Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Επιστρέφει το Κατάρ στο Ελληνικό

Το Κατάρ επιστρέφει στο διαγωνισμό για το Ελληνικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αργά το βράδυ της Τρίτης υπέγραψε με την Αθήνα τη σχετική "σύμβαση εμπιστευτικότητας".

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά το Qatar Investment Authority είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του για την έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου. Πηγές προσκείμενες στο ΤΑΙΠΕΔ, είχαν δηλώσει στο Capital.gr, ότι οι λόγοι αποχώρησης του Κατάρ οφείλονταν σε απαιτήσεις που ήγειρε το Κατάρ σχετικά με το διαδικαστικό σκέλος της αξιοποίησης. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Καταριανοί επιθυμούσαν εξαρχής διακρατική συμφωνία.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, το Κατάρ ενισχύει την δύναμη πυρός του για εξαγορές στο εξωτερικό δημιουργώντας ένα
νέο επενδυτικό fund ύψους 12 δισ. δολ.

Η Qatar Holding, μονάδα του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου του Κατάρ, θα διαθέσει 6 δισ. δολ. στο νέο ταμείο, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από επενδυτές που θα προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα.

Το νέο επενδυτικό ταμείο θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Κατάρ μέσα στις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες. Θα επενδύει σε όλους τους τύπους περιουσιακών στοιχείων, όπως μετοχές και ομόλογα και σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας που περιλαμβάνουν και το real estate.


Πηγή:www.capital.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: