Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η σοκαριστική πτώση του "φτερωτού γιατρού"

Το τέλος της θριαμβευτικής πορείας του «φτερωτού γιατρού» και κραταιού Δημάρχου Θεσσαλονίκης γράφτηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όταν οι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφαση τους και επέβαλαν ισόβια κάθειρξη στον Βασίλη Παπαγερωργόπουλο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,5 εκ. ευρώ από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα με την καταδίκη του πρώην Δημάρχου η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στο εξωτερικό, την αντιπολίτευση, ακόμα και τους εσωκομματικούς της αντιπάλους. Η απόφαση για την πάταξη της διαφθοράς είναι προτεραιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού και η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου δείχνει πως κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο.

Με την απόφαση του δικαστηρίου ξέσπασε κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μόλις ολοκληρώθηκε το δικαστήριο στη Θεσσααλονίκη και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πήρε το δρόμο για τις φυλακές Διαβατών ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε Συγγρού και Κουμουνδούρου. Χθες το left.gr δημοσίευσε ένα βίντεο από προ διετίας ομιλία το Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, με τον πρόεδρος της ΝΔ να προσφέρει στήριξη στον κατηγορούμενο τότε πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η αντίδραση όμως από τη ΝΔ ήρθε άμεσα. Αρχικά γνωστοποίησε ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του κ. Παπαγεωργόπουλου μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση και στη συνέχεια σε ανακοίνωση της έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες; Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγινα πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο».
Μάλιστα από το γαλάζιο στρατόπεδο υπενθυμίζουν πως το 2009 ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποκλείστηκε με εντολή Σαμαρά από τις εκλογές, καθώς είχε βρεθεί στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Παπαγεωργόπουλος: Είμαι θύμα. Κάποιοι θα πεθάνουν οι τύψεις
Λίγο πριν οι αστυνομικοί περάσουν χειροπέδες στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για να τον οδηγήσουν στις φυλακές, εκείνος έστρεψε το βλέμμα του προς τους δικαστές και είπε «Κάποιοι θα πεθάνουν από τύψεις» για να λάβει την απάντηση από την έδρα «Εμείς σίγουρα όχι». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα, αγκαλιάστηκε με τη σύζυγο του, η οποία ήταν συγκλονισμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης. Στη συνέχεια με γραπτή του δήλωση υπογράμμισε «Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος μου επέβαλαν ποινή ισόβια Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών».

Μία ζωή βγαλμένη από ταινία: Τα μετάλλια, η οδοντιατρική, η δόξα, το χρήμα,τα ισόβια


Οι «λεμούριοι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Ισόβια για τον Β.Παπαγεωργόπουλο! - Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ γιατί γλιτώνουν ακόμα;



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: