Τι δουλειά είχε ο Ρουμπινί επί δύο ώρες στο Μαξίμου;
Οι προφητείες του Ρουμπινί…..
Αργότερα, το βράδυ έπεσε στην αντίληψή μου ένα σύντομο άρθρο του κ. Αντώνη Καρακούση http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=372061&dt=08/12/2010#ixzz17Z6dGeF7
στο ΒΗΜΑ. Δείτε τι γράφει:
“Μια ιδιαίτερα παράξενη – για να μην πούμε τίποτε χειρότερο – συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας πάμπολλα ερωτηματικά σε ολόκληρη την οικονομική κοινότητα της χώρας.
Ο πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν με τον καθηγητή και χρηματιστή κ. Νιουρέλ Ρουμπινί, ο οποίος από την αρχή της κρίσης διακηρύσσει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα αναγκασθεί αρχικώς σε αναδιάρθρωση χρέους και στη συνέχεια σε αποχώρηση από την ευρωζώνη.
Επί μακρόν προφητεύει αρνητικά, μοιάζει να έχει καταληφθεί από το σύνδρομο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, αν και πολλοί πιστεύουν ότι έχει συμφέροντα, ότι έχει τοποθετήσει σημαντικά κεφάλαια στην ελληνική χρεοκοπία και στην κάθοδο του ευρώ και ουσιαστικά με τις συνεχείς δηλώσεις του υπηρετεί το κερδοσκοπικό παιγνίδι.
Αυτό το πρόσωπο, αυτή η έκφραση της διεθνούς κερδοσκοπίας, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συζητά με τους κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου...
Ολοι στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα διερωτώνται τι άραγε συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με τον κ. Ρουμπινί που χθες το βράδυ διεκήρυττε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να βγεί αλώβητη από την κρίση.
Είναι όντως απορίας άξιον και η κυβέρνηση οφείλει μια εξήγηση, επιβάλλεται να δικαιολογήσει την νομιμοποίηση που προσφέρει σε ένα πρόσωπο που δεν σέβεται καν τις θυσίες του ελληνικού λαού. “
Αν αυτά τα έλεγε η …αντιπολίτευση μπορεί και να εκλαμβάνονταν ως κακόβουλες υπερβολές, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας. Όμως, εδώ διερωτάται ένας δημοσιογράφος, μέσα από τις στήλες μιας εφημερίδας που αμφότεροι στηρίζουν την κυβέρνηση.
Είναι προφανές ότι τίθεται μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για τον υπουργό οικονομικών.
1. Για ποιο λόγο συναντώνται μ’ ένα χρηματιστή-κερδοσκόπο των αγορών;
2. Αληθεύει ότι ο κ. Ρουμπινί έχει «τοποθετήσει τεράστια κεφάλαια στην πτώχευση της Ελλάδος»;
3. Αν ναι, τότε πώς γίνεται δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου; Για να τον …επιβραβεύσει;
4. Τέλος, ο κ. Ρουμπινί είχε αναλάβει, έστω άτυπα και παρασκηνιακά, κάποιο ρόλο για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης.
Προφανώς και δεν πείθει κανέναν η φιλότιμη προσπάθεια του κ. Πεταλωτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ο κ. Παπανδρέου είναι εκτεθειμένος από τη συνάντηση αυτή και ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει και τους λόγους και το περιεχόμενο της συζήτησης.
Opengov , «διαφάνεια» και «διαύγεια» δεν έχουμε στη λειτουργία της Κυβέρνησης; Δικαιούμεθα να μάθουμε.
Κώστας Ροδινός
Μοιραστείτε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου