Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σε διατεταγμένη υπηρεσία

Όταν  πριν από μερικούς μήνες , μετά το εκλογικό «Βατερλώ» του Οκτωβρίου, χιλιάδες νεοδημοκράτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να ψηφίσουν το νέο αρχηγό, γράφει  σε άρθρο του ο Διευθυντής του «ΕΤ» Γιάννης  Μιχελάκης,  σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους ότι κάποια στελέχη που βαυκαλίζονται ότι «αυτά είναι η ΝΔ» θα τους τιμωρούσαν για το … «λάθος» τους να ψηφίσουν για πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά.

Θα θυμάστε ότι στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές της ΝΔ είχαν στηρίξει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Θα θυμάστε , επίσης, ότι και τα κομματικά στελέχη στην πλειονότητά τους  είχαν ταχθεί υπέρ της τέως υπουργού Εξωτερικών. Για τις δημοσκοπήσεις ας μην κουβεντιάσουμε…

Όμως , όλοι αυτοί λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί τελικά , ο λαός επέλεξε την αντισυστημική υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Οι βουλευτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία , αλλά και τα περισσότερα στελέχη όχι μόνο σεβάστηκαν τη λαϊκή εντολή αλλά και συντάχθηκαν με τη νέα ηγεσία.

Κάποιοι , λίγοι, όμως απλώς λούφαξαν και περίμεναν την ευκαιρία για ένα δεύτερο γύρο. Ένα δεύτερο γύρο όπου η νέα «μάχη» δεν θα δινόταν με τους όρους της προηγούμενης αναμέτρησης, αλλά  με συνθήκες αντάρτικου. Και χρονικά η καταλληλότερη στιγμή θα ήταν η περίοδος πριν από αυτήν των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται στη μέγκενη του μνημονίου , αυτή η ιδιότυπη «5η φάλαγγα» επιλέγει να εφαρμόζει το μαρτύριο της σταγόνας , προσπαθώντας από τη μία να εμφανίσει το κόμμα σπαρασσόμενο και διαλυμένο και από την άλλη να δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να καλύπτει επικοινωνιακά τα σκληρά μέτρα που παίρνει με τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ...

Για παράδειγμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να «χτυπήσει» όταν η κυβέρνηση έφερνε το μνημόνιο Νο2. Η κυρία Παπαδημητρίου «θυμήθηκε» να διαφωνήσει με τη Ρηγίλλης την ώρα που φουντώνει η αντίδραση των παραγόντων της αγοράς στις επιταγές της τρόικας και δικαιώνεται η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά κατά του ληστρικού μνημονίου σε βαθμό που έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση αλλαγής όρων που θέτει η τρόικα και στους κόλπους της κυβέρνησης.

Πάντως , άλλη ήταν η βούληση των οπαδών της ΝΔ έτσι όπως εκφράστηκε στην εσωκομματική εκλογή. Το σχέδιο υπονόμευσης που έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να εξυφαίνεται είναι κόντρα στη θέλησή τους.

Άλλη ΝΔ ζητούσαν οι ψηφοφόροι της παράταξης όταν ψήφιζαν μαζικά και δυναμικά. Άλλο μήνυμα έστελναν αυτές οι 800.000 στους παλαιοκομματικούς δεινόσαυρους που έφεραν την παράταξη στη σημερινή τραγική της θέση.
Αυτό το μήνυμα , βέβαια, ήταν αντίθετο με τις φιλοδοξίες κάποιων που όπως είπε και ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας «κινούν με τηλεκοντρόλ σαν στρατιωτάκια βουλευτές της ΝΔ», υπονοώντας την κ. Μπακογιάννη.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρξουν και άλλες υπονομευτικές κινήσεις. Στόχος η εκλογική αποδυνάμωση της ΝΔ για να μπορέσουν να αμφισβητήσουν τον Αντώνη Σαμαρά , να υπονομεύσουν στην πράξη την εντολή για αλλαγή που έδωσαν οι χιλιάδες νεοδημοκράτες στο νέο πρόεδρο, να επιστρέψει η ΝΔ στην οικογενειοκρατία και τον παλαιοκομματικό καρεκλοκενταυρισμό  και κυρίως να μπορέσει το κατεστημένο εντός και εκτός συνόρων να ελέγξει την πολιτική ζωή του τόπου και να επιβάλει τα σχέδια που απορρέουν από το προδοτικό μνημόνιο.

Ήδη  μεθοδεύεται  η χρεοκοπία των μεγαλυτέρων ιδιωτικών επιχειρήσεων για να ξεπουληθούν φθηνά στους ξένους , ενώ είναι έτοιμοι να δώσουν έναντι πινακίου φακής τις τράπεζες, αφελληνίζοντας το πιστωτικό σύστημα.
Την ίδια ώρα , η μια μετά την άλλη , οι επιχειρήσεις ή βάζουν λουκέτο ή μεταναστεύουν δημιουργώντας στρατιές ανέργων.

Όμως , όλα αυτά τα δεινά που βιώνουμε όλοι δεν φαίνεται να συγκινούν ανθρώπους σαν την κ. Ελσα Παπαδημητρίου και τον κ. Χ. Μαρκογιαννάκη.

Ίσως γιατί τα θέματα αυτά δεν τα έχουν αξιολογήσει ότι θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην πολιτική τους ατζέντα….

Ή ίσως γιατί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Ή ίσως γιατί ….μπορεί να ισχύουν και τα δύο !



politis-gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: