Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σενάρια και πραγματικότητα.

Του Γρηγόρη Καραμπεσίνη

Καθολικό αίτημα, αν δεχθούμε τις δημοσκοπίσεις ή τις προτροπές των εγχώριων και διεθνών οικονομικοπολιτικών παραγόντων είναι η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. Πολλές από δαύτες ξετιλίγονται τον τελευταίο καιρό στα μάτια μας ως σενάρια!

Για να δούμε μερικές.

Συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Συνεργασία ΠΑΣΟΚ με τις αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις.
Ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς.
Συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Το σενάριο δε της αυτοδυναμίας έχει φροντίσει το σύστημα να το αποδομήσει εδώ και καιρό.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά και στην πραγματικότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ- και λέω ο Αντώνης Σαμαράς και όχι η ΝΔ- για δυο κυρίως λόγους.

Πρώτον με μια υποτιθέμενη συνεργασία δεν θα ήταν δυνατό να καταλογιστούν οι ευθύνες των εσκεμμένων επιλογών του ΠΑΣΟΚ να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα και δεύτερον δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρυθμίσεις και ρήξεις με το χθες που τόσο έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση της χώρας.

Οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι στα κάγκελα εναντίων του ΠΑΣΟΚ, με εξαίρεση τον Κουβέλη της ΔΗΜ.ΑΡ, που εξάλλου ως γνωστόν αποτελεί δεξαμενή δυσαρεστημενων του ΠΑΣΟΚ με προγεγραμμένο φύλλο πορείας επιστροφής στο κίνημα. Η δεξαμενή που όχι μόνο απενεχοποιεί αλλά ενδεχομένως λίαν συντόμως να αποτελέσει για τα στελέχη του το νέο πρότυπο αγωνιστικής αντίστασης που θα τους δώσει και την σχετική προτεραιότητα στα ένσημα επανένταξης......

Το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με κανέναν. Ακολουθεί πιστά το δόγμα πέντε κόμματα, δυο πολιτικές. Θέλετε το πέντε να γίνει δέκα? Οι πολιτικές δυο θα παραμείνουν γι αυτούς.

Άρα πάει στο καλό και η συνεργασία των αριστερών δυνάμεων.

Η συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα ήταν ενδιαφέρον να αναλυθεί εάν προτύτερα φρόντιζαν να εμφανίζονται λίγο και να μας δίνουν απαντήσεις για την διακυβέρνηση της χώρας και να μην κρύβονατι πίσω από το θυμικό του Έλληνα για να κρύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων τους. Υπάρχει βέβαια το site που έχει δημοσιεύσει τις απόψεις τους και μέχρι εκεί. Τι να λέμε τώρα.


Το ΠΑΣΟΚ από μόνο του εννοείται πως θέλει να συνεργαστεί με τους πάντες καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως με μια δημόσια διοίκηση που γιγαντώθηκε και αναπνέει πράσινα και «υγιεινά», πάλι αυτό θα καθορίσει την επόμενη μέρα. Θα είναι νίκη γι αυτούς και αν δεχθούμε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές, σε μια πιο κοντινή εκδοχή της ιστορίας αντιλαμβάνεστε τα αποτελέσματα.

Επομένως εφόσον η συνεργασία είναι κάτι που απορρίπτει η ίδια η πραγματικότητα που δημιούργησαν, για ποιο λόγο εμφανίζεται ως η ενδεδειγμένη λύση;

Γιατί δεν αναλύουν στο λαό και τις συνέπειες μιας υποτιθέμενης ακυβερνησίας;

Η επόμενη μέρα απαιτεί νέα ηγεσία για τον τόπο.
Η χώρα έχει ανάγκη πριν απ’ όλα να κυβερνηθεί.
Απαιτείται πρωθυπουργός αυτοδύναμος και όχι στηριζόμενος σε συνεργασίες πίσω από κλειστές πόρτες.

Για να είναι πρώτα η χώρα αυτοδύναμη.


Το προηγούμενο της κυβέρνησης Παπαδήμου μας δίδαξε ότι
οι κυβερνήσεις που δεν έχουν τη λαϊκή έγκριση, έχουν σύντομο βίο και την κοινωνία απέναντι. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα μπορούσαν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση μόνο εάν προεκλογικά γινόταν σαφές ποιος θα συνεργαστεί με ποιόν, πάνω σε ποιο πρόγραμμα και εξασφαλιζόταν εκ των προτέρω η λαϊκή συγκατάθεση.

Δεν δεχόμαστε όμως σε καμιά περίπτωση τρίτους εθνοσωτήρες με αόρατα σενάρια συγκυβέρνησης.

Λίγες φορές στο παρελθόν σύσσωμος ο Ελληνικός λαός ήταν τόσο ενωμένος όσο είναι σήμερα.

Μπρος στην απειλή της αβεβαιότητας που έχει ανατρέψει τα πάντα η πλειοψηφία του κόσμου είναι μια γροθιά. Θέλει τη ζωή του πίσω, θέλει να τιμωρήσει αυτούς που τον έθεσαν εν μια νυχτί στο περιθώριο, θέλει ελπίδα για τα παιδιά του. Επιθυμεί πάνω απ’ όλα να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του.

Αντίθετα με αυτό νέα κόμματα προέκυψαν για να καρπωθούν το θυμό, στήνοντας μαζί με το καρτέρι και το δικό τους χωριστό μαγαζί. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι η νέα μεταπολίτευση που προσδοκά ο Έλληνας.

Η νέα μεταπολίτευση θα επέλθει μέσα από ρήξεις με καθεστηκύιες αντιλήψεις, όταν η πολιτική θα γίνει πιο συγκεκριμένη και τα κόμματα δεν θα έχουν ανάγκη τις γραμματείες σύνδεσης με την κοινωνία για να αντιληφθούν τι συμβαίνει στον πολύπαθο πολίτη οικογενειάρχη αυτής της χώρας.

Ο Ελληνικός λαός έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του την δική του ευκαιρία.

Να τιμωρήσει τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης και ταυτόχρονα να επιλέξει αυτόν που εμπιστεύεται περισσότερο να τον κυβερνήσει.


Ψηφίζουμε κυβερνήτη.

Στηρίζουμε την αυτοδυναμία της χώρας.


Το πετυχαίνουμε με νέους και άξιους υποψηφίους, που έχουν συνάψει δεσμούς ιδρώτα με την εργασία στη ζωή τους.


Δεν στέρεψε αυτός ο τόπος από άξιους και ικανούς ανθρώπους.

Πηγή



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: