Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

H ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

Η οργή δεν μπορεί να κυβερνήσει. Θα κυβερνήσει ένα σχέδιο συγκροτημένο που θα ανταποκρίνεται στην αντισυμβατικότητα των καιρών. Σε μία εβδομάδα κρίνονται πολλά. Και δεν το θέτουμε βάζοντας απλά τα πολιτικά διλλήματα. Αλλά βλέποντας κατάματα την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα λάθη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τιμωρήσουμε για μία ακόμα φορά τους εαυτούς μας. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό θα πράξουμε, αν φέρουμε στον αφρό την Αριστερά, το μεταμφιεσμένο Τσίπρα ή δώσουμε σωσίβιο στο βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία. Χρειάζεται σχέδιο και τόλμη. Η νέα μεταπολίτευση επιβάλλει ρήξεις και ανατροπές. Αλλά και κοινωνική δικαιοσύνη. Όχι με τη σοσιαλιστική ερμηνεία της ασυδοσίας που επικράτησε τη δεκαετία του 80, αλλά με εκείνη που θα βάλλει ένα τέλος στην ατιμωρησία και θα την πληρώνουν πάντα τα ίδια κορόιδα.

Ο Σαμαράς έβαλε την πραγματική ατζέντα. Συντηρητική, μπορεί, αλλά ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Ριζοσπαστική, σίγουρα, διότι βάζει ψηλά στην ατζέντα θέματα που στα χρόνια της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς αποτελούσαν ταμπού, αλλά σήμερα αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Κοινωνικά δίκαιη, ναι στο μέτρο του δυνατού λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Και πάνω απ΄ όλα ρεαλιστική και εξωστρεφής. Που θα φέρει τη χώρα στη διεθνή θέση που τις αρμόζει, θα τις δώσει κύρος και αξιοπρέπεια. Που θα δώσει ένα τέλος στην εικόνα της Ελλαδίτσας.

Μπορούμε να το κάνουμε; Μπορούμε. Αρκεί αυτή τη φορά να μη διστάσουμε, να συγκρουστούμε με τον κακό εαυτό μας, να δώσουμε την ευκαιρία για «φυγή προς τα εμπρός». Και αυτή την ευκαιρία έχουμε την επόμενη Κυριακή. Απέναντι σε εκείνους που επενδύουν στο φόβο, στην ακυβερνησία, σε ένα ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα.

Το αύριο στην Ελλάδα είναι σταθερότητα πολιτική

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει…


Σπύρος Καπράλος

dexiextrem

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: