Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Με νόμο πάνε να σταματήσουν τον φονικό εξτρεμισμό…

Το «defence-point.gr» έχει εγκαίρως προειδοποιήσει, ότι η λογική που τείνει να επικρατήσει στη χώρα είναι αυτή της ατιμωρησίας και ότι η σύγκρουση των άκρων που εκτρέφεται σταδιακά από τη δεκαετία του 1990 στην ελληνική κοινωνία, οδηγεί τη χώρα σε έναν ιδιότυπο «αστικό εμφύλιο» πόλεμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επαρχία θα μείνει ανεπηρέαστη.

Η απώλεια του ελέγχου της κατάστασης από τους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης και του νόμου είναι ολοσχερής, μια κατάσταση που επίσης έχει τη γενεσιουργό αιτία της πίσω στη δεκαετία του 1990.
Το κενό του κράτους που προέκυψε από το συστηματικό του ξεχαρβάλωμα και η ανοχή στον καθένα να κάνει ό,τι του γουστάρει επειδή ακριβώς το κράτος πήρε διαζύγιο από την κοινή λογική (π.χ. θέμα λαθρομετανάστευσης) έδωσε χώρο στο να αναπτυχθούν κάθε είδους παρανοϊκές καταστάσεις που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ περιπλέκουν σταδιακά και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Τώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δηλώνει ότι η πολιτεία δεν θα μείνει απαθής, μετά τη δολοφονία του 34χρονου μπροστά στα μάτια αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρατηρητές στο έγκλημα χωρίς να γνωρίζουν – δεν έχουν και άδικο με την παράνοια που έχει επικρατήσει – αν δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να επιβάλουν την τάξη. Εάν δυο-τρεις φορές καλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί είχαν ρίξει και τραυματίσει τους κάθε λογής νταήδες που έχουν εμποτιστεί με τη νοοτροπία του όχλου, την επόμενη φορά θα γνώριζαν ότι «δεν τους παίρνει».
Ο υπουργός που κάνει φιλότιμη δουλειά στον τομέα του, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό, προανήγγειλε αλλαγές στα άρθρα του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και περί του τι
συνιστά σύσταση ένοπλης ομάδας, προσθέτοντας, ότι δεν θα γίνουν ανεκτές πράξεις και συμπεριφορές που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα…
Υπουργέ μου, μα τις έχετε όλοι σας, διακομματικά, ανεχθεί εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, περάστε από τα λόγια στα έργα προτού δεν επαρκούν πολύ χειρότερα μέτρα για να ελεγχθεί η εμετική αυτή για κάθε λογικό πολίτη κατάσταση.
Ο Νίκος Δένδιας, απηύθυνε έκκληση στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου και στους πολίτες να συναποφασίσουν οριστικά ότι ούτε η κοινωνία, ούτε η Πολιτεία θα αποδεχτούν πράξεις και πρακτικές που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υπόκοσμου στην πολιτική ζωή.
Λυπούμαστε κύριε υπουργέ, πάλι κάπου «το χάνετε»… Καμία συναπόφαση, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Εκτός κι αν… συναποφασίσουν το αντίθετο σκοπεύετε να το δεχτείτε. Μην πετάτε «τη μπάλα στη εξέδρα», δηλαδή στην κοινωνία. Και να το έχει αποφασίσει το 90% των πολιτών της χώρας δεν πρόκειται να το μάθετε, διότι απλά αυτή η σιωπηλή συντριπτική πλειοψηφία είναι έρμαιο στις ορέξεις των κάθε λογής ψυχοπαθών αριστερής ή δεξιάς προέλευσης, αδιάφορο.
Εσείς ως κυβέρνηση του τόπου έχετε την ευθύνη να κάνετε αυτό που απαιτείται. Και δεν το κάνετε. Οπότε, προφανώς όσα γίνουν από εδώ και στο εξής, θα τα χρεωθείτε. Μην ξεχνάτε ότι εκπροσωπείτε το κράτος και «κράτος» σημαίνει «ισχύς», είναι η νόμιμη άσκηση βίας με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: