Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο παράδεισος του καλού εθνομηδενιστή

Γράφει ο Πύρρος Θεσπρωτιάδης
Η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και η έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν εξοργίσει εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι αντιδρούν τόσο στα οικονομικά μέτρα της κυβερνήσεως όσο και στην παρουσία του περιώνυμου διεθνούς οργανισμού. Είναι, όμως όλοι δυσαρεστημένοι;
Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δεν νιώθουν κάποιο ιδιαίτερο δεσμό με το έθνος-κράτος και οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι δυσαρεστημένοι από την παρούσα κατάσταση αλλά ηδονίζονται μπροστά στις δυσκολίες της χώρας μας θεωρώντας ίσως ότι αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ποδοπατηθεί η περηφάνια και το φιλότιμο των Ελλήνων.
Ο πρωθυπουργός της χώρας αλλά και αρκετά μέλη της ελλαδικής κυβερνήσεως  διακατέχονται από έναν διεστραμμένο διεθνισμό σύμφωνα με τον οποίο δεν είναι απλώς αναγκαίο αλλά ευλογία η παρέμβαση διεθνών οργανισμών στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, διεθνείς οργανισμοί οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στο εσωτερικό των κοινωνιών. Επανειλημμένως ο κ. Παπανδρέου έχει εκφραστεί υπέρ της ανάγκης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η παρούσα δυσχερής κατάσταση προσφέρει μια ευκαιρία για πειραματική έστω εφαρμογή των θεωρητικών του πεποιθήσεων.
Ο κ. Παπανδρέου ενδόμυχα ίσως είναι ικανοποιημένος από την σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Ο εγωισμός και η παθολογική αγάπη του για την εξουσία ικανοποιούνται πλήρως με τον ρόλο του σωτήρα τον οποίο έχει υποδυθεί. Η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας του δίνει την δυνατότητα να κάνει αυτό για το οποίο είναι γεννημένος∙ να πραγματοποιεί συνεχώς ταξίδια στο εξωτερικό μιλώντας με διεθνείς παράγοντες, ιδανική δραστηριότητα για ένα διεθνιστή με αλλεργία στο έθνος-κράτος.
Ο κ. Παπανδρέου εχθρεύεται το έθνος-κράτος, το αντιπαθεί θεωρώντας το αναχρονισμό του παρελθόντος. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι εμποτισμένος με την ελληνική παιδεία, με την ελληνική γλώσσα. Δεν αισθάνεται άνετα με την ελληνική του ταυτότητα. Είναι ανέστιος, πλάνητας και δεν εμπνέεται από ένα όραμα για την πατρίδα του. Άνθρωποι ανελλήνιστοι δεν μπορούν εκ φύσεως να συλλάβουν όραμα για την Ελλάδα μας. Ίσως έτσι εξηγείται η αντιπάθεια του απέναντι  σε όποιους προσφέρουν ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες… 

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: