Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η ΝΑΤΟϊκή επίθεση στη Σερβία. Αυτά πρέπει να τα θυμόμαστε...

Στις 24 Μαρτίου 1999 ξεκίνησαν τα κράτη-μέλη της ΝΑΤΟ έναν άσπλαχνο βομβαρδιστικό πόλεμο κατά της Σερβίας και του Μαυροβουνίου χωρίς εντολή των Η.Ε. Η δυνατότερη στρατιωτική συμμαχία βομβάρδισε και κατέστρεψε σκόπιμα μέσα σε 78 μέρες και νύχτες ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος και ιδρυτικό μέλος των Η.Ε. με ακόλουθο απολογισμό:

1200 ΠΟΛΕΜΙΚA ΑΕΡΟΣΚΑΦH ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ
53 νοσοκομεία
300 σχολεία
7.643 σπίτια οικογενειών
50 εκκλησίες και μοναστήρια
αμέτρητα γηροκομεία και παιδικούς σταθμούς
σημαντικά μέρη της οικονομικής υποδομής
Οι πάνω από 500 πολίτες, εκ των οποίων 88 παιδιά, καταλογίστηκαν κυνικά στην «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ» και ο αλλοτινός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ (Bundeskanzler Gerhard Schröder) εξήγησε επίσης κυνικά, ότι αυτή η επίθεση είναι κατάλληλη για την «ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ», παρόλο που Γερμανοί στρατιώτες επιτέθηκαν και θανάτωσαν και το 1941-45 τους Σέρβους στην ίδια τους τη χώρα.

Όπως και στην περίπτωση του πολέμου στο Ιράκ δικαιολογήθηκαν και αθωώθηκαν τα εγκλήματα πολέμου της ΝΑΤΟ μέσω χειραγώγησης και ψέυδων στα Μ.Μ.Ε. Ο επιθετικός πόλεμος της ΝΑΤΟ έχει αναμφίβολα έναν παράνομο με βάση το διεθνές δικαίο, ακόμη και τρομοκρατικό χαρακτήρα: Παραβιάστηκαν οροι διεξαγωγής πολέμου, χρησιμοποιήθηκαν βόμβες εμπλουτισμένες με ουράνιο, βομβαρδίστηκαν σκόπιμα χημικά εργοστάσια και διυληστήρια και το περιβάλλον μολύνθηκε. Το γεγονός, ότι στις βομβαρδισμένες περιοχές αυξήθηκαν κατά 40% οι αρρώστιες από καρκίνο και ότι γεννιούνται υπερβολικά πολλά παραμορφωμένα μωρά, μιλάει μια ξεκάθαρη γλώσσα. Ο πόλεμος που δήθεν θα απότρεπε ανθρωπιστική καταστροφή προκάλεσε ο ίδιος πραγματικές καταστροφές.

Μετά τον  πόλεμο ψηφίσε το Συμβούλιο Ασφάλειας των Η.Ε. το ψήφισμα 1244, το οποίο εγγυάται την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. Το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια έγιναν το προτεκτοράτο, στο οποίο μπροστά στα μάτια των δυνάμεων προστασίας με συστηματική τρομοκρατία κατά των Σέρβων:
πάνω από 1.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν
1.500 εκτοπίστηκαν
χιλιάδες τραυματίστηκαν
145 εκκλησίες, μοναστήρια και χριστιανικά μνημεία καταστράφηκαν.
Κανένα από τα εγκλήματα δεν διαλευκάνθηκε και Σέρβοι πρόσφυγες εμποδίζονται στην επιστροφή τους. Η πρωήν κατήγορος του Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα ντελ Πόντε (Carla del Ponte) επιβεβαιώνει μεταξύ των άλλων, ότι αφαιρέθηκαν ζωτικά όργανα από τους αμέτρητους απαχθέντες Σέρβους καθώς ήταν εν ζωή και πουλήθηκαν στην μάυρη αγορά.
Ο πραγματικός σκοπός του επιθετικού πολέμου του ΝΑΤΟ έγινε στις 17.03.2008 ξεκάθαρο όταν οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο διεκδίκησαν μια από τις Η.Π.Α. προτρεπόμενη παράνομη απόσχιση της ανατολικής σέρβικης επαρχίας Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια. Το Κοσσυφοπέδιο είναι πλέον το πρώτο κατά βάθος εγκληματικό κρατικό μορφωμα του ΝΑΤΟ στην ιστορία. Τις Η.Π.Α. ενδιαφέρει κυρίως η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στην Ευρώπη, Μπόντστιλ (BONDSTEEL), η οποία βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και μια περιοχή αποικισμού πλούσια σε πρώτες ύλες.

Το  ΝΑΤΟ τιμώρησε τη Σερβία προς παραδειγματισμό για όλα τα κράτη που αγαπούν την ελευθερία:
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΤΗ ΒΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥΣ .




peripatris


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: