Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Πίσω από τα δήθεν δεξιά αντιμνημονιακά κόμματα, βρίσκεται ο πανταχού παρών δάκτυλος Μητσοτάκη

Με μοναδικό στόχο να μην σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Σαμαράς.

Ο Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του, με όσα συμβαίνουν στην Κεντροδεξιά
 Θυμάμαι στα χρόνια της μοναξιάς και της πολιτικής ερημιάς του Σαμαρά που κουβεντιάζαμε στην Πλατεία Δικαστηρίων της Καρδίτσας με τον Γιώργο Πράντζο και τον Σπύρο Καφφέ για το πως κατάφερε ο Μητσοτάκης να ελέγχει την πολιτική ζωή. Και μου έχει μείνει αυτό που έλεγε ο Σπύρος, εκδότης σήμερα της εφημερίδας “Πατρίδα”:
Αν με ρωτούσες να σου  πω έναν πολιτικό που θα ήθελα να μου διδάξει τα κόλπα του επαγγέλματος θα απαντούσα Μητσοτάκης.
Αν πάλι με ρωτούσες ότι στην περίπτωση που ίσχυε σήμερα ο εξοστρακισμός, ποιόν θα έπρεπε να εξοστρακίσουμε, πάλι τον Μητσοτάκη θα διάλεγα
Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Φύγαμε για την Αθήνα, τέλειωσα το σχολείο, πήγα φαντάρος, άρχισα να ασχολούμαι με την δημοσιογραφία, ήρθε το ΔΝΤ μας έβαλαν στο Μνημόνιο, η Ελλάδα κοντεύει να καταστραφεί, αλλά ο Μητσοτάκης εκεί. Ζει και βασιλεύει. Κοντεύει να συμπληρώσει ένα αιώνα στον μάταιο ετούτο κόσμο και μπορεί ακόμα  να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις.
Και μόνο ένας τυφλός δεν θα ήταν σε θέση να αντιληφθεί, ότι πίσω από τα δήθεν δεξιά αντιμνημονιακά κόμματα, βρίσκεται ο πανταχού παρών δάκτυλος Μητσοτάκη με μοναδικό στόχο να μην σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Σαμαράς.
Ο άρχοντας της ίντριγκας έχει άλλωστε δώσει όρκο ζωής, να μην γίνει ποτέ ο Σαμαράς πρωθυπουργός.
Έτσι, θυμήθηκε τα νιάτα του και είπε να «στήσει» την αποστασία Νο 2.
Στην αρχή την υλοποίηση του μύχιου πόθου του αιωνόβιου πολιτικού- ούτε δέντρο να ήταν- ανέλαβαν η θλιμμένη θυγατέρα και το πολιτικό τέκνο του γνωστός και ως λαγός του ΠΑΣΟΚ.
Επειδή όμως δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, κινητοποίησε και τα άλλα δύο πολιτικά τέκνα του, τον μαινόμενο ταύρο και τον όψιμο πατριώτη, ο οποίος  λόγω της χρόνιας εξάρτησης του στο πολιτικό σύστημα είπε να ανεξαρτητοποιηθεί.
Έτσι, ο μετρ της αποστασίας, μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια και να ονειρεύεται την πολιτική καταστροφή του Σαμαρά.
Τα έχουμε ξαναγράψει:
Τι κοινά έχουν όλοι αυτοί που αμφισβητούν την αυτοδυναμία Σαμαρά;
- Ξεκίνησαν την πολιτική τους καριέρα  από τη Νέα Δημοκρατία.
-  Οι περισσότεροι «μπήκαν» στην πολιτική από τον …Μητσοτάκη! Πολιτικά του παιδιά είναι επομένως!
- Διδάχθηκαν μια τέχνη που ξέρει καλά ο Μητσοτάκης: την αποστασία!
 Σε ποιούς απευθύνονται;
Και οι τρείς ψαρεύουν σε θολά νερά! Ο Καρατζαφέρης …δεξιά, η Μπακογιάννη στο …μεσαίο χώρο και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”  στους ….αντιμνημονιακούς όλων των …αποχρώσεων!
 Τι επιδιώκουν;
Μα προφανώς, και δεν το κρύβουν, να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία! Να καλλιεργήσουν κλίμα ηττοπάθειας και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες  της  ΝΔ να επιτύχει την  αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές! Αν καταφέρουν να της στερήσουν και την πρωτιά, ακόμα καλύτερα!
Είναι λυπηρό, για τον κόσμο της παράταξης κυρίως, που τους τίμησε στο παρελθόν με την ψήφο τους, σήμερα να μετατρέπονται σε δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και όργανα του συστήματος το οποίο υποτίθεται ότι πολεμούν, ενώ στην ουσία  το εξυπηρετούν.
Βέβαια, στην υλοποίηση του έργου του «ψηλού», έπαιξε ρόλο και η ανικανότητα των εκπροσώπων του Σαμαρά στο κοινοβούλιο, οι οποίοι την επίμαχη περίοδο της ψήφισης  της δανειακής, τον είχαν καθησυχάσει ότι οι βουλευτές που ενδέχεται να την καταψηφίσουν ήταν το πολύ τέσσερις.
Όπως αποδείχτηκε όμως, πιάστηκαν στον ύπνο και του έφυγαν 21…λες και ήταν κοτόπουλα.
Φυσικά, ο ανεξάρτητος Έλλην, εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και έκανε το κόμμα του.
Γιατί άραγε ο ανεξάρτητος Έλλην δεν ίδρυσε το κόμμα του όταν τον διέγραψε ο Σαμαράς από την κοινοβουλευτική της ΝΔ επειδή καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου;
Μήπως υπάρχει παρασκήνιο πίσω από την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς ένας εκ των εκπροσώπων του Σαμαρά στη Βουλή, στις εσωκομματικές του 09’ δήλωνε δημοσίως ότι πρόεδρος του κόμματος θα είναι η Ντόρα;
Ποιός είναι; Το γνωρίζει. Όπως γνωρίζει ότι ήμουν και αυτόπτης μάρτυρας.

Αλλά θα τα πούμε όλα αυτά μετά τις εκλογές. Προς το παρόν προέχει ο αγώνας και η νίκη
  
Πάνος Ζ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: