hellas-orthodoxy
«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!
Στρατηγός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 1782 -1827
ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΤΟΥ ΣΚΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ "ΚΆΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ"
Αλλά τελικά επειδή δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε, σκέφτηκαν να αναπαράγουν ότι μπούρδες έγραφε ο Κορδάτος για την ελληνική επανάσταση. Και έφτιαξαν άλλη μια πολυπολιτισμική χοντρομαλακία.
Ας ακούσουμε τι τους έσυρε και ο Γιώργος Τράγκας..
Έξαλλο έκανε τον Γιώργο Τράγκα η εκπομπή του ΣΚΑΪ σχετικά με την επανάσταση του 1821! Ακούστε το απόσπασμα...
Μέσω της εκπομπής του στο «Real FM» έδωσε την απάντησή του και κριτίκαρε με τον δικό του απολαυστικό τρόπο τα όσα παρακολούθησαν οι τηλεθεατές.
Με φωνή που κόντευε να σπάσει τα μικρόφωνα και προκαλούσε πονοκέφαλο στους ηχολήπτες άρχισε να στηλιτεύει τον τρόπο που παρουσίαζε η εκπομπή ότι ζούσαν οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας.
eglimatikotita
Μοιραστείτε
2 σχόλια:
part 1
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ?
ΜΗΠΩΣ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ , ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ?
From HEIL GAP
Φωτογραφία από διαδίκτυο
http://www.wired.com/images_blogs/dangerroom/2011/01/egypt_2.jpg
Αιγύπτιοι ακτιβιστές κραυγάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα και κρατούν μια αφίσα του αιγυπτίου προέδρου Μουμπάρακ, που γράφει στα αραβικά: "Έλεος έλεος, προδότης για τους ανθρώπους σου», κατά τις διαμαρτυρίες στο Κάιρο την Παρασκευή. Η αιγυπτιακή πρωτεύουσα την Παρασκευή ήταν η σκηνή βίας και χάους, όταν δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές λιθοβόλησαν την αστυνομία, οι οποία ανταπέδωσε με πυρά από πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και νερό με τα κανόνια των αντλιών .
Muhammed Abu Zaid / Φωτογραφία AP
Μετά το σχόλιό Ομπάμα που αναφερόταν στις στις ελευθερίες οι διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Αλεξάνδρειας και του Σουέζ. Αλλά και στο Κάιρο, από όπου και αν δημοσίως προσεύχονταν στην οδική αρτηρία (κάτι αλήθεια μου θυμίζει αυτό) κατά την χθεσινή προσευχή της παρασκευής . Και η αιγυπτιακή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορει να τους σταματήσουν, παρά την καταστολή, στην πρόσβαση στο internet και τις κυψελοειδείς επικοινωνίες των κινητών τηλεφώνων .
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι τις τέσσερις τελευταίες ημέρες των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, ( ωθούμενες από εκείνους που καθαίρεσαν την κυβέρνηση της Τυνησίας 14 Γενάρη) έχει πολλαπλασιαστεί η επαφή μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Το # hashtag Jan25 έδωσε την ακέφαλη εξέγερση ως μέσο εσωτερικής οργάνωσης και των παγκόσμιων επικοινωνιών .
Για να μην κουράσουμε τους αναγνώστες μας παρακαλώ πολύ όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες να «γκουγκλαρει» το # hashtag Jan25 όπου και βρίσκει τις πληροφορίες από Twitter . Αλλοιως πηγαίνουμε στο
Arab World: New Media and the Egyptian Demonstrations Αραβικός κόσμος: Νέα ΜΕΣΑ και οι αιγυπτιακές Διαδηλώσεις http://globalvoicesonline.org/2011/01/27/egypt_jan25_twitter/
Γι 'αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το καθεστώς Μουμπάρακ απάντησε διατάσσοντας την ανάκληση των περισσότερων από 3.500 διαδρομών Gateway πρωτοκόλλου από αιγυπτίους παρόδους υπηρεσιών, κλείνοντας περίπου το 88 τοις εκατό της πρόσβασης στο Διαδίκτυο της χώρας, σύμφωνα με την επιχείρηση δικτύωσης BGPMon.
part 2
Όμως, η λεγόμενη «ημέρα της οργής» είναι συνεχής. Στις Αλ Τζαζίρα ένας αξιωματούχος από το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα του Μουμπάρακ αποκάλεσε την εξέγερση ως "άνευ προηγουμένου" και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μη παραδοσιακούς τρόπους για την αντιμετώπιση αυτού,« συμπεριλαμβανομένων των "δράσεων κατά της διαφθοράς, κατά της φτώχειας ... [δίνοντας] περισσότερες ελευθερίες.
Φυσικά, οι διαδηλωτές έχουν =offline= ( sic) (αιγυπτιακή εκδοχή του αντιθέτου του online ) εργαλείο δικτύωσης : τα τζαμιά. Οι διαμαρτυρίες είχαν προγραμματιστεί σε όλη την Αίγυπτο για την Παρασκευή, προκειμένου να αξιοποιηθεί η δυνατότητα του θρησκευτικού κατεστημένου να συγκεντρώσει, να οργανώσει, να εμπνεύσει και να αναπτύξει μεγάλες ομάδες ανθρώπων, με όλη την νομιμότητα και την θρησκευτική εντολή που τους δίνει ένα τζαμί.
Το εάν η κυβέρνηση συνεχίζει την διακοπή των επικοινωνιών, είναι ένα ανοικτό ερώτημα γιατί αυτό μπορεί να είναι κάτι που η κυβέρνηση να μην μπορεί να το αντέξει οικονομικά. "Είναι θέμα χρόνου πριν από την επιστροφή του Διαδικτύου στην Αίγυπτο", λέει ο σερίφης Mansour του παρατηρητηρίου της Ελευθερίας. "Η κυβέρνηση χρειάζεται τις επικοινωνίες για την οικονομία, για τις επενδύσεις, για να λειτουργήσει σαν κράτος .
Αλλά εάν θέλουμε να εξετάσουμε πιο βαθιά το θέμα θα πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας τα 60 χρόνια που οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της εξουσίας , καθώς και τις σκόπιμες διαχεόμενες πληροφορίες , από πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας , ότι αυτές είναι ήδη έτοιμες στρατιωτικά να παρέμβουν .
Ο στρατός όλη αυτή την εβδομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που απαιτούν την αντικατάσταση του 82-χρονου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, , αλλά θα μπορούσε να είναι αυτός ο όποιος τελικά θα αποφασίσει για την τύχη του, επαναλαμβάνοντας τα γεγονότα της Τυνησίας.
Δηλαδή την περίφημη αλήθεια του ότι το γενικό επιτελείο του στρατού της Τυνησίας που αρνήθηκε στον Zine Al-Abidine Ben Ali, να λάβει μέρος στην καταστολή των διαδηλώσεων , πράξη η οποία θεωρείται ευρέως ως το σημείο καμπής που ανάγκασε τον πρώην πρόεδρο ( και μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς του ΓΑΠα) να εγκαταλείψει την Τυνησία στις 14 Γενάρη μετά από εβδομάδες λαϊκών διαμαρτυριών.
Οι Αιγύπτιοι στρατιωτικοί δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά βλέποντας το υπουργείο Εσωτερικών, την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφάλειας σε ένα αγώνα που κρατεί τέσσερις ημέρες, ενάντια στις άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις στους δρόμους των Αιγυπτιακών πόλεων , μπορεί κάλλιστα οι στρατηγοί να εξετάσουν και αυτό , σαν μια από τις επιλογές τους.
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Δημοσίευση σχολίου