Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού και οι ρεβιζιονιστές της ιστορίας

Του ΝΤΑΝΤΟΝ
Μιας ήττας και μιας κατοχής προηγείται πάντα η προσπάθεια της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου των πολιτών από τις ξένες και ντόπιες δυνάμεις εξουσίας.
Μέσω των ¨ατομικών δικαιωμάτων¨ και της προβολής του καταναλωτικού ευδαιμονισμού αποσκοπούν στη  διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και στην άρνηση των συλλογικών μορφών οργάνωσης, διότι ¨ο καθένας μπορεί να ¨αυτοδημιούργητος¨ και συνεπώς ¨ελεύθερος¨.
Η μόνη μορφή ¨συλλογικής οργάνωσης¨ και συλλογικών υποχρεώσεων που οφείλει να σέβεται ο άνθρωπος είναι ο ¨θεϊκός λόγος¨ , δηλαδή το κράτος και οι νόμοι¨.
Αυτό που πρέπει να σβήσει από την συνείδηση των οιονεί σκλάβων  η μνήμη από κάθε στιγμή συλλογικής προσπάθειας με τους συνανθρώπους τους , όπως η ¨ανάμνηση¨  από τα διαχρονικά εγκλήματα του κράτους των εκμεταλλευτών και καταπιεστών. Αναγκαίο είναι επίσης του λεγόμενου ¨λαϊκού πολιτισμού¨ , δηλαδή εκείνων των κωδικών επικοινωνίας , εργασίας – δημιουργίας και ψυχαγωγίας που αναπτύσσεται ¨από του κάτω¨ – και πέρα από τις κυρίαρχες πολιτιστικές αξίες της άρχουσας τάξης. Κτυπώντας τον πολιτισμό συνθλίβεις και κάθε μορφή αντίστασης.
Ο άνθρωπος φαντάζει σαν ένα τελείως ευνουχισμένο – ουδετεροποιημένο όν, ¨αποξενωμένο από το περιβάλλον του¨ ( φυσικό , κοινωνικό και αυτό των ¨συνηθειών¨ , δηλαδή των ¨εθίμων¨ ). Η ανασφάλεια σε αυτή την περίπτωση ολοκληρώνεται με εκδηλώσεις ¨αποχής¨ , παθητικότητας και ¨περιχαράκωσης¨.
Σε μικρές χώρες της ¨καπιταλιστικής περιφέρειας¨ δεν εξουσιάζουν μόνο οι ¨ντόπιες ταξικές δυνάμεις των εχόντων και κατεχόντων¨ αλλά και οι ξένες δυνάμεις της καπιταλιστικής μητρόπολης , οι οποίες ιστορικά διαθέτουν ένα ¨προβάδισμα στην ανάπτυξη της καπιταλιστικής παραγωγής , ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ , το οποίο δεν πρόκειται να χάσουν ποτέ. Παρά τις διάφορες θεωρίες το χάσμα , η ¨ψαλίδα¨ σε όλες τις μορφές κοινωνικής ανάπτυξης παραμένει και…αυξάνεται. Οι σχέσεις εξάρτησης κέντρου – περιφέρειας παραμένουν σταθερές.
Για να αλλάξει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να καταργηθεί η ¨Ελεύθερη¨- Αγορά και το ¨Παγκόσμιο Εμπόριο¨. Όχι βέβαια οι παγκόσμιες συναλλαγές – ανταλλαγές και συνεργασίες , δίχως τις οποίες δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί καμία κοινωνία , αλλά η συγκεκριμένη παγκόσμια – καπιταλιστική αγορά με τους συγκεκριμένους ιμπεριαλιστικούς όρους εμπορίου… και βέβαια το μονοπώλιο στην παραγωγή όπλων ( τεχνολογία ) και στις ¨στρατιωτικές επεμβάσεις¨ …

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ¨ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ¨
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου ( κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Β΄Π.Π.  ) οι άνθρωποι έμαθαν και για την ¨ 5η Φάλαγγα ¨του 3ου Ράιχ. Με τον όρο αυτό οι ¨αντίπαλες¨ δυνάμεις ήθελαν να περιγράψουν την συστηματική προσπάθεια της Γερμανίας να κερδίσει τμήματα των αστικών τάξεων της Ευρώπης ( όχι μόνο τις οικονομικά δυνατές τάξεις , αλλά κυρίως διανοούμενους , επιστήμονες και δημοσιογράφους ) τα οποία θα αποδεχόντουσαν το ¨Ναζιστικό – Γερμανικό Σχέδιο για μία Νέα Ευρώπη¨, θα υπόσκαπταν το ηθικό αντίσταση στην επερχόμενη Γερμανική επίθεση.
Η ¨5η Φάλαγγα¨  νοείται έκτοτε σαν μορφή ¨ψυχολογικού πολέμου¨ και άλλων υπονομευτικών ενεργειών στον οικονομικό και στρατιωτικό-αμυντικό τομέα σε κάθε χώρα…
Με λίγα λόγια για  αυτό που συμβαίνει σήμερα με το ¨Μνημόνιο – Παράδοσης των Ελλήνων και της Ελλάδας στην ¨Διεθνή¨ ( Αμερικανό- Γερμανική ) Κηδεμονία και Επιτήρηση¨ , έχει προηγηθεί η διάλυση της τοπικής παραγωγής , κυρίως στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα , με ¨Γερμανικές Οδηγίες¨ ( ¨Ευρωπαϊκές¨ ) , κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας – αυτοδιάθεσης – ¨τοπικής αυτοδιοίκησης ¨ των ελλήνων στην γεωγραφική επικράτεια που ονομάζεται ¨Ελλάδα¨ ,
ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ¨ΠΕΜΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ¨ΕΣΤΙΕΣ¨ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ¨ – ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ Α.Ε.Ι. –ΤΟ ¨ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ¨-ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΟ¨ ΣΤΟ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟ¨ -ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ( ¨Μ.Μ.Ε.¨ ) – ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ¨ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ¨ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ – ΤΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ¨ΣΩΣΤΑ¨ – ΤΟ ¨ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ¨ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ¨ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ¨ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ¨) – ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ …Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: