Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Νέες εταιρείες φαντάσματα από τους «Εθνοσωτήρες» «τρισεκατομμυριούχους» Λαμπράκη – Σώρρα – ΕND

Σχόλιο της Greek News
Από την Κυριακή που το διευθυντήριο της οργάνωσης των «εθνοσωτήρων» της END διοργάνωση της συγκέντρωση στο ξενοδοχείο President μέχρι σήμερα, οι άνθρωποί της πήραν σβάρνα τα κανάλια για να πείσουν ότι διαθέτουν τουλάχιστον 1-2 τρισεκατομμύρια τα οποία θα διαθέσουν για να απαλλάξουν από το χρέος την Ελλάδα και την Κύπρο και άλλες ακόμη χώρες.
Ωστόσο ο «θησαυρός» είναι άνθρακες.
Τα λεγόμενα έγγραφα που παρουσίασαν για το άνοιγμα του custodian λογαριασμού σε διεθνείς συναλλαγματικές/ΙΒΟΕ (όπως αποκαλύψαμε το Σάββατο, πριν την παρουσίασή τους από την END http://www.greeknewsonline.com/?p=22205#more-22205) μας δίνουν δύο ακόμη καναδικές εταιρείες «φαντάσματα», χωρίς δηλαδή κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί τη δραστηριότητά τους. Την εταιρεία Federal Stock Transfer & Custody Agents, Inc. (με ανώτερο διευθυντή τον Greg Pappas και διεύθυνση 60 Marycroft Ave, unit #4, Woodbridge, ON και τηλέφωνο 647-260-0690) και την διαχειρίστρια εταιρεία Federal Funding & Investments Group, του Τορόντο, αγνώστου διευθύνσεως και λοιπόν στοιχείων και δραστηριοτήτων. Βλέπουμε επίσης πάλι τη γνωστή μας πλέον εταιρεία Diamond & Diamond, με μεγάλη ιστορία δικαστικών περιπετειών στον Καναδά...

Να σημειώσουμε ότι τα νέα ονόματα δεν δημοσιοποιήθηκαν από τους «τρισεκατομμυριούχους» «εθνοσωτήρες», αλλά από τον πρόεδρο της Μικτής Διακομματικής Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τα ζήτησε και παρέλαβε. Αντίθετα, όταν ο γιατρός Μανόλης Λαμπράκης, πρόεδρος της END κι ο νομικός σύμβουλος του Αρτέμη Σώρρα, Γιώργος Παπαδάκης ρωτήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (συνωνυμία) στον ΑΝΤΕΝΝΑ να αποκαλύψουν τα ονόματα, υποσχέθηκαν ότι θα υπήρχε σχετική ανακοίνωση σε λίγες ώρες στον Καναδά. Τέτοια ανακοίνωση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Αν και νιώθουμε ότι στο τέλος – τέλος καταντά βλακεία να χάνουμε πολύτιμο χρόνο ερευνώντας στοιχεία που δίδουν οι «εθνοσωτήρες» – αφού γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ή δεν θα βρούμε τίποτε ή θα πέσουμε πάνω σε αεριτζήδες, όπως ο Diamond (που πουλούσε ανύπαρκτα χρεόγραφα $600 δις σε Τσέχικη εταιρεία), είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε για να μην υπάρχει ούτε ένας που να αμφιβάλλει ότι η όλη «προσφορά» δεν είναι τίποτε άλλο από μία τερατολογία.

Το έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράφει ο Γκρεγκ Πάππας και απευθυνόμενο στο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον πρόεδρο και τα μέλη της βουλής, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και για κάποιο λόγο και στον τέως υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον οποίο αποκαλεί υπουργό Εθνικής Οινονομίας (sic).
Ο κ. Πάππας – που αποκαλείται chief custodian and administrator του λογαριασμού) – αναφέρει στην επιστολή τον αριθμό ενός κηδεμονευόμενου λογαριασμού (αλλά όχι την τράπεζα, ή την χρηματιστηριακή εταιρεία στον οποίο βρίσκεται) και μιλά για διαθέσιμο ποσό των 600 εκ. δολαρίων Αμερικής (σε διεθνείς συναλλαγματικές/ΙΒΟΕ αμερικανικών ομολόγων που λήγουν στις 14/8/2014). Βεβαίως, στο τέλος προβλέπουμε ότι ο κ. Πάππας θα ισχυριστεί ότι αυτός απλά φυλάσσει τις διεθνείς συναλλαγματικές και δεν έχει ευθύνη για τη γνησιότητά τους. Οσο για τις διεθνείς συναλλαγματικές, πιστεύουμε ότι ο λόγος που δεν δημοσιοποιούνται είναι γιατί τις υπογράφει ο Stephen Wozny, για τον οποίο γράψαμε το Σάββατο. (http://www.greeknewsonline.com/?p=22205#more-22205)
Να προσθέσουμε ακόμη δύο στοιχεία. Την Κυριακή, όπως και στα κανάλια, οι κ.κ. Λαμπράκης και Παπαδάκης ισχυρίστηκαν ότι παρέδωσαν επίσημα στα προξενεία της Ελλάδας και της Κύπρου στο Τορόντο. Εμείς επικοινωνήσαμε με τα προξενεία τα οποία μας είπαν ότι απλά επικύρωσαν ότι ένα αντίγραφο που υπέγραφε ο notary public Gregory McGregor είναι το ίδιο με το γνήσιο που παρουσίασε. ΤΊΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. Μάλιστα δεν κράτησαν (το ίδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ) αντίγραφο του εγγράφου, αφού η δουλειά τους ήταν απλά να επιβεβαιώσουν ότι το photocopy είναι ίδιο με το original.
Ο κ. Gregory McGregor που είναι δικηγόρος, έχει εκπροσωπήσει τον Anthony Diamond (Διαμαντόπουλο) σε δικαστικές του υποθέσεις. (http://www.canlii.org/eliisa/highlight.do?text=diamond%2Bdiamond&language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&path=/en/on/onsc/doc/2011/2011onsc388/2011onsc388.html
http://www.canlii.org/eliisa/highlight.do?text=Diamond+%2B+Diamond+MBG+Inc.&language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&path=/en/on/onsc/doc/2012/2012onsc3061/2012onsc3061.html)
Δεν ξέρω πόσες ακόμη ανακρίβειες θα πει το δίδυμο Λαμπράκης – Σώρρας για να συντηρήσει μία τεράστια πλάνη, με στόχο τον ελληνικό λαό και πολύ φοβούμαστε (παρακολουθώντας το βίντεο της εκδήλωσης και τις αντιδράσεις τους) το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας.
Ευχόμαστε ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Άδωνις Γεωργιάδης, που δίνει μάχη για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και του καλού ονόματος της Ομογένειας, να τηρήσει την υπόσχεσή του και να δώσει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το κακόγουστο αστείο σε βάρος της Ελλάδας και της Ομογένειας.
Δεν ξέρω τι κίνητρα έχει ο κ. Λαμπράκης προωθώντας «Δον Κιχωτικά» αυτή την υπόθεση, ωστόσο οφείλουμε να πούμε ότι οι κινήσεις του τα τελευταία δύο χρόνια έδειχναν προς το που το πήγαινε. Ελπίζω οι ομογενειακοί οργανισμοί που του έδιναν βήμα (με χρονολογική σειρά, Hellas FM, Σύλλογος Αθηναίων, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Δασκάλων, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, Συμβούλιο Ελληνοαμερικανίδων-HAWC, Σύλλογος Θεσσαλονικέων) δεν θα πρέπει να αισθάνονται άνετοι. Ούτε και οι ακαδημαϊκοί που με τα ονόματά τους έδωσαν επίφαση «φερεγγυότητας» στο εγχείρημα).


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: