Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Morgan Stanley: Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, αγοράστε ομόλογα

Στις κορυφαίες αγορές σταθερού εισοδήματος για φέτος συγκαταλέγει τα ελληνικά ομόλογα Morgan Stanley, με τον επικεφαλής του τμήματος κρατικών ομολόγων Πάολο Μπατόρι, να παροτρύνει τους αγοραστές να επενδύσουν σε κρατικούς τίτλους της Ελλάδας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η ιδέα φαίνεται ελκυστική καθώς τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημειώσει «ράλι» από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ όπως αναφέρει το capital, την Παρασκευή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε για πρώτη φορά από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας κάτω από το 10%.
Ο Μπατόρι, ο οποίος παρότρυνε τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υποστηρίζει την κίνηση αυτή τονίζοντας πως «η οικονομία της Ελλάδας θα βελτιωθεί φέτος και του χρόνου. Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει φέτος και θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς το επόμενο έτος», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως η πιθανότητα της ελληνικής εξόδου από το ευρώ, είναι πολύ μικρή.
iefimerida.gr

***
Είναι από τις ειδήσεις που πρέπει να τις προσέξει κανείς και να αναλογιστεί που ήταν η Ελλάδα ακριβώς ένα χρόνο πριν. Αν και καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε στους διεθνείς (λ)οίκους έχει ιδιαίτερη σημασία η έκθεση της Morgan Stanley η οποία προτείνει στους πελάτες της να… αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.
Έχει τρελαθεί τελείως ο χρηματοπιστωτικός όμιλος; Θέλει να χάσουν τα λεφτά τους οι επενδυτές ή δεν διαβάζει τα δελτία τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που εύχεται εμμέσως να καταρρεύσει η ελληνική οικονομία;
Γιατί άραγε δεν παίρνει η Morgan Stanley συμβούλους τον… Βαρουφάκη, τον Λαπαβίτσα ή τον Τσακαλώτο ώστε να μην πέφτει έξω στις προβλέψεις της...
Αν και το ξαναείπαμε: Με τους λύκους των αγορών δεν είναι δυνατόν να έχεις εμπιστοσύνη. Κερδοσκόποι είναι, λεφτά θέλουν να βγάλουν, δεν τους νοιάζει απολύτως τίποτε. Αλλά αν κοιτάξει κανείς ένα χρόνο πίσω θα διαπιστώσει ότι πράγματι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος...
Με θυσίες, κόπους, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα αυτό είναι αλήθεια. Αλλά από την εποχή της απόλυτης αφασίας όπου η κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε πως… έκανε μεταρρυθμίσεις σίγουρα υπάρχει πρόοδος.
Αν συνεχιστεί η προσπάθεια, χωρίς άλλα μέτρα αλλά με σκληρή δουλειά και χωρίς πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις τότε η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει του χρόνου. Το είπε και το ΔΝΤ (που επίσης δεν έχουμε εμπιστοσύνη) το λένε όλοι. Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές με πολύ καλύτερη εικόνα. Ειδικά αν υπάρξει νέο κούρεμα, χωρίς όμως τις επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων.
Γι’ αυτό έχει σημασία η πρόβλεψη της Morgan Stanley. Σημασία έχει η ελπίδα για καλύτερες προοπτικές της οικονομίας, όχι τι θα κάνουν οι κερδοσκόποι.
antinews



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: