Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

"ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ή ΝΑ ΧΑΘΩΜΕΝ ΑΝΑΞΙΟΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΤΑΥΤΗΝ".ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ;;;

Λάβαμε αρκετά μηνύματα και ταυτόχρονα διαβάσαμε κάποιους αξιόλογους συναδέλφους bloggers σχετικά με την σειρά του ΣΚΑΙ.
Το να μπεί κάποιος στην διαδικασία να σχολιάσει μια σειρά που συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βερέμης είναι απο μόνο του άτοπο και γι αυτό δεν κάναμε καμία αναφορά χθες.
Μετα τα όσα όμως διαβάσαμε μπήκαμε στον...πειρασμό να μπούμε και μεις σε αυτόν τον "διάλογο".Ομολογουμένως είναι πανέξυπνη η "μεταφορά" της ιστορίας στη μικρή οθόνη όταν μάλιστα περιπλέκει τις "σύγχρονες ανακαλύψεις" με την ιστορική πραγματικότητα.
Είναι αυτό που λένε ότι το καλύτερο ψέμα είναι η μισή αλήθεια.
Και αυτό ακριβώς φαίνεται πως ακολουθεί η εν λόγω σειρά αφού απο την μια αποσιωπά ιστορικά δεδομένα ή τα υποβαθμίζει....αναφέρει κάποια ώστε να "υπηρετήσει" την αλήθεια ενω σε μεγάλο βαθμό εισάγει-πλασάρει στον κοινό την ιδεολογική άποψη των κ.κ που την δημιούργησαν.
Το να αρχίσει κάποιος και να απαντά και μάλιστα απο το πρώτο επεισόδιο για τις παραλείψεις που υπηρξαν και κυρίως για την προκλητική προπαγανδιστική εκπομπή που ακολούθησε δεν έχει νόημα ειδικά αν καταλάβουμε το ποιος είναι ο σκοπός δημιουργίας μιας τέτοιας σειράς.
Και το ότι δεν έχει νόημα θα το καταλάβουμε μόνο απο την ερώτηση του δημοσιογράφου προς του συντελεστές της εκπομπής για το αν "ήταν ήρωες οι επαναστάτες του '21"!!!!

Για να έρθει η απάντηση...."όχι".

Αυτό λοιπόν τα λεει όλα...Δεν χρειάζεται ούτε ιστορικές αναφορές να γίνουν ούτε κανενός είδους συζήτηση με υπαλλήλους του Αλαφούζου και εκπροσώπους του Πασοκιστάν που καθισμένοι σε ένα στούντιο κρίνουν "αγράμματους" κατά Παγκαλο ανθρώπους που θυσίασαν το πολυτιμότερο πράγμα που είχαν την ίδια τους την ζωή για εμάς τους άχρηστους Νεοέλληνες...
Απο κει και πέρα η σειρά κατά την γνώμη μας έχει δυο σκοπούς και κανένας απο τους δυο δεν είναι να "διαφημίσει" την επανάσταση του '21 ή να προσφέρει γνώση στην νεολαία που ύστερα απο το "προοδευτικό" σύστημα παιδείας νομίζει σήμερα πως ο Κολοκοτρώνης ήταν ήρωας του '40.
Οι λόγοι είναι άλλοι.....
Ο πρώτος είναι ο ταπεινός της τηλεθέασης αφού οι "κόντρες"...η εσκεμμένη παραπληροφόρηση είναι τηλεοπτικός κανόνας όλων των σαβουροεκπομπών και φέρνει νούμερα που συνεπάγονται διαφημίσεις άρα και έσοδα σε δύσκολες εποχές.
Ο δεύτερος και σε αυτόν θα σταθούμε είναι η ωραιοποίηση καταστάσεων ακολουθώντας την λογική του ξαναγραψίματος των σχολικών βιβλίων με την απαλοιφή κυρίως θεμάτων που άπτονται της τουρκικής βαρβαρότητας.
Με λίγα λόγια επειδή κάποιοι δεν μπορούν να πάνε....σχολείο η πολιτική του σχολείου έρχεται στο σπίτι τους προσφορά των ιδίων που επιχειρούν να περάσουν τις ανθελληνικές απόψεις τους στην νεολαία.
Βέβαια δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση στα επόμενα επεισόδια η τακτική να είναι μια ζέστη μια κρύο.Δηλαδή θα αναφερθούν και στην ιστορική πραγματικότητα ώστε η σειρά να είναι ποιο..."εύπεπτη" αλλά σε γενικές γραμμές θα περνούν τα μηνύματα που θέλουν.
Το βασικό όμως μήνυμα που υποκρύπτουν και τεχνηέντως ακόμα και απο το πρώτο επεισόδιο περνούν στον κόσμο είναι ότι δεν υπάρχει Ελληνικό Εθνος....
Και μάλιστα όχι απλά ότι δεν υπάρχει αλλα πως δεν υπήρξε ποτέ!!!!
Αυτός είναι και βασικός στόχος και η επιδίωξη των συντελεστών της εκπομπής.
Να εμφανίσουν την επανάσταση ως κατι αξιοπερίεργο....Κατι περα απο την λογική όχι των απλών ανθρώπων που συμμετείχαν αλλά περα απο την λογική αυτού που λέμε εθνική συνείδηση.
Ηδη έγινε προσπάθεια να εξηγηθούν ορισμένα προεπαναστατικά κινήματα ως σποραδικά-ατομικιστικά που προέβλεπαν όχι σε κάποια απελευθέρωση αλλά σε τοπικά οφέλη και προσωπικές φιλοδοξίες.
Φυσικά και υπήρχαν και προσωπικές φιλοδοξίες όμως δεν είναι ο κανόνας όπως έντεχνα προσπαθούν να πλασάρουν.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα θα πούμε ότι οι αγώνες γίνονται απο ανθρώπους.
Και οι άνθρωποι διαθέτουν και αδυναμίες ή υποπίπτουν ενίοτε και σε σφάλματα.
Στο τέλος όμως της ζωής του γίνεται το "ταμείο".Ενα "ταμείο" που για άλλους έδειξε μεγαλείο ψυχής με το να ξοδέψουν ολόκληρη την περιουσία τους για τον Αγώνα πεθαίνοντας στη ψάθα και για άλλους ηρωισμό και αθανασία με το πέσουν στο πεδίο της μάχης υπέρ πίστεως και πατρίδας.
Τέτοιους λοιπόν ανθρώπους η επανάσταση του '21 διαθέτει εκατοντάδες "επώνυμους" και χιλιάδες "ανώνυμους" που πέρα απο τα λάθη τους το "ταμείο"....η ίδια τους η ζωή έδειξε όχι μονο πως είχαν εθνική συνείδηση αλλά πολλοί εξ αυτών ξεπέρασαν και τις ανθρώπινες δυνατότητες και έγιναν αυτό που λέμε σήμερα ήρωες.
Η ζωή και μόνο αυτών των ανθρώπων θα έφτανε για να απαντήσει στα περί ηρώων και εθνικής συνείδησης.
Ακόμα όμως και αν αυτό δεν φτάνει εμείς θα παραθέσουμε ένα μικρό κομμάτι απο την Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας που συντάχθηκε μεταξύ άλλων και απο τον διορισμένο απο του Τούρκους μπέη της Μάνης τον γνωστό Πετρόμπεη και που στάλθηκε σε όλες τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις.
".......O κατά των Tούρκων πόλεμος ημών, μακράν του να στηρίζεται εις αρχάς τινάς δημαγωγικάς και στασιώδεις ή ιδιωφελείς μέρους τινός του σύμπαντος Eλληνικού Έθνους σκοπούς, είναι πόλεμος εθνικός, πόλεμος ιερός, πόλεμος του οποίου η μόνη αιτία είναι η ανάκτησις των δικαίων της προσωπικής ημών ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμής, τα οποία ενώ την σήμερον όλοι οι ευνομούμενοι και γειτονικοί λαοί της Eυρώπης τα χαίρουσιν, από ημάς μόνον η σκληρά και απαραδειγμάτιστος των Oθωμανών τυραννία επροσπάθησεν με βίαν να αφαιρέσει και εντός του στήθους ημών να τα πνίξη........"
"......Aπό τοιαύτας αρχάς των φυσικών δικαίων ορμώμενοι, και θέλοντες να εξομοιωθώμεν με τους λοιπούς συναδέλφους μας, Eυρωπαίους Xριστιανούς, εκινήσαμεν τον πόλεμον κατά των Tούρκων, μάλλον δε τους κατά μέρος πολέμους ενώσαντες, ομοθυμαδόν εκστρατεύσαμεν, αποφασίσαντες ή να επιτύχωμεν τον σκοπόν μας και να διοικηθώμεν με νόμους δικαίους, ή να χαθώμεν εξ ολοκλήρου, κρίνοντες ανάξιον να ζώμεν πλέον ημείς οι απόγονοι του περικλεούς εκείνου Έθνους των Eλλήνων υπό δουλείαν τοιαύτην, ιδία μάλλον των αλόγων ζώων, παρά των λογικών όντων....."
protesilaos


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: