Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ιράν: Ο ιός Stuxnet ξεκίνησε από το Τέξας και το Ισραήλ (βίντεο)

Ο Gholam Reza Jalali ανώτερο στρατιωτικό στέλεχος του ιρανικού Στρατού δήλωσε σήμερα πως ειδικοί εμπειρογνώμονες του Ιράν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο ιός που πρόσβαλε το δίκτυο υπολογιστών του πυρηνικού εργοστασίου στο Bushehr προήλθε από το Τέξας και το Ισραήλ.
Η ανάπτυξη του ιού Stuxnet –ο οποίος σχεδιάστηκε ειδικά για να καταστρέφει το λογισμικό βιομηχανικών εγκαταστάσεων- στο δίκτυο υπολογιστών του εργοστασίου έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής ανυπολόγιστη ζημιά στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ακόμα και τώρα οι ειδικοί του Ιράν προσπαθούν να προσδιορίσουν την ακριβή φύση και τεχνολογία του συγκεκριμένου ιού. 
Ο Jalali ηγείται μιας ομάδας η οποία αποκαλείται οι «παθητικοί αμυνόμενοι» η οποία ως πρωταρχική αποστολή έχει την αντιμετώπιση δολιοφθορών κάθε είδους. Είναι η πρώτη φορά που επίσημος Ιρανός κυβερνητικός αξιωματούχος κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ για την δημιουργία και διοχέτευση του ιού. 
Το Ιράν έχει παραδεχθεί επίσημα πως ο Stuxnet έθεσε εκτός λειτουργίας ένα αριθμό από φυγοκεντρικούς διαχωριστές στις εγκαταστάσεις στο Bushehr. Τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad είχε δηλώσει πως μολυσματικό λογισμικό είχε δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιους από τους φυγοκεντρικούς διαχωριστές εμπλουτισμού ουρανίου, αλλά είχε συμπληρώσει πως τα προβλήματα αυτά επιλύθηκαν.



defencenet.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: