Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ένας συνταγματάρχης του Πυροβολικού τα κατάφε( ρε ) ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ;

Συνειδητοποιείτε ότι ένας συνταγματάρχης του πυροβολικού τα κατάφερνε πολύ καλλίτερα στα οικονομικά από τους οικονομολόγους και τους καθηγητές πανεπιστημίου που ακολούθησαν; Χωρίς αυτό να τον κάνει ηθικό (κατέλαβε την εξουσία διά των όπλων) αλλά δείχνει πόσο άχρηστοι ήταν πια οι διάδοχοί του και πόσο ανήθικοι που τον χρησιμοποιούν σαν αποδιοπομπαίο τράγο για να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα και τα δικά τους ποινικά αδικήματα;

Ζήτω η χούντα λοιπόν; Προφανώς όχι και ασυζητητί. Αλλά κάποιοι πρέπει να απογυμνωθούν από τις δικαιολογίες και τα άλλοθι τους. Είναι ανίκανοι και κλέφτες επειδή κάλυψαν ανίκανους και κλέφτες. Και είναι ανήθικοι επειδή ρίχναν τη καυτή πατάτα στην επόμενη γενιά και την ευθύνη στο παρελθόν και στην επάρατο χούντα. Τη χούντα έχουμε να τη κατηγορήσουμε και να τη καταδικάσουμε για πολλά, αλλά δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε σαν άλλοθι αποτυχημένων...

Και κάτι ακόμα: Η εύκολη ρήση "φταίνε όλοι" ισοδυναμεί με το "εγώ ήθελα αλλά δεν μπορούσα" και τελικά με το "δεν φταίει κανείς" Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και αφορούν εκτός από τη κλοπή και τη κάλυψη, στη μικροπολιτική και στη μονιμότητα της ανικανότητας και κυρίως στην ανοχή.
Γενιά του πολυτεχνείου τ' ακούς; Εσύ τα έκανες σκατά! Εσύ με κυβέρνησες αν όχι από το '74, τουλάχιστον από το '81 και δώθε, όταν η συμμετοχή στα γεγονότα ήταν προσόν για βουλευτή και υπουργό. Όταν όμως κάθησες στο έδρανο ξέχασες αυτά που έλεγες για ψωμί (δεν κατάλαβα) παιδεία (εδώ γελάμε) κι ελευθερία (ΔΝΤ) σε σημείο που αναρωτιέμαι τι απ' όλα αυτά εννοούσες. Γενιά του πολυτεχνείου καιρός να κοιτάξεις τα έργα σου αν θέλεις να δικαιωθείς κάποτε για τα όνειρά σου που πρόδωσες. Γενιά του πολυτεχνείου μέχρι τότε ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ! Αν ανεβαίνει στην Ελλάδα η άκρα δεξιά και τα φασιστοειδή είναι επειδή εσύ μας φλόμωσες στα ψέμματα και στις ξύλινες θεωρίες. Η ουσιαστική απουία σου από τη πραγματηκότητα τους άφησε να παρεισφρήσουν και όσο εσύ θα απουσιάζεις αυτοί θα ανεβαίνουν και θα δικαιώνουν αυτούς που διά των όπλων κατέλησαν την έννοια του κράτους - με τον ίδιο τρόπο που εσύ κατέλησες και απαξίωσες την έννοια του πολίτη.
Γενιά του πολυτεχνείου, έχεις ακούσει αυτό που λέγεται ευραίως πια ότι ήρθε η ώρα για το τέλος της μεταπολίτευσης (άλλοι το λένε μια νέα μεταπολίτευση) Δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Ήρθε η ώρα να σε στείλουμε στο σπίτι σου σαν αποτυχημένη. "Εξω αι ΗΠΑ"; Χα χα χα! Θυμάσαι τις γιορτές και τις πορείες που με έστελνες; "Έξω αι ΗΠΑ" λοιπόν. Αλλά "μέσα το ΔΝΤ"
Είμαι θυμωμένος σαν τον σύντροφο που προδώθηκε από τον μέντορά του. Που ανακάλυψε ότι τα συνθήματα ήταν κενά λόγια για να φύγουν οι μεν και να έρθουν οι άλλοι. Που κατάλαβε ότι τα παράσημα που νόμιζε χρυσάφι ήταν τελικά τενεκεδένια. Δεν μπορώ να σε στείλω στο στρατοδικείο όπως (πολύ καλά) έκανες στους προκατόχους σου, αλλά μπορώ να κάνω κάτι πολύ χειρότερο: να σε απαξιώσω.
Το αξίζεις αυτό; Μπορεί και όχι. Αλλά μπορεί και ναι. Μόνη σου διεκδίκησες τον τίτλο τιμής που έφερες και βάσει αυτού με μεγάλωσες και με κατηύθυνες.
Και βάσει αυτού του τίτλου σε κοιτάζω και σε ρωτάω: Είσαι σίγουρη ότι είσαι καλλίτερη ΣΕ ΟΛΑ από αυτούς που διαδέχτηκες; Κι αν όχι πότε θα κάνεις την αυτοκριτική σου έντιμα; Μέχρι τότε όμως σταμάτα να ψάχνεις άλλοθι και διακιολογίες, γιατί όσο το κάνεις, θα είσαι άξια της όποιας καταδίκης μου.

Πηγή: trikalagr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: