Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

16 OIKONOMIKA METΡΑ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

1) Κρατικό νόμισμα, με κρατικό έλεγχο της κοπής νομίσματος.

Το ευρώ εκ του αποτελέσματος μόνο ζημιά έχει προκαλέσει στην εθνική οικονομία και τα οικονομικά των πολιτών. Και σύμφωνα με την απλή λογική μόνο ζημιά θα προκαλέσει στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον και ακόμη μεγαλύτερη.

Η ισοτιμία της δραχμής θα ξεκινήσει από 340,75 προς το ευρώ και η απόκλισή της μέσω ανατιμήσεων και υποτιμήσεων δεν πρόκειται, βάση της διεθνούς εμπειρίας, να υπερβεί το 10% της αρχικής ισοτιμίας.

Έτσι θα καλυφθεί η πραγματική ρευστότητα της οικονομίας.

2) Άρνηση πληρωμής του εξωτερικού χρέους. Το Διεθνές Δίκαιο δίνει τη δυνατότητα στις χώρες, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών τους και την αποληρωμή των δανείων, να προτάσσουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να εξασφαλίζουν τη διαβίωση των πολιτών τους.

Σε απλά ελληνικά, όταν δεν μπορείς να πληρώσεις χρέος και πολίτες, το δεδικασμένο του Διεθνούς Δικαίου σου δίνει τη δυνατότητα να αρνηθείς το χρέος προς όφελος των πολιτών.

Στην περίπτωση αυτή οι “Δανειστές” μας θα διακόψουν κάθε χρηματοδότηση της Ελλάδας. Αλλά με δεδομένο ότι το 97% του δανείου που παρέχεται στην Ελλάδα πηγαίνει στην αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους και όχι στις πληρωμές του Κράτους, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη και σήμερα το Κράτος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του όντας αυτάρκες.

Με το σημερινό Δάνειο, το Χρέος του Ελληνικού Κράτους προς ξένες τράπεζες απλώς μεταφέρεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, προς τους Ευρωπαίους πολίτες δηλαδή.

Το δικό μας Χρέος όχι απλώς παραμένει και δεν αποπληρώνεται, αλλά αντιθέτως μεγεθύνεται.Επιπλέον είναι επαχθές.

3) Εθνικοποίηση του εν Ελλάδι πιστωτικού συστήματος, ξεκινώντας από την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία -όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- είναι ιδιωτική Α.Ε.! Μόνο το 10% της ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο.

Εξ ου και τα ρηθέντα υπό Προβόπουλου…

4) Εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δομών της χώρας. Ή όπου χρειάζεται επανεθνικοποίηση. Το Ελληνικό Κράτος να διαθέτει ιδιόκτητο σύστημα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών, συγκοινωνιών και ενέργειας.

5) Δημιουργία Επιτροπής ελέγχου του Λογιστικού Χρέους, ούτως ώστε να υπάρξει διαφάνεια σε όλο το φάσμα των κρατικών εξόδων και όπου βρίσκονται παρασπονδίες, μίζες κλπ (λέτε;) να οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

6) Καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης του Μνημονίου ως πράξη που παραβιάζει την αυτονόητη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας και ως κυβενητική απόφαση που δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ έχει εγκριθεί απλώς με την υπογραφή του Υπουργού Οικονομίας και του Προέδρου της Τραπέζης της Ελλάδος (της… ανώνυμης εταιρείας που λέγαμε!)

7) Αναδιάταξη της Οικονομίας, ορθολογική διαχείριση, μάζεμα των κρατικών δαπανών προς αμφιβόλου προελεύσεως και συμφερόντων οργανισμούς, οργανώσεις κλπ.

Επιχείρηση ανάπτυξης με κρατικά κεφάλαια ή με επιχειρήσεις ημικρατικές κοινής ωφελείας, με συγχρηματοδοτήσεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Εκεμτάλλευση του πλούτου της Ελλάδος: οπωροκηπευτικά, αγροτικά προιόντα, κτηνοτροφικά προιόντα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοκαύσιμα, πολιτισμός, χειμερινός και θερινός τουρισμός, ναυτιλία, ναυπηγική, δίκτυα επικοινωνίας.

8) Πολιτειακή αλλαγή. Συνταγματική μεταρρύθμιση με πορεία προς την Άμεση Δημοκρατία, στόχος ο οποίος είναι επιτευκτός μέσω της εκμετάλλευσης της σύγχρονης αλλά και συνεχώς αναβαθμιζόμενης τεχνολογίας...

Αποκέντρωση της διοίκησης σε περιφέρειες.

Δημοψηφίσματα για τα σοβαρά, τουλάχιστον, νομοσχέδια.

Η Βουλή να προτείνει νομοσχέδια, οι πολίτες να τα επικυρώνουν μέσω δημοψηφισμάτων και η Εκτελεστική εξουσία να εκτελεί τα ψηφισθέντα από τους πολίτες.

Αυτό είναι Δημοκρατία...

9) Άμεση οργάνωση και εντατικοποίηση της παραγωγής σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.Προτείνω να ακολουθηθεί το παράδειγμα της μεταπολεμικής Γερμανίας

και να εργαζόμαστε προσφέροντας για ένα διάστημα ενός έτους ,ένα ημερομίσθιο μας από την κάθε εβδομάδα για τις ομάδες του πληθυσμού που πραγματικά το έχουν ανάγκη καθώς και για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους συνταξιούχους.

10) Αναδιαμόρφωση όλων των συμβάσεων του δημοσίου με ιδιωτικές επιχειρήσεις κοινής οφελείας και δραστική μείωση έως και δωρεάν χρήση των αυτοκινητοδρόμων  για ένα διάστημα έξι μηνών.

11) Παραγωγική εργασία και κατασκευή υποδομών που δεν θα βασίζονται στην κατανάλωση αλλά στην παραγωγή.

Δεν μορεί να υπάρξει κατανάλωση άνευ δανείων αν προηγουμένως δεν υπάρξει εντατικοποίηση της παραγωγής και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας.

12) Άμεση Δημοκρατία τώρα και γενικός συναγερμός στους πολίτες .Να βγουν από τα σπίτια τους και να κατέβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στους δρόμους,στις πλατείες, στις γειτονιές τους.Μόνο έτσι η συμμετοχή έχει νόημα και λύνονται τα προβλήματα.Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένας πολίτης για το πιο απλό πράγμα ένα τηλέφωνο στο Δήμο που ανήκει και να περνούν μήνες ή χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί για παράδειγμα ένας σπασμένος κάδος σκουπιδιών.

13) Πάγια θέση μου απο την αρχή (ήδη το γνωρίζετε) ήταν και είναι η “Κουβανοποίηση” της χώρας μας για ένα διάστημα περίπου 8-10 μηνών ως αποτέλεσμα της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ κατ’ εμέ λύσης που είναι η πτώχευση της χώρας και ως μοναδική λύση της οικονομικής επιστήμης στο σημείο ΜΗΔΕΝ που έχουμε φθάσει.

Λύση επώδυνη αλλά λιγώτερο οδυνηρή από την διαρκή κατάσταση ομηρίας και την συνεχή στάση πληρωμών άρα και ουσιαστικής πτώχευσης που ήδη έχει συμβεί.

Οτιδήποτε άλλο και οποιαδήποτε άλλη λύση ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Εμείς οι οικονομολόγοι δεν σπουδάσαμε την τραπεζική αλλά την οικονομική επιστήμη.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.Υπάρχουν μόνο τραπεζικά εργαλεία που ενεργούν προς όφελος των τραπεζών και μόνο αυτών.

Οι τράπεζες καταδυναστεύουν τους πολίτες και “καπελώνουν” εννέα (9) φορές περίπου το κέρδος τους,γεγονός που σημαίνει ότι έχουν υπερκέρδη.

Τα υπερκέρδη δεν είναι κακό να υπάρχουν αν όμως χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο προς όφελος των πολιτών αλλά και των τραπεζών.

Όταν αυτό δεν συμβαίνει τότε τα υπερκέρδη με υφαίρεση, έχουν το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα στην οικονομία από αυτό που λογικά θα έπρεπε.

Υφαίρεση είναι η  έκπτωση που παρέχεται σ’ ένα οφειλόμενο ποσό εξαιτίας της προεξόφλησής του. Διακρίνεται σε δύο είδη

    την εξωτερική υφαίρεση και

    την εσωτερική υφαίρεση.

Εξωτερική υφαίρεση ονομάζεται αυτή κατά την οποία η παρεχόμενη έκπτωση υπολογίζεται με βάση τον τόκο του οφειλόμενου ποσού, ενώ εσωτερική η υφαίρεση κατά την οποία υπολογίζεται η έκπτωση με βάση τον τόκο του προηγούμενου ποσού.

Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική υφαίρεση υπολογίζεται με βάση το χρόνο από την ημερομηνία προεξόφλησης ως την ημερομηνία στην οποία έπρεπε να πληρωθεί το ποσό και το επιτόκιο είναι πάντα από πριν ορισμένο.

Γι αυτό υποστηρίζω την άμεση διαγραφή ή μείωση του χρέους .Η Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει άλλη δανειακή χρηματοδότηση.Δεν θα ξεφύγει ποτέ από την ύφεση και τη κρίση.Συνεχής λιτότητα θα είναι το χαρακτηριστικό της οικονομίας της και αυτό θα οφείλεται όπως και συμβαίνει εδώ και 35 χρόνια στον συνεχή δανεισμό της χώρας.

Πολλοί με ρωτούν ή θα με ρωτήσουν “μα και άλλες χώρες δανείζονται και έχουν τεράστια εξωτερικά χρέη” .

Η ερώτηση είναι σωστή και λογική αλλά ή απάντηση είναι πιο απλή.

Οι άλλες χώρες παράγουν ενώ η δική μας χώρα δεν παράγει τίποτα.

Η προεξόφληση ακολουθεί την πλασματική οικονομία και άρα είναι πλασματική και η προεξόφληση των μελλοντικών παραγωγικών αποτελεσμάτων της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .

Αυτό σημαίνει ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ !

Όταν καίγεται το σπίτι μας,η πολυκατοικία μας,πρώτο και κύριο μέλημα μας είναι να σβήσουμε τη φωτιά.

Αφού τη σβήσουμε τότε καταγράφουμε τις ζημιές ,ποιοί πίνακες δεν κάηκαν και ποιοί κάηκαν,ποια κρεβάτια,ποιά είδη οικοσκευής.

Όταν καίγεται η πολυκατοικία δεν ασχολούμαστε μόνο με τον 6ο όροφο,με τον 2ο, με το υπόγειο.

14) Η Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία ήδη κάνει πολλά αλλά μπορεί να κάνει περισσότερα.Να φορολογηθεί έμμεσα ή άμεσα η περιουσία της -όχι υπέρμετρα- αλλά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τους έλληνες πολίτες και το κράτος.Η εκκλησία δεν είναι εχθρός του λαού και του κράτους,είναι σύμμαχος και δείχνει πρώτη το δρόμο της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

15) Άμεσο άνοιγμα των αγορών για εξαγωγές σε τρίτες χώρες.

16) Η Γερμανική κυβέρνηση μας χρωστάει 160.000.000.000 από τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα αναγκαστικά κατοχικά δάνεια ενώ μας έχει κλέψει χρυσό κατά την περίοδο της κατοχής.

Αποδεκάτησαν τη χώρα μας, έκαψαν πόλεις και χωριά,διέλυσαν οικογένειες και τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας όταν αυτοί οι ίδοι με τη βοήθεια των εβραίων της Γερμανίας και όχι μόνο,μετά τον πόλεμο έκαναν το κράτος τους πανίσχυρο.Εδώ και αλλού άφησαν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Να  διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις αυτές και αυτόματα το χρέος μας μειώνεται περίπου κατά 45% συμπεριλαμβανομένων και των τόκων.
drougos


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: