Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η πιο δύσκολη αποστολή του Σαμαρά

Θυμάμαι μια αποστροφή από τη συνέντευξη τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ: αυτούς που θα πείσω πιο δύσκολα, θα είναι οι οπαδοί της Ν.Δ., είχε πει. Και είχε δίκιο!
Τελευταία   ακούω πολλούς να διατυπώνουν το, εύλογο, ερώτημα: «μα γιατί δεν ανακάμπτει η Ν.Δ.; Γιατί δεν παίρνει  κεφάλι στις δημοσκοπήσεις;»
Και ακολουθεί  η μελαγχολική διαπίστωση: «Αν  ήταν στην κυβέρνηση  η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση, θα είχαν έρθει τα πάνω κάτω
Η γνώμη μου είναι η εξής:
1.- Η Ν. Δ.  εδώ και πάρα πολλά χρόνια:
-σκέφτεται σαν ΠΑΣΟΚ!
-μιλάει σχεδόν  σαν ΠΑΣΟΚ!
-λειτουργεί σαν ΠΑΣΟΚ!
-επιχείρησε να κυβερνήσει σαν ΠΑΣΟΚ!
Και επειδή δεν ήταν ΠΑΣΟΚ  την …πάτησε!

2.- Τα στελέχη της Ν.Δ. εδώ και πάρα πολλά χρόνια:
-θαύμαζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
-επιχείρησαν να αντιγράψουν τις πρακτικές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ!
-συμπεριφέρθηκαν σαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
Και έτσι απέτυχαν και εκτέθηκαν!

3.- Οι οπαδοί της Ν.Δ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια
-σκέφτονταν όπως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ!
-είχαν τις απαιτήσεις των οπαδών του ΠΑΣΟΚ!
-συμπεριφέρθηκαν, κατά το μάλλον ή ήττον, όπως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ!
Έτσι μεταλλάχθηκαν και απογοητεύτηκαν!
Ένα πραγματικό λαϊκό κόμμα
Η Ν.Δ. πρέπει να γίνει ένα πραγματικό λαϊκό κόμμα. Να ξεκαθαρίσει  την πολιτική της και να μιλάει με καθαρό λόγο.  Να μην μιμείται και να μην αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ και κυρίως να μην υιοθετεί  τις πρακτικές και  ….φθονεί τα πεπραγμένα του! Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ακόμα ένα κόμμα, σαν το ΠΑΣΟΚ. Φτάνει το ΠΑΣΟΚ!...
Η κοινωνία μας έχει  ανάγκη από ένα κόμμα που θα καταργήσει αυτό τον γραφειοκρατικό κρατισμό που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ! Και δεν θα τον διαχειριστεί!
Η Ν.Δ. δεν πρέπει να φοβηθεί τη σύγκρουση με  κατεστημένες λογικές και αντιλήψεις. Κυρίως να μην υπολογίσει ξανά το  πολιτικό κόστος! Το πολιτικό κόστος είναι ένας μύθος που καλλιεργήθηκε για να συντηρεί την απραξία. Ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια! Ολόκληρη, χωρίς φτιασιδώματα και περιττούς καλλωπισμούς!
Όσο η Ν.Δ. υιοθετεί τακτικές, σαν το ΠΑΣΟΚ,   ο κόσμος θα προτιμά το γνήσιο από το ….κακέκτυπο.
Αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι της αποστολής του Αντώνη Σαμαρά. Να ξεριζώσει βαθειά ριζωμένες συνήθειες και αντιλήψεις δεκαετιών. Όμως, αυτό δεν φτάνει να το θέλει μόνον ο Σαμαράς. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων!
Όταν ο κόσμος καταλάβει ότι είναι έτοιμη, τότε η Ν.Δ , όχι απλώς θα ανακάμψει,  αλλά θα γίνει μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα με ισχυρές κοινωνικές βάσεις και αναφορές.
Διαφορετικά θα περιορίζεται σε ευκαιριακές πλειοψηφίες, οι οποίες θα καταρρέουν στην πρώτη δυσκολία. Και μετά  θα έρχονται  οι …αυθεντικοί για  να μας καθίσουν  στο σβέρκο για δεκαετίες.
Κ.Ρ.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: