Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αριστεριστικές ΜΚΟ, χέρι-χέρι υπέρ λαθρομεταναστών...!

Κι όμως, κάποτε υπηρετούσαν τους Έλληνες και την Ελλάδα!
Οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πλέον απευθύνονται αλλού, πάντως όχι πλέον στους Έλληνες άνεργους, ο αριθμός των οποίων είναι γύρω στο εκατομμύριο. Επίσης, υπάρχει συνεργασία των αριστεριστικών ΜΚΟ με την «πλουτοκρατία», αν το δούμε από την σκοπιά των «απέναντι». Κρίμα, γιατί το παραπάνω Ίδρυμα, μέχρι σήμερα είχε προσφέρει πάρα πολλά και είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητούσαμε την προσφορά του.
Καλά παραδείγματα ανθρωπιστικής δράσης του Ιδρύματος, είναι η ανακαίνιση του Χατζηπατέρειου Κέντρου Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, η κατασκευή των εγκαταστάσεων των Συλλόγων «Αλκυόνη» (Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες) και «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) ή η χρηματοδότηση ελληνοαμερικανικής ανασκαφής στην αρχαία πόλη των Θηβών...
Αλήθεια, πόσες ανίερες συμμαχίες όμως θα δούμε ακόμα; Και γιατί γίνεται το παρακάτω, όταν μάλιστα οι άνθρωποι του Ιδρύματος τονίζουν ότι δίνουν έμφαση στην υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος;
Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών; ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω, για να αντιληφθείτε τι ακριβώς συμβαίνει...
Το στόρι της ντροπής...
"Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει το πρόγραμμα 'Ενδυνάμωση Νέων με μεταναστευτική καταγωγή', με δωρεά του Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος'. Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που απευθύνεται σε νέους με μεταναστευτικό υπόβαθρο, ηλικίας 16-25 χρόνων. Απώτερος στόχος είναι η διευκόλυνση της ισότιμης, δομικής ένταξης των νέων με μεταναστευτική καταγωγή στην ελληνική κοινωνία μέσω της εφαρμογής δράσεων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια θα παρέχουν τη δυνατότητα ουσιαστικής ενημέρωσης των νέων ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, την πρόσβασή τους στον εργασιακό χώρο, αλλά και την ουσιαστική και αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των συμφερόντων τους. Πολύ περισσότερο, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αναδειχθούν προσωπικότητες (group leaders) που θα είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν σε θεσμικό επίπεδο τα αναφαίρετα δικαιώματα των νέων με μεταναστευτική καταγωγή, και ταυτόχρονα να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα από τρεις κύκλους σεμιναρίων έως το Φεβρουάριο 2012. Οι θεματικοί κύκλοι αφορούν στα ακόλουθα ζητήματα:
1ος Κύκλος: Νομικό πλαίσιο που αφορά στους νέους με μεταναστευτική καταγωγή
Ιδιαίτερη αναφορά θα δοθεί στα κρίσιμα ζητήματα της επισφάλειας των νέων με μεταναστευτική καταγωγή (ζητήματα ιθαγένειας, διακρίσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και των συνεπειών της.
2ος Κύκλος: Αγορά εργασίας και νέοι με μεταναστευτική καταγωγή
Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, επαγγελματικός προσανατολισμός, τεχνικές αντιμετώπισης ρατσιστικών συμπεριφορών.
3ος Κύκλος: Αυτοοργάνωση, Εθελοντισμός, Προβολή και Διαχείριση ΜΜΕ
Εκπροσώπηση συλλογικών συμφερόντων (τρόποι και μορφές οργάνωσης, τρόποι επίλυσης προβλημάτων, δημόσιες σχετικές υπηρεσίες), ρόλος της δικτύωσης στην αντιμετώπιση προβλημάτων (έννοια και σημασία, τρόποι δικτύωσης, αναζήτηση και επιλογή φορέων δικτύωσης), δημοσιοποίηση και προβολή θεμάτων (επιλογή μέσων επικοινωνίας, σύνταξη δελτίων τύπου ή και άρθρων), πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί.
Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στερεοτυπικές, εθνικιστικές-ρατσιστικές συμπεριφορές, όπου θα εδραιώνεται η διαπολιτισμική αγωγή και συνείδηση. Να οικοδομήσουμε πολύ περισσότερο μία ανθρώπινη κοινωνία που θα θεωρεί πλούτο και δύναμή της τον πολιτισμικό πλουραλισμό και ταυτόχρονη υποχρέωσή της να μετέχουν όλοι οι νέοι ανεξάρτητα από την καταγωγή τους στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική ζωή αυτής της χώρας. Μακριά από δομικές ανισότητες και υπηρετώντας όλες τις ανθρώπινες ανάγκες και τα δικαιώματά τους".
Το πρώτο σεμινάριο ήταν να πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου 2011...
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: