες της να ….αγοράζουν ελληνικά swaps, γιατί προφανώς εκτιμούσε ότι θα ανέβει η τιμή τους (επαλήθευση του όσων έγραφα στο προχθεσινό μου άρθρο με τίτλο «Το τρίγωνο του διαβόλου για την ελληνική οικονομία»).

Η «Liberation»  κάνει και  αναφορά στην συνεργασία της Goldman Sachs με την Ελληνική κυβέρνηση  το 2001 σχετικά με την… «ταχυδακτυλουργική κάλυψη» του ελλείμματος και την ….αλλαγή της εικόνας των δημοσίων λογιστικών μας.

Η γαλλική εφημερίδα τονίζει ότι από τον Ιανουάριο η Goldman Sachs που ισορροπεί επικίνδυνα μεταξύ του μεγάλου φιλοσοφικού ερωτήματος περί «Νομίμου και Ηθικού», είναι  ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος σε βάρος της Ελλάδας, μέσω του αμερικανικού Hudge Fund, Paulson.

Επικαλείται δε, ανωνύμως, Ευρωπαίο τραπεζίτη που σημειώνει το ασυμβίβαστο λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων: «Είναι ηθικός νόμος του επαγγέλματός μας να μην μπορούμε από τη μια να πληρωνόμαστε για να βοηθάμε μια κυβέρνηση και από την άλλη να κερδοσκοπούμε με τα swap της. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η Goldman Sachs το έκανε».

Λίγο μετά, συνεχίζει η «Liberation», στις 15 Φεβρουαρίου, εν μέσω πλήρους κρίσεως, ο κ.Οtmar Issing, ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμβουλεύει (?) σε άρθρο του στους «Financial Times» (για την οποία η γαλλική εφημερίδα αφήνει κάποιες αιχμές σχετικά με το ρόλο στην κρίση) ότι οι εταίροι της Ελλάδας ….δεν πρέπει να τη βοηθήσουν.
Κανείς στους «Financial Times» δεν γράφει όμως ότι κ.Οtmar Issing είναι …. ο σύμβουλος της Goldman Sachs για τη διεθνή αγορά. Ακόμα μια εικόνα του διπλού παιχνιδιού της τράπεζας σε βάρος της Ελλάδας, σημειώνει η «Liberation».

Το διπλό παιχνίδι της Goldman Sachs είναι πλέον ολοφάνερο και παραδεκτό από τον Ευρωπαϊκό Τύπο. Με βάσει αυτό το ρόλο του Αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού,  η ….μελλοντική εξεταστική ( ο ετυμολογικός όρος «μέλλον»  : το χρονικό διάστημα που διαδέχεται τον …παρόντα  και σημερινό χρόνο.Δηλαδή ακόμα και …αύριο)  θα πρέπει να εξετάσει την εμπλοκή της σημερινής μας κυβέρνησης , μέσω των συναντήσεων σε ανώτερο επίπεδο ( με τον πρόεδρο και επιχειρησιακό διευθυντή (CΟΟ) της Goldman Sachs και του πρωθυπουργού της χώρας μας ).

Τα ερωτήματα πολλά! Οι μέχρι σήμερα απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης … μηδενικές!

Πηγή: politis-gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: