Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κλειδί οι αποκρατικοποιήσεις

Οι αποκρατικοποιήσεις του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ αποκτούν ισχυρό συμβολισμό στις παρούσες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.

Αν προχωρήσουν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και δεν υπονομευθούν από τα πολλά συμφέροντα που τις διεκδικούν θα μεταφέρουν ένα επαρκές σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα πράγματι αλλάζει και ότι η πολιτική ηγεσία της είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Συνδυασμένη μάλιστα μια τέτοια εξέλιξη με την τελευταία γνωμάτευση της τρόικας, ότι τα δημόσια οικονομικά κινούνται εντός τροχιάς του προγράμματος σταθερότητας και ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα μπορούν να εξασφαλισθούν από το 2013, είναι ικανή να φέρει πολύ θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.
Κυρίως να πάψει η καχυποψία που καταδιώκει την ελληνική οικονομία και πολιτική και επιπλέον να εδραιωθεί η πεποίθηση στις διεθνείς οικονομικούς κύκλους ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ξεπεράσει την κρίση χρέους.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως αν επικρατήσουν τέτοιες πεποιθήσεις η Ελλάδα θα βρει γρηγορότερα το δρόμο της ανάκαμψης και της εξόδου από την κρίση.
Μάλιστα ορισμένοι θεωρούν ότι στην περίπτωση αυτή η χώρα μας θα μπορέσει να ξεπεράσει τον διεθνή χρηματοδοτικό αποκλεισμό και να βγει στις αγορές το 2014.
Αν όντως είναι ορθές αυτές οι εκτιμήσεις ίσως θα άξιζε να επιμείνει η κυβέρνηση για την επιτυχή έκβαση των δύο προετοιμαζόμενων αποκρατικοποιήσεων.

ΤΟ ΒΗΜΑ



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: