Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Α. Γεωργιάδης για την επίθεση των ακροαριστερών τραμπούκων: "Δεν τους φοβάμαι...

Με μηνύσεις προειδοποίησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε περίπτωση ανάλογης επίθεσης στο μέλλον, μετά το επεισόδιο που συνέβη το πρωί της Παρασκευής έξω απο το Αττικό Νοσοκομείο, όπου δέχτηκε επίθεση από αγνώστους στο Αττικό Νοσοκομείο στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.  Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, οι συγκεντρωμένοι έκαναν κλοιό γύρω του και κάποιος απο το πλήθος του έριξε μπούνια στο πρόσωπο. Αμέσως επενέβη η προσωπική του φρουρά και τα ΜΑΤ. Όπως είπε του μετέφεραν ότι επρόκειτο για μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς...

  Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στο σταθμό μας ότι θα επισκέπτεται όσα περισσότερα νοσοκομεία μπορεί, με στόχο να λύσει τα προβλήματα και υπογράμμισε ότι το σχέδιο για την Υγεία δεν περιλαμβάνει απολύσεις.
   «Πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται και που πλήττουν τους θεσμούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον υπουργό Υγείας είναι καταδικαστέες. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν ούτε τη διοίκηση ούτε και την πλειονότητα των εργαζομένων που καθημερινά εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες για να λειτουργεί αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
 Εν τω μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό αρνείται ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για ψεύτες και παπαγαλάκια.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, αναφέρει στην εν λόγω ανακοίνωση ότι: «Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, αποκαλούμενο και ως "ναυαρχίδα του ΕΣΥ", προσδοκώντας προφανώς υποδοχή... ναυάρχου. Επειδή όμως είχε αμφιβολίες φρόντισε να διασφαλίσει την υποδοχή του μέσω των ΜΑΤ που έφτασαν πολύ ώρα πριν τη δική του άφιξη στο Νοσοκομείο... Τελικά ο κ. Γεωργιάδης εισήλθε στο Νοσοκομείο από την πύλη τροφοδοσίας και μίλησε σε ισχνότατο ακροατήριο, πράγμα που τον ενόχλησε σφόδρα».
 Από τη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως ορισμένοι φωνάζοντας εμφύλιο - πολεμικά συνθήματα ακόμη και το γνωστό σύνθημα για το Μελιγαλά, επιτέθηκαν και χειροδίκησαν εις βάρος του υπουργού.  Εν τω μεταξύ, στην ομιλία του στη Βουλή (για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση) ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στο επεισόδιο και ο υπουργός επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης σχολίασε «η χαρά μου κράτησε λίγο, πίστευα ότι ήρθατε για να καλύψετε την έλλειψη αντίδρασης του κόμματος σας για τη βιαιοπραγία σε βάρος υπουργού της κυβέρνησης. Δέχθηκε επίθεση απο άτομα που λόγω φρασεολογίας τεκμαίρεται ότι είναι στις τάξεις του κόμματος σας».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας για το ίδιο περιστατικό τόνισε πως «όλα τα βίντεο που έχουμε δει δε δείχνουν καμία βία απέναντι στον υπουργό, που τα έχετε δει εσείς; Και όταν κάνει επίσκεψη ένας υπουργός σε ένα νοσοκομείο δεν κουβαλά και διμοιρίες ΜΑΤ μαζί του».  

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:   «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει, ακόμη και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: Να καταδικάσει τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές, τις ακρότητες και τις βιαιότητες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Επιχειρεί, ταυτόχρονα, με δηλώσεις βουλευτών του να δικαιολογήσει την άσκηση βίας. Τί άλλο θα κάνει για να πείσει και τον τελευταίο πολίτη ότι εκφράζει το ένα από τα δύο άκρα;». Πηγή:http://www.skai.gr
 
 Μοιραστείτε

  Share/Bookmark  

   Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: